Beignetbeslag

Beignetbeslag

Een beignet is van oorsprong een Frans gerecht gemaakt van een gefrituurd beslag en vaak bij zoete varianten bestrooid met suiker.
Iedereen kent natuurlijk appelbeignets maar je kunt heel veel verschillend fruit en groenten door beignetbeslag halen en frituren. Je kunt de smaakstoffen die je door het beslag doet aanpassen aan het ingrediënt wat je wil gaan frituren. Ga je appelbeignets maken voeg dan een theelepel kaneelpoeder toe, ga je ananas frituren voeg dan een halve theelepel vanille extract toe of het merg van 1 vanille stokje. Wil je het beignet beslag voor hartige gerechten gebruiken laat dan de suiker weg uit het beslag. Voeg dan bv wat kerrie, paprikapoeder of italiaanse kruiden toe afhankelijk van wat je wil frituren.

Beignetbeslag recept

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram maizena
  • mespuntje zout
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eieren
  • 150 ml melk (of koolzuurhoudend water, zie tips)

Beignetbeslag maken

Meng het zelfrijzend bakmeel en de maizena samen met het zout, de eieren, de suiker en de melk tot een glad beslag.

Beignets bakken

  1. Verwarm een goede laag neutrale olie (bv zonnebloemolie) in een hoge pan tot 180 graden
  2. Haal het product waar je beignets van wil maken door het beslag en laat teveel beslag er aflopen. Bak de beignets in olie van 180 graden
  3. Schep de beignets uit op keukenpapier om uit te laten lekken en bestrooi zoete beignets eventueel met poedersuiker

Tips beignets maken

  • Als je een lekker knapperig korstje wil gebruik dan ijskoud en koolzuurhoudend water om je beignetbeslag te maken, door het ijskoude beslag in combinatie met de hete olie waar je de beignets in bakt krijg je een lekker krokant korstje.
  • Wil je een mooi bruin kleurtje dan kun je beter melk gebruiken
  • Zorg dat het product wat je wil frituren goed droog is anders gaat de olie heel erg spatten
  • Frituur kleine hoeveelheden tegelijk zodat de olie niet te snel afkoelt
Waar kun je o.a beignets van maken:
  • Appel
  • Peer
  • Banaan
  • Ananas
  • Sinaasappel
  • Kabeljauw
  • Broccoli
  • Bloemkool
  • Champignons
  • Gekookte kip
Beignetbeslag
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram maizena
  • mespuntje zout
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eieren
  • 150 ml melk (of koolzuurhoudend water, zie tips)
Bereiding
  1. Meng het zelfrijzend bakmeel en de maizena samen met het zout, de eieren, de suiker en de melk tot een glad beslag.
  2. Verwarm een goede laag neutrale olie (bv zonnebloemolie) in een hoge pan tot 180 graden
  3. Haal het product waar je beignets van wil maken door het beslag en laat teveel beslag er aflopen. Bak de beignets in olie van 180 graden
  4. Schep de beignets uit op keukenpapier om uit te laten lekken en bestrooi zoete beignets eventueel met poedersuiker

 

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: