Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Indonesisch koken? Dit zijn de beste Indonesische kookboeken!

De Indonesische keuken is verweven in de Nederlandse cultuur. Dit komt, doordat Indonesië een periode lang een kolonie was van Nederland. Op deze wijze zijn er talloze Indonesische gerechten naar Nederland gekomen zoals Rendang, Gado Gado, Nasi en Atjar. Toch is het lastig om de Indonesische keuken na te maken als je niet weet hoe. Een Indonesisch kookboek kan je helpen. In no-time kun je een hele rijsttafel op tafel toveren. Het lekkerste is als je dit soort gerechten helemaal zelfstandig kunt maken met een goed recept. Wij helpen je bij het zoeken van het beste kookboek, zodat je zelf authentiek Indonesisch kunt koken!
Beste Indonesische kookboeken

Waarom zou ik een Indisch kookboek kopen?

De Indonesische keuken is erg verfijnd. Smaken worden zo gecombineerd dat je zelfs met simpele ingrediënten een complex gerecht kunt maken. Daarnaast is de keuken erg gezond. Er zitten veel gezonde kruiden en groentes in, voor een gezonde maaltijd. Ook zitten er in veel kookboeken vegetarische recepten, waarin je vlees niet gaat missen. Om die reden is een Indonesisch kookboek onmisbaar in jouw keuken. Ook leer je door te koken veel over de Indonesische keuken en het land. Het land staat bekend om shared dining. Denk bijvoorbeeld aan de bekende rijssttafels.

Dit zijn de 10 beste Indonesische kookboeken van 2021


Top vijf beste Indonesische kookboeken


De bijbel van de Indonesische keuken#1 De bijbel van de Indonesische keuken

Alle klassiekers van de Indonesische keuken kun je vinden in deze bijbel. Dankzij de compleetheid van het boek is dit volgens ons het beste Indonesische kookboek! In dit boek van 496 pagina’s wordt je meegenomen naar Indonesië en leer je de cultuur kennen door middel van prachtige gerechten. Het boek is prachtig vormgegeven en bevat talloze klassiekers uit heel Indonesië. Wel moet je rekening houden dat je zeer waarschijnlijk naar de toko moet om alle ingrediënten te vinden.

Bestel De bijbel van de Indonesische keuken voordelig op volgende webshop(s):


Groot Indonesisch kookboek#2 Groot Indonesisch kookboek

Dit boek is geschreven door Beb Vuyk en is al ruim 30 jaar een leidraad die je kunt volgen om de Indonesische keuken te leren kennen. Het boek bevat honderden recepten waarin je inspiratie kunt opdoen om Indonesische gerechten op tafel te toveren. Ook bevat het boek uitleg over bepaalde ingrediënten, zodat je precies weet wat het is en eenvoudiger kunt vinden. Een klein minpuntje aan dit kookboek is dat er weinig foto’s in staan. Ook in dit boek kun je er vanuit gaan dat je naar een toko moet om bepaalde ingrediënten te scoren.

Bestel het Groot Indonesisch kookboek voordelig op volgende webshop(s):


Basisboek Indonesisch#3 Basisboek Indonesisch

Dit kookboek is erg geschikt voor beginners, omdat deze recepten erg eenvoudig zijn. In dit Indonesische kookboek mag je klassiekers verwachten uit de Indonesische keuken zoals Rendang en Soto Ayam. Dit kookboek kun je dus zien als de basis van de Indonesische keuken. Dit boek is dus feitelijk een must als je wilt beginnen met de Indonesische keuken. Ten slotte staat er stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Hierdoor is dit kookboek erg geschikt voor beginners.

Bestel het Basisboek Indonesisch voordelig op volgende webshop(s):


Het Indonesisch Kookboek Van A Tot Z#4 Het Indonesisch Kookboek van A tot Z

Uit deze lijst is dit het voordeligste kookboek met een totale kostprijs van slechts 15 Euro. Het kookboek begint met eenvoudige recepten en sluit met vrij complexe gerechten zoals spekkoek. In dit boek wordt ook uitgelegd hoe je rijsttafels samen kunt stellen en wat voor keukengerei je nodig hebt. Hierdoor is dit een erg geschikt boek voor beginners of mensen die graag meer leren over de Indonesische keuken. Met name voor de prijs is dit een erg leuk om je ontdekkingsreis door Indonesië mee te beginnen.

Bestel Het Indonesisch Kookboek van A tot Z voordelig op volgende webshop(s):


Indonesische keuken#5 Indonesische keuken – Selamat Makan

Dit boek is de meest prijzige van de lijst, maar daar krijg je juist heel veel voor terug. Het boek bevat maar liefst 900 recepten. Veel recepten staan bekend als ‘blauwe hap’, doordat deze zijn meegenomen door de Nederlandse Koninklijke Marine. Het boek is uitermate uitgebreid. Ook zitten er veel variaties in het boek van bijvoorbeeld sambal en nasi. Hierdoor kun je maandenlang gevarieerd en uitgebreid experimenteren. Wel bevat dit boek weinig foto’s waardoor het redelijk kunt vergelijken met de Zilveren Lepel die geschreven is over de Italiaanse keuken.

Bestel De Indonesische keuken voordelig op volgende webshop(s):


Andere aanraders

Vegetarisch Indonesisch kookboekVegetarisch Indonesisch kookboek

Als je enkel vegetarische kookboeken wilt, is dit een absolute aanrader. Het kookboek bevat ruim 200 vegetarische recepten en is ideaal als je eens wat anders wilt proberen. Veel recepten bevatten Tahu of tempé. Dit zijn erg goede vervangers, dankzij het hoge gehalte aan eiwit. Dit boek kan je dus helpen om nieuwe recepten te leren als je beginnend vegetariër of zelfs veganist bent.

Bestel het Vegetarisch Indonesisch kookboek voordelig op volgende webshop(s):


IndorockIndorock

Dit boek bevat prachtige verhalen en recepten. Het laat de Indonesische keuken op een volledig nieuwe wijze zien. De vlotte schrijfstijl en originele recepten zorgen ervoor dat je wekenlang prachtige gerechten op tafel kunt toveren. Ook bevat het boek Indorock prachtige foto’s, zodat je Indonesië leert kennen door middel van het koken van klassieke gerechten met een kleine twist.

Bestel Indorock voordelig op volgende webshop(s):


Waarop hebben wij deze lijst gebaseerd?

Originele en klassieke recepten

Dit boek bevat prachtige recepten met een twist of juist uitermate klassiek. Hierdoor leer je de keuken op een eenvoudige wijze kennen. Ook zijn de recepten stapsgewijs geschreven, zodat je precies weet wat je moet doen. Ten slotte hebben wij gekeken of deze recepten gezond zijn. Met name in deze tijd is het belangrijk om te zorgen voor gezond eten. De Indonesische keuken is bij uitstek een goede keuze, doordat het een zeer gevarieerde keuken is die veel werkt met kruiden en verse ingrediënten.

Vormgeving

Een ander belangrijke, maar niet doorslaggevende factor is de vormgeving. Dankzij foto’s kun je namelijk zien of het lekkere recepten zijn. Enkele van deze kookboeken die wij hebben benoemd bevatten weinig foto’s, toch zijn deze in de lijst gekomen dankzij de prachtige recepten.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!