Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

De beste dunschiller van 2021

Een dunschiller is een van die keukentools die eigenlijk onmisbaar is in de keuken. Je wilt immers je aardappeltjes zo snel mogelijk schillen met tegelijkertijd zo min mogelijk verlies. In zo een geval is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goede dunschiller hebt. Om ervoor te zorgen dat jij de beste dunschiller kunt kopen, hebben wij een lijstje voor je samengesteld met beste dunschillers van 2021!
beste dunschiller

Dit zijn de 5 beste dunschillers van 20213 keer de beste duncshiller van 2021 uitgelicht

Een dunschiller, of aardappelschiller, maakt het mogelijk om aardappeltjes, groenten  en fruit te schillen. Je kunt de dunschillers bijvoorbeeld vinden bij de Hema, Action, Blokker en de AH. Ook kun je de dunschillers online kopen op bijvoorbeeld Bol.com. De dunschillers zijn van bekende merken zoals OXO, Westmark en Victorinox. Hieronder staan de beste dunschiller en aardappelschillers uitgelicht!


#1 OXO Good Grips Dunschiller Y-model

OXO Goede Handgrepen

Laatste Amazon prijs update was op: 24 oktober 2021 19:05

Deze handige dunschiller van OXO Good Grips is vernoemd naar zijn vorm. Het scherpe RVS blad zorgt ervoor dat je eenvoudig groenten kunt schillen. De handgreep ligt fijn in de hand en heeft antislip waardoor deze niet zomaar uit je handen valt tijdens het schillen. De dunschiller is geschikt voor zowel link-, als rechtshandigen. Ten slotte kan de dunschiller zonder problemen in de vaatwasser.

Bestel de OXO Good Grips Dunschiller Y-model vertrouwd bij de volgende webshops:


#2 Westmark Famos Dunschiller

Westmark Universele dunschiller/pendelschiller met geslepen cutter, professionele grootverpakking, 1 stuk

Laatste Amazon prijs update was op: 24 oktober 2021 19:05

Westmark is een bekend merk als het gaat om dunschillers. De handige dunschillers kun je gebruiken om bijvoorbeeld aardappelen en groenten te schillen. De mespunt aan de bovenkant van de dunschiller kun je gebruiken om rotte delen uit te steken. De dunschillers is gemaakt van verchroomd staal en ligt fijn in de hand. Als je wilt dat de dunschiller langdurig meegaat moet je deze met de hand wassen en goed afdrogen om roest te voorkomen. De dunschiller is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen.

Bestel de Westmark Famos Dunschiller vertrouwd bij de volgende webshops:


#3 Victorinox Dunschiller

Victorinox Universele dunschiller, voor groenten, groenten, extra scherp, gekarteld, tweesnijdig, ergonomische handgreep, zwart

Laatste Amazon prijs update was op: 24 oktober 2021 19:05

De dunschiller van Victorinox heeft een handige microkarteling waardoor het mogelijk is om naast aardappelen en komkommers ook kiwi’s te schillen. Je kunt er zelfs tomaten mee ontvellen De dunschiller is geschikt voor links-, en rechtshandigen. Het handvat ligt fijn in de hand dankzij het ergonomische design. Op deze dunschiller zit een levenslange garantie en is overigens bedacht door de makers van de bekende Swiss Army Knife.

Bestel de Victorinox Dunschiller vertrouwd bij de volgende webshops:


Waarom zou ik een goede dunschiller willen kopen?

Een goede dunschiller is eigenlijk onmisbaar in de keuken. Je kunt het namelijk gebruiken om zeer dunne slierten te schillen van bijvoorbeeld een komkommer voor een gin en tonic. Daarnaast dient de dunschiller ook als aardappelschiller. Dit betekent dat je de schil zeer dun van de aardappel kunt snijden. Hierdoor heb je minder verlies, terwijl je tegelijkertijd meer aardappelen kunt schillen. Een goede dunschiller is daarnaast erg handig om bijvoorbeeld ook kiwi’s te schillen of zelfs om tomaten te ontvellen. Al met al is een dunschiller een zeer handige tool die je kunt gebruiken in de keuken.

goede dunschiller

Waarop moet ik letten als ik de beste dunschiller/ aardappelschiller wil kopen?

Een dunschiller kan behoorlijk in kwaliteit verschillen. Ze roesten snel of gaan snel kapot. Toch zijn er een aantal punten waarop je kunt letten om de beste dunschiller te vinden. Die hebben wij voor je samengesteld.

Is de dunschiller voor links-, en rechtshandigen?

Veel dunschillers zijn gemaakt voor enkel rechtshandigen. Met name de I-vorm dunschiller is vaak voor rechtshandigen. De Y-vorm dunschiller is vaak juist voor links-, en rechtshandigen. Probeer bij het kopen van een dunschiller dat ze zijn gemaakt voor zowel links-, als rechtshandigen.

Heeft de dunschiller een goede grip?

Het is belangrijk dat de dunschiller fijn is om mee te werken. Dit betekent dus dat de dunschiller een ergonomische grip moet hebben. Idealiter heeft de dunschiller ook nog antislip. Hierdoor schiet de dunschiller niet zomaar uit je handen als je handen nat zijn.

Dunschiller met gekarteld mes?

Sommige dunschillers hebben karteltjes. Dit zorgt ervoor dat je ook grip hebt op gladde oppervlakken zoals die van een tomaat. Wil je vaak perziken, tomaten en pruimen schillen? Kies dan altijd voor een dunschiller met gekarteld mes. Dit maakt het werk stukken eenvoudiger.

Dunschiller Y-, of I-vorm?

Er zijn feitelijk twee soorten dunschillers namelijk de Y-, en I-vorm. Elk liggen iets anders in de hand en het is ook afhankelijk van je eigen voorkeur. Er zitten niet persé voor of nadelen aan de verschillende vormen.

Heeft de dunschiller een aardappeloog?

Een aardappeloog bij een dunschiller is een handig middel om de rotte plekken of wortels te verwijderen van een aardappel. Ook kun je deze gebruiken voor de rotte plekken van bijvoorbeeld appels. Dit is overigens een zeer handige extra waar niet veel mensen bij stilstaan dat ze die eigenlijk al hebben. Als je eenmaal weet dat je een aardappeloog hebt aan je dunschiller dan is het zeer handig om te hebben!

Is de dunschiller bestendig voor in de vaatwasser?

Een dunschiller kan in veel gevallen wel in de vaatwasser. Sommigen kunnen dit echter niet. Deze zijn gemaakt van verchroomd staal. Deze roesten sneller als je deze wast in de vaatwasser. Maar ook andere dunschillers gaan sneller achterruit als je ze vaak wast in de vaatwasser wast. Het beste kun je de dunschiller dus het beste wassen met een sopje waarna je het vervolgens grondig droogt.

dunschiller

Conclusie de beste dunschillers van 2021

De lijst van beste dunschillers is met zorg samengesteld. Op basis van de belangrijkste punten om de beste dunschiller, of aardappelschiller te vinden zijn wij tot de conclusie gekomen dat de OXO Goodgrips de beste dunschiller is. Het kan zonder problemen in de vaatwasser heeft een handig ergonomisch handvat met antislip. Daarnaast is het ook geschikt voor zowel links-, als rechtshandigen. Ten slotte heeft het ook een aardappeloog om rotte plekken weg te halen. Een goede tweede is de Victorinox dunschiller. Naast het nette design scoort het ook op de andere punten goed. Daarnaast zit er ook een levenslange garantie op, waardoor het een zeer goede aankoop is.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!