Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

De beste knoflookpers van 2021

Knoflook is ongelooflijk smaakvol en gezond. Toch kan knoflook niet helemaal tot zijn recht komen zolang het niet ragfijn gesneden of gehakt is. In dit geval biedt de knoflookpers de uitkomst. Dit handig apparaatje zorgt ervoor dat je de knoflook zo fijn kunt krijgen zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Een bijkomende extra is dat je handen er niet door gaan stinken, doordat je handen amper in contact komen met de knoflookpers. Toch vinden wij dat de kwaliteit van knoflookpersen behoorlijk varieert. Je wilt namelijk wel dat je zoveel mogelijk uit de knoflook haalt om je gerecht goed op smaak te krijgen. Wij zijn voor je op onderzoek uitgegaan naar de beste knoflookpersen van 2021!
beste knoflookpers

Dit zijn de 10 beste knoflookpersen van 20215 keer de beste knoflookpers van 2021 uitgelicht

Wij hebben voor jou de top vijf uitgelicht van beste knoflookpersen. Hieronder vind je meer informatie over de knoflookpersen en wat je er allemaal mee kunt. De beste knoflookpersen kun je onder andere online bestellen, maar ook vinden bij bijvoorbeeld de Blokker, Ikea en jouw lokale kookwinkel. Deze goede knoflookpersen zijn onder andere gemaakt door Joseph Joseph en OXO.


OXO Good Grips Knoflookpers

Beste knoflookpers van 2021

Deze knoflookpers van OXO doet precies wat een goede knoflookpers moet doen. De knoflookpers is vaatwasser bestendig en weegt slechts 368 gram. Het knoflookreservoir van de knoflookpers is groot genoeg om drie tenen tegelijk te persen. De knoflookpers heeft een handig ergonomisch design waardoor je de knoflook eenvoudig kunt persen. Ten slotte is de knoflookpers relatief eenvoudig om schoon te maken, en te houden, zodat je geen onnodige moeite hoeft te doen tijdens het schoonmaken.

Vaatwasser bestendig
Stevig
Ergonomisch design

Bestel de OXO Good Grips Knoflookpers vertrouwd bij de volgende webshops:


Joseph Joseph Easy Press Knoflookpers

Beste handige knoflookpers

Laatste Amazon prijs update was op: 23 oktober 2021 23:54

De knoflookpers van Joseph Joseph bestaat uit twee delen. Het ene deel is de knoflookpers en het andere dient als schraper en handvat. Dit deel kun je eenvoudig los-, en vastmaken om de knoflook te persen. Vervolgens kun je de pers eenvoudig schoonmaken in de vaatwasser. De knoflookpers heeft een iets diepere inkeping, dat groot genoeg is om drie tenen tegelijk te persen. Let er wel op dat de knoflookpers van Joseph Joseph een gebruiksduur heeft van ongeveer twee jaar. Erna zul je slijtage ondervinden aan de pers.

Tweedelige knoflookpers
Vaatwasser bestendig
Eenvoudig in gebruik

Bestel de Joseph Joseph Easy Press Knoflookpers vertrouwd bij de volgende webshops:


Notica – Stevige Premium Knoflookpers

Beste prijs/kwaliteit knoflookpers

De goede knoflookpers van Notica heeft een handig design en is zeer eenvoudig in gebruik. De knoflookpers ligt fijn in de hand en je hebt weinig kracht nodig om de knoflook te persen. De pers zelf is gemaakt van zink en heeft een coating van RVS. Hierdoor is de coating erg eenvoudig om schoon te maken. De knoflookpers heeft ook tandjes om het maximale te halen uit de teen knoflook. De knoflookpers werkt fijn, is zeer stevig en kun je eenvoudig opbergen.

Haalt het maximale uit de teen knoflook
Vaatwasmachinebestendig
Verzorgd design

Bestel de Notica – Stevige Premium Knoflookpers vertrouwd bij de volgende webshops:


Bikolo – Knoflookpers

Beste knoflookpers en snijder

De knoflookpers van Bikolo kan zowel knoflook persen en in plakken snijden. De knoflookpers wordt geleverd samen met een handige borstel om de knoflookpers schoon te maken. Hierdoor kun je ook de restjes eenvoudig uit te de knoflookpers krijgen. De knoflookpers zelf ligt fijn in de hand en is in no-time schoongemaakt. Ook kan de knoflookpers in de vaatwasser. De knoflookpers van Bikolo is gemaakt van metaal en roest niet. Al met al een handige tool als je ook knoflook in even grote plakken wilt snijden.

Perst en snijdt knoflook
Inclusief schoonmaakborstel
Vaatwasmachinebestendig

Bestel de Bikolo – Knoflookpers vertrouwd bij de volgende webshops:


Mister Mill Knoflookpers en Gemberrasp Set

Beste knoflookpers set

Deze set van Mister Mill is de meest complete set uit de top tien van beste knoflookpersen. De knoflookpers is eenvoudig in gebruik en is zeer eenvoudig om schoon te maken. Deze set van Mister Mill wordt ook geleverd met een rasp voor gember en wasabi. Hierdoor kun je zonder problemen een lekker gerecht op tafel zetten. Ook zit er bij deze set een handige borstel die je kunt gebruiken om de laatste restjes uit de pers te halen na gebruik. Deze set is gemaakt van RVS en is hierdoor zeer stevig.

Eenvoudig om op te bergen
Inclusief rasp voor gember
Vaatwasmachinebestendig

Bestel de Mister Mill Knoflookpers en Gemberrasp Set vertrouwd bij de volgende webshops:


Waarom zou ik een goede knoflookpers kopen?

De smaak van knoflook komt pas echt goed vrij als de knoflook ragfijn is gesneden of geraspt. Dit komt, doordat dan de smaak van de knoflook beter wordt opgenomen in de saus, olie of botermassa. Een knoflookpers is dan erg handig om te kopen. Daarnaast heeft knoflook vaak een vrij penetrante geur die niet eenvoudig van je handen te wassen is. Een goede knoflookpers zorgt ervoor dat je je handen niet vies hoeft te maken als je de knoflook gaat persen. Toch moet je er wel op letten dat je een goede knoflookpers koopt. Veel knoflookpersen gaan relatief snel kapot of persen niet de volledige teen. Hierdoor loop je een hoop smaak mis en moet je meer knoflooktenen gebruiken. Dit gaat uiteindelijk altijd ten koste van jezelf. Daarom is een goede knoflookpers onmisbaar in de keuken.

goede knoflookpers
De OXO Good Grips Knoflookpers – Te bestellen op Bol.com

Waarop moet ik letten om een goede knoflookpers te vinden?

Zoals net aangegeven kan een knoflookpers behoorlijk verschillen in kwaliteit. Om het maximale uit de knoflook te halen, waardoor je uiteindelijk zorgt voor een beter gerecht, is het belangrijk om een goede knoflookpers te kopen. Vrijwel iedere knoflookpers lijkt hetzelfde waardoor het lastig is om de minder goede knoflookpersen uit te filteren. Wij geven je een aantal tips waarop je kunt letten als je de beste knoflookpers wilt kopen.

Duurzaamheid

Zoals eerder gezegd gaan de minder goede knoflookpersen relatief snel kapot of laten metaal los. Probeer daarom te kijken of je een knoflookpers kunt kopen die jarenlang meegaat. Vaak hebben deze een langere garantie en zijn vaak ook iets prijziger. De aankoop van de knoflookpers heb je zo terugverdiend doordat je gerechten lekkerder zijn en je minder knoflook nodig hebt.

Welke soort knoflookpers gebruik je het liefst?

Er zijn verschillende soorten knoflookpersen die je kunt gebruiken. De meest bekende knoflookpersen hebben twee handvaten en kun je met een hand bedienen. Ook heb je de een knoflookpers die je moet aanduwen op de werkbank. Dit type knoflookpers is enkel fijn voor mensen die veel kracht hebben in hun hand.

Welk materiaal wordt gebruikt voor de knoflookpers?

De meeste knoflookpersen zijn gemaakt van RVS of kunststof. Ook zie je regelmatig een combinatie van de twee. Het grote voordeel van RVS is, is dat het eenvoudig is om schoon te maken en geen geuren vasthoudt. Ook is RVS steviger waardoor je het apparaat langer kunt blijven gebruiken. Let er wel op om een degelijke knoflookpers te kopen. Wanneer je eentje koopt van mindere kwaliteit, dan is er kans dat het alsnog breekt in de loop der jaren.

De prijs-kwaliteit van de knoflookpers

Van een knoflookpers verwacht je niet dat deze honderden euro’s gaat kosten. De meeste knoflookpersen zitten in de prijsrange van 8 tot 25 Euro. Probeer altijd te kiezen voor een knoflookpers van goede kwaliteit. De kosten verdien je hoe dan ook wel terug.

Het design van de knoflookpers

Een goede knoflookpers heeft een mooi design. Het ziet er netjes uit en is eenvoudig in gebruik. Een handige extra is dat de knoflookpers een ophangoog heeft. Hierdoor bespaar je extra ruimte in de keukenlades. De meeste knoflookpersen zijn erg stevig, waardoor het ook niet erg is om de knoflookpersen op te bergen.

Is de knoflookpers vaatwasmachinebestendig?

De meeste knoflookpersen zijn vaatwasmachinebestendig. Dit betekent dat je de knoflookpers zonder problemen kunt wassen in de vaatwasser. Toch is het belangrijk om de knoflookpers van te voren goed schoon te maken. Hierdoor voorkom je dat er alsnog restjes zitten in de knoflookpers. Sommige knoflookpersen worden ook geleverd met een handige borstel. Dit helpt je om de knoflookpers beter schoon te krijgen. Wat ook helpt is dat de knoflookpers noppen heeft. Dit helpt je om de restjes knoflook er goed uit te duwen.

Hoe fijn perst de knoflookpers?

Een goede knoflookpers haalt het maximale uit de teen knoflook. Over het algemeen is het beter om de knoflook zo fijn mogelijk te persen. Dit is enkel mogelijk als je de knoflook perst met een knoflookpers met kleine gaatjes. Hoe groter de gaatjes hoe grover de knoflook zal zijn.

notica knoflookpers
Notica – Stevige Premium Knoflookpers – Te bestellen op Bol.com

Wat is de beste knoflookpers?

De knoflookpers van OXO is een van de meest handige knoflookpersen. Dit komt doordat de knoflookpers van OXO fijne gaatjes heeft en nopjes om de restjes uit duwen. Daarnaast kun je met deze knoflookpers meerdere teentjes tegelijk persen. De knoflookpers zelf is vaatwasmachinebestendig en is eenvoudig om schoon te maken door het RVS. De knoflookpers zelf heeft een verzorgd design en is eenvoudig om op te bergen in de keukenlade. Een goed alternatief is de knoflookpers van Notica. Ook deze is voldoet aan dezelfde eisen en is daarom een handige keukentool.

Knoflook hakken of persen?

Of je knoflook wilt hakken of persen is afhankelijk van verschillende factoren. Hoe fijner de knoflook namelijk is hoe zachter de smaak zal zijn. Als je de knoflook perst zal de smaak wat scherper zijn. Dit komt doordat je de zijwanden van de knoflook kapot perst. Hierdoor komt er een scherpere smaak vrij. Geperste knoflook puur eten betekent dus dat deze veel te scherp zal zijn. De scherpe randen van de knoflook verlies je door de knoflook te verwarmen. Maak je dus een salade of knoflooksaus? Gebruik dan fijn gehakte knoflook. Wil je juist een stevige saus maken? Kies dan voor geperste knoflook. Wil je dat de knoflook nog zachter van smaak is? Gebruik dan gepofte knoflook.

Stinkt mijn adem erger van geperste knoflook?

Zoals net aangegeven is de smaak scherper als je de knoflook perst. Dit betekent dus ook dat dit meer effect heeft op je adem. Dit komt door de kapotte celwanden. Deze reageren dan meer op de adem.

Is knoflook gezond?

Knoflook is een erg veelgebruikt product in de keuken dankzij de fijne smaak ervan. Een bijkomend voordeel is dat knoflook erg gezond is. Knoflook zorgt er namelijk voor dat je immuunsysteem een flinke oppepper krijgt. Daarnaast zorgt heeft knoflook ook een positief effect op de bloeddruk en draagt het bij aan een gezond cholesterolgehalte.

joseph joseph knoflookpers
Joseph Joseph Easy Press Knoflookpers – Te bestellen op Bol.com

Kan ik gember ook persen met een knoflookpers?

Met een knoflookpers is het ook mogelijk om gember te persen. Ook bij gember is het zo dat de smaak beter vrijkomt als je de gember raspt of perst. Ook in dit geval zal de gember iets scherper smaken. Dit is juist voordelig als je bijvoorbeeld een Aziatisch gerecht maakt doordat deze smaken beter tot hun recht komen.

Feitjes over knoflook

Knoflook is een veelzijdig product. Het is dan ook leuk om er meer over te weten te komen. Hieronder staan nog een aantal feitjes over knoflook die leuk zijn om te weten en die je kunt gebruiken in de keuken als je knoflook gaat persen.

Gooi knoflook niet weg als het uitlopers heeft

Na verloop van tijd zal de knoflook groene uitlopers krijgen. Dit betekent niet dat je de knoflook weg hoeft te gooien. Snij het groene deel eruit en gebruik dan de rest van de knoflook. Het groene gedeelte van de knoflook moet je eruit snijden doordat deze erg scherp is.

Knoflook is een groente

Je zou denken dat knoflook behoort tot de groep kruiden en specerijen. Toch is dit niet zo het is namelijk onderdeel van de productgroep groenten.

Waarom wordt mijn knoflook blauw?

Eens in de zoveel tijd zie je dat knoflook blauw uitslaat. Dit zal enkel gebeuren als de knoflook in contact is geweest met zuren zoals citroensap of azijn. Dit betekent niet dat je de knoflook weg hoeft te gooien. Je kunt de knoflook namelijk gewoon gebruiken.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!