Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

De beste mandolines van 2021

Wil je snel, eenvoudig en perfecte plakjes snijden thuis? Dan is een mandoline de oplossing. Met een mandoline kun je perfecte plakjes snijden die elke even dik zijn. Wel is het belangrijk om een goede mandoline te kopen. De mandoline moet bijvoorbeeld veilig zijn in gebruik, verstelbaar zijn en stevig staan. Door te kiezen voor een goede mandoline kun je niet alleen snel werken, maar werk je ook nog eens veilig. Om jou verder te helpen in je zoektocht naar de beste mandolines, zijn wij op onderzoek uitgegaan om de beste mandolines te vinden van 2021 van gerenommeerde merken zoals Gropro, Saveur Royal en Lanso!
beste mandoline

De beste drie mandolines van 2021 uitgelicht

Natuurlijk zijn er talloze mandolines die je aan kunt schaffen. Wij hebben voor jou de beste mandolines uitgelicht van 2021. Ze zijn beoordeeld op verschillende opzetstukken, veiligheid en of de mandoline vaatwasser bestendig is. Je kunt ze online aanschaffen, maar kunt ze ook vinden in jouw lokale Hema, Blokker, kookwinkel en groothandel.

Gropro Mandoline V-blade All in one #1 GroPro V-blade All in one

Beste gebruiksvriendelijke mandoline

Dit is een mandoline zoals velen die kennen. Je kunt het mesje eenvoudig verstellen naar verschillende standen. Ook bevat deze mandoline verschillende mesjes waardoor je reepjes, blokjes en plakjes kunt snijden. De mandoline is vaatwasser bestendig en dankzij de houder kun je veilig en snel snijden.

Verschillende snijtechnieken mogelijk
Met houder voor veilig gebruik
Vaatwasser bestendig
Gemaakt van RVS

Bestel de GroPro mandoline vertrouwd bij de volgende webshops:


#Label

Lanso Multifunctionele Groentesnijder#2 Lanso® Multifunctionele Groentesnijder

Beste goedkope mandoline

Deze multifunctionele groentesnijder maakt het mogelijk om groenten in verschillende vormen te snijden. Denk bijvoorbeeld aan perfecte blokjes, julienne of plakjes. Ook kun je op deze manier in no-time veel groenten snijden. Dit is met name interessant als je niet veel tijd wilt besteden in de keuken!

Bevat acht opzetstukken
Eigen schoonmaakborstel
Vaatwasser bestendig
Stevige handgrip

Bestel de Lanso mandoline vertrouwd bij de volgende webshops:


Saveur Royal Premium V-Blade Mandoline#3 Saveur Royal® Premium Mandoline

Beste prijs/kwaliteit mandoline

Wil je snel en efficiënt kunnen snijden op een stevige mandoline? Dan is de mandoline van Saveur Royal een goede optie. Je kunt maar liefst op vijf verschillende manieren snijden dankzij de opzetstukken. Bovendien bevat deze mandoline extra veiligheid dankzij de snijbestendige handschoen. Hierdoor ben je ervan verzekerd extra veilig groenten te kunnen snijden.

Bevat vijf opzetstukken
Goede prijs-kwaliteit
Vaatwasser bestendig
Inclusief snijbestendige handschoen

Bestel de Saveur Royal mandoline vertrouwd bij de volgende webshops:


Waarom een mandoline kopen?

Als je een hekel hebt aan snijden wil je natuurlijk zo snel mogelijk klaar zijn met dit vervelende klusje. Uien, courgette, rettich en andere groenten zijn behoorlijk tijdrovend om te snijden. Om die reden kun je het beste een mandoline gebruiken. Sommige mandolines maken het mogelijk om verschillende snijtechnieken uit te voeren zoals blokjes, julienne en plakjes. Door de eenvoudige beweging kun je in no-time veel groenten snijden en dat allemaal in perfecte blokjes, reepjes of plakjes.

Wel is het belangrijk om te kiezen voor een veilige mandoline. Door de snelle beweging kun je snel uitschieten waardoor je verwondingen op kunt lopen. Let er daarom altijd op dat je een veilige mandoline koopt. Ben je juist op zoek naar een kindvriendelijke mandoline? Kies dan bijvoorbeeld voor de mandoline van Lanso. De mesjes zijn moeilijk om bij te komen, doordat je de groenten naar beneden drukt. Hierdoor is dit een veilige optie. Wil je juist snel werken kies dan voor een klassieke mandoline.

goede mandoline

Waarop moet ik letten als ik op zoek ben naar de beste mandoline?

De ene mandoline is de andere niet. Probeer altijd te kiezen voor een mandoline van goede kwaliteit. Met name mandolines van slechte kwaliteit kunnen ernstige verwondingen veroorzaken. Hieronder staan een aantal punten waarop je kunt letten als je een mandoline wilt kopen?

Veiligheid staat voorop

In de keuken is de mandoline, op de snijmachine en botte messen na, het gereedschap waarmee je de meeste verwondingen krijgt. Vaak komt dit door te snel werken en onveilig te werk gaan. Een goede mandoline staat stevig en heeft een houder of handgrip waarmee je de groente kan snijden. Zodra een mandoline dit niet heeft kun je het beste verder zoeken.

Heeft de mandoline verschillende opzetstukken?

Een mandoline moet meer kunnen dan alleen plakjes snijden. Een goede mandoline bevat verschillende opzetstukken waarmee je kunt snijden. Ook met de mandoline verstelbaar zijn, zodat je in verschillende diktes kunt snijden. Hierdoor wordt het mogelijk om in no-time en salade in elkaar te flansen.

Staat de mandoline stevig?

Zoals eerder gezegd moet een mandoline veilig staan. Een goede mandoline staat stevig op het aanrecht en mag dus absoluut niet omvallen. Sommige mandolines staan vlak op tafel, zodat je extra veilig kunt werken. Ziet de mandoline eruit alsof die niet stevig staat? Zoek dan verder naar een andere optie.

Heeft de mandoline een opvangbak?

Een opvangbak kan erg handig zijn als je geen rommel wilt maken. De gesneden groenten vallen dan namelijk in een handig opvangbak die ook nog eens eenvoudig is om af te wassen. Dit punt is niet doorslaggevend, maar kan handig zijn.

mandoline kopen

De beste mandoline van 2021

De mandoline V-blade is als beste gebleken als beste mandoline van 2021. Dankzij de verschillende opzetstukken en veilige houder is dit de meest verantwoorde keuze als je op zoek bent naar de beste mandoline. Het RVS is eenvoudig om schoon te houden en kan niet roesten. Ten slotte kan deze ook in de vaatwasser. De mandoline van Lanso komt op een goede tweede, dankzij de verschillende opzetstukken. Echter, kun je met deze mandoline iets minder snel werken waardoor deze mandoline niet op nummer een staat. 

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!