Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

De beste cocktailshakers van 2021

Cocktails maken is eenvoudiger dan je denkt. Je hebt er alleen wel een aantal spullen voor nodig. Een cocktailshaker is namelijk onmisbaar als je shaken cocktails wilt maken. Cocktailshakers zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld de boston shaker en de cobbler. Wij hebben een top tien voor je gemaakt met de beste cocktailshakers van 2021!
beste cocktail shaker

Dit zijn de 10 beste cocktailshakers van 20213 keer de beste cocktailshaker van 2021 uitgelicht

De onderstaande cocktailshakers zijn goede cocktailshakers die je kunt gebruiken om cocktails te maken. Sommige van deze cocktailshakers zijn onderdeel van een set. Hierdoor heb je extra materialen om mee aan de slag te kunnen. De cocktailshakers zelf voldoen aan verschillende belangrijke punten waaraan een cocktailshaker moet voldoen.

#1 Bar Professional Barkit tube Cocktailkit cocktailshaker set

Beste cocktailshaker set van 2021

Bar Professional staat bekend als een leverancier voor professionele barapparatuur. In dit geval heeft Bar Professional een mooie barkit tube ontwikkelt met verschillende spullen die je nodig hebt om cocktails te maken. In deze set zit onder andere een Boston shaker, jigger, strainer, muddler, barlepel en twee schenktuitjes. Ideaal om de lekkerste cocktails te maken ongeacht of je professional bent of beginner.

Complete set om te starten met cocktails te shaken
Vaatwasserbestendig
Fraai design
Eenvoudig in gebruik

Bestel de Bar Professional Barkit tube vertrouwd bij de volgende webshops:


#2 JML Premium Cocktailshaker Set

Beste stevige cocktailshaker

Deze set van JML maakt het mogelijk om lekkere cocktails te shaken. Deze shaker is gemaakt van RVS waardoor het extra bestendig is tegen krasjes. De cocktailshaker zelf heeft een goed sluitende dekselkap zodat je geen druppel kwijtraakt. De set kan zonder problemen in de vaatwasser en bestaat uit vijf items: cobbler shaker, jigger, strainer, ijstangetje en barlepel.

Complete set om te starten met cocktails te shaken
Vaatwasserbestendig
Gemaakt van RVS
Eenvoudig in gebruik

Bestel de JML Premium Cocktailshaker Set vertrouwd bij de volgende webshops:

bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken

#3 Sybra ® Cocktail set 6 Delig – Cocktail shaker – Luxe Cadeauverpakking – RVS – Cocktail boek

Beste stijlvolle cocktailshaker

Ben je op zoek naar een leuk cadeau? Kies dan voor de cocktailset van Sybra. In de nette verpakking zit een cobbler shaker, twee schenktuitjes, jigger, muddler en barlepel. In deze set zit geen strainer, doordat deze in de cobbler shaker zit. Bij de cocktailset zit ook nog een inspiratieboekje waarin je kunt kijken voor extra inspiratie.

Complete set om te starten met cocktailComplete cocktailset
Vaatwasserbestendig
Fraai design
Eenvoudig in gebruik

Bestel de Sybra cocktailset vertrouwd bij de volgende webshops:


Waarom heb ik een cocktailshaker nodig?

Een cocktailshaker is bijna onmisbaar als je cocktails wilt gaan maken. De cocktailshaker gebruik je namelijk om de cocktails in te shaken. Je moet namelijk erg hard schudden, waardoor de likeuren in je shaker snel terug koelen. De shaker zelf mag niet open gaan en daarom zijn er speciale cocktailshakers waarmee je de cocktails kunt maken. Wil je dus shaken cocktails maken? Dan is een goede cocktailshaker onmisbaar.

Boston shaker of Cobbler shaker kopen?

In principe zijn cocktailshakers in twee categorieën onder te verdelen: namelijk in Boston shakers en cobbler shakers. In de regel is het zo dat professionele bartenders de voorkeur hebben voor de bostonshaker dit komt doordat je met deze shakers met capaciteit hebt en sneller kunt werken in een drukke bar. Tegelijkertijd is het mogelijk om twee cocktails tegelijk te shaken terwijl dit erg moeilijk is met een cobbler shaker. Een cobbler shaker is juist ideaal voor thuis doordat je geen grote hoeveelheid hoeft te maken. In de cobbler shaker zelf zit een strainer waardoor je geen extra strainer moet aanschaffen. De cobbler shaker wordt met name gebruikt in Japan doordat de cobbler sierlijker is en is dus beter voor de totaalbeleving van de gast. Naast de bovenstaande shaker bestaat er ook nog de parisian shaker. Deze werkt vergelijkbaar als de cobbler shaker. 

Waar moet ik op letten als ik een cocktail set ga kopen?

Je wilt een cocktail set met cocktailshaker kopen. Het is dan wel belangrijk dat je meteen kiest voor de beste kwaliteit. Voor cocktailshakers zijn er een aantal punten waarop je moet letten als je een cocktail set en cocktailshaker gaat kopen. Deze punten hebben wij voor je verzameld!

beste cocktail set

Is de cocktailset stevig?

Een cocktail set moet vooral stevig zijn. Als de cocktailshaker omvalt mag deze niet kapot gaan of onder de krassen zitten. Kijk daarom dus of de cocktail set compleet is voordat je deze gaat kopen. Een goede cocktailshaker is bijvoorbeeld gemaakt van RVS. Dit is een duurzaam materiaal, roestbestendig en handig in gebruik.

Wat is de inhoud van de cocktailshaker?

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de cocktailshaker een goede inhoudscapaciteit heeft. Wil je veel cocktails tegelijkertijd maken? Ga dan voor een cocktailshaker met een inhoud van 700 milliliter. De meeste boston cocktailshakers hebben een goede inhoud. Kies je juist voor een cobbler? Controleer dan eerst wat de inhoud is van deze specifieke cocktailshaker 

Is de cocktail set compleet?

Als je wilt beginnen met cocktails maken moet de set wel compleet zijn. Een goede cocktail set zou minimaal het volgende moeten bevatten om ermee aan de slag te kunnen:

  • Cocktailshaker
  • Jigger (maatbeker)
  • Muddler (stamper)
  • Barlepel
  • Zeef of strainer

Sommige cocktailsets bevatten extra materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schenktuiten, ijstangetjes of zelfs receptenboekjes voor cocktails. Dat laatste is vooral erg leuk als je de set cadeau wilt geven aan iemand.

Is de cocktailset vaatwasserbestendig?

Zodra je een aantal cocktails hebt gemaakt kunnen de materialen wat plakken. Het is dan natuurlijk wel fijn als je de cocktailshaker en set eenvoudig kunt schoonmaken. Koop daarom een cocktailshaker dat vaatwasserbestendig is. Hierdoor voorkom je een hoop werk én is je cocktailset weer brandschoon en klaar voor gebruik.

De beste cocktailset van 2021

Naar onze mening is de cocktailset van Bar Professional het beste. De set is erg compleet en bevat alles om te beginnen met het shaken van cocktails. Daarnaast kan de cocktailset zonder problemen in de vaatwasser en is de set eenvoudig in gebruik. Ten slotte is de set ook erg stevig en raakt niet zomaar beschadigd. De cocktailshaker is een bostonshaker. De bostonshaker werkt handig en is eenvoudig in gebruik. Daarnaast hebben bostonshakers een grotere capaciteit, waardoor je dus ook meerdere cocktails tegelijk kunt shaken.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!