Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Besloten vegetariër te worden? Hier wat leuke info!

Besloten vegetariër te worden Hier wat leuke info!

Dus je hebt besloten vegetariër te worden. Om welke reden je dit ook doet: het is goed voor de natuur. En jouw ingewanden ook, want vegetarisch eten is goed voor je. In het begin zul je je nog wel eens vergrijpen aan een whopper of een voorbijvliegende bitterbal, maar na verloop van tijd zal vlees minder aantrekkelijk worden. Als het dat überhaupt al was. Hier alvast wat weetjes om je op weg te helpen.

Uit eten? Kies voor deze restaurants

Uiteten is steeds minder een probleem voor veggies. Alleen bij de meest verstokte Franse Bistro zul je nog een menukaart aantreffen met louter dode dieren erop. Verder is vleesloos uiteten gaan anno 2020 een feest geworden. De oosterse keuken is een walhalla, probeer Indiaas, Thais of Indonesisch. Deze keukens hebben een uitgebreid vegetarisch menu. Let bij de Thai wel op of er geen vis- of oestersaus door je eten heen geprakt wordt en check bij de Indonesische toko of er geen trassi (garnalenpulp) in verwerkt is. Ook de Italianen kennen diverse klassieke gerechten die vegetarisch zijn. Maar zoals gezegd, ook bij alle andere restaurants behoort de eenvormigheid van de vegetarische opties tot het verleden.

Vleesvervangers

Sinds het succesverhaal van De Vegetarische Slager is er een enorm aanbod aan vleesvervangers op de markt. Maar voordat die onderneming deze vlucht nam, waren er al vele wegbereiders die onvermoeibaar en met steeds meer omzet, vleesloos eten in de schappen presenteerden: Vivera, Goodbite, Valess en Garden Gourmet bijvoorbeeld. Hun producten – gehaktballetjes, gehakt, groenteburgers, zigeunerschnitzels, filet americain – smaken prima. Ook de supermarkten creëerden hun eigen vegetarische aanbod. AH heeft prima veggieburgers. Intussen zijn ook grote merken als Mora en Unox overstag gegaan en hoef je je niet meer rot te zoeken naar zoiets als een vegetarische frikandel of rookworst. Je hoeft trouwens niet eens elke dag van die vleesvervangers te kopen, sommige zijn ook best duur. Maar je komt in de (kook)boekenwinkel en in de blogwereld ontelbare creaties tegen die leuk zijn om zelf klaar te maken – en nog goedkoop ook.

Vegapolis

Vegetariërs zijn duurzaam, diervriendelijk en verstandig. Het vegetarisme is zelfs doorgedrongen tot de verzekeringswereld. Er bestaat een speciale Vegapolis, een zorgverzekering die in het leven is geroepen om veganisten, vegetariërs en vleesverlaters korting te geven en hun gezonde leefstijl aan te moedigen. Kortom: niemand kijkt je meer raar aan of gaat in discussie. En degenen die dat wel doen, dien je gewoon van repliek met de vele voordelen van de nieuwe weg die je ingeslagen bent.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!