Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

De ultieme Nederlandse snack maken met de beste poffertjespannen van 2021

Wie kent ze niet die kleine lekkere hapjes die je langs ziet komen in menig restaurant en braderie. De poffertjes zijn natuurlijk heel erg lekker met een klein klontje boter. Nu kun je deze overheerlijke snack ook thuis maken met een poffertjespan. De juiste poffertjespan is niet heel moeilijk te vinden, want wij hebben voor jou de beste poffertjespannen voor je uitgezocht voor 2021.
beste poffertjespan

Dit zijn de 10 beste poffertjespannen van 2021:


Top 5 beste poffertjespannen van 2021 uitgelicht

Deze poffertjespannen zijn door ons als beste bevonden. Al deze pannen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen waardoor je bij goed onderhoud jarenlang, al dan niet levenslang kunt genieten van de poffertjespan. Deze pannen kun je online bestellen. Ook kun je enkele van deze poffertjespannen vinden bij jouw lokaal Hema en Blokker.

The Windmill Poffertjespan#1 The Windmill Ø 30 cm

Met deze gietijzeren poffertjespan is het mogelijk om poffertjes te maken op ieder type fornuis. Denk bijvoorbeeld aan een gasfornuis, inductiefornuis en je kunt de pan zelfs meenemen op de camping en poffertjes maken op open vuur. In de pan kun je 19 poffertjes tegelijkertijd bakken. Bij deze poffertjespan is het wel belangrijk om de pan van te voren in te branden. Doordat de pan zelf van gietijzer is, is het ook belangrijk om de pan goed te onderhouden. Zo mag je de pan niet laten weken in water of zeep gebruiken om de pan schoon te maken.

Bestel de The Windmill Poffertjespan bij deze vertrouwde webshop(s):


Koock Amsterdam Poffertjespan#2 Koock Amsterdam Ø 24 cm

Deze pan is gemaakt van gietijzer. Dit betekent dus dat deze pan geschikt is voor iedere warmtebron. De pan kan levenslang meegaan en is relatief makkelijk te onderhouden. De Koock Poffertjespan moet wel worden ingebrand. Vervolgens hoef je de pan na gebruik alleen goed te spoelen. Deze pannen mogen nooit worden gewassen met zeep. Daarnaast mag je de pan ook niet laten weken. In de pan zelf kun je 15 poffertjes tegelijk bakken.

Bestel de Koock Amsterdam Poffertjespan bij deze vertrouwde webshop(s):


Innovaland Poffertjespan Premium#3 Innovaland Premium Ø 24 cm

Ook met deze Innovaland poffertjespan is het mogelijk om 19 poffertjes tegelijk te bakken. De pan heeft een diameter van 24 centimeter is gemaakt van gietijzer. Dit betekent dat de pan geschikt is voor ieder fornuis en dat de warmte zich gelijkmatig verdeeld. Voor gebruik moet je deze pan wel inbranden. De pan zelf is makkelijk te onderhouden. Je hoeft enkel de schoon te maken met water. Voor dit soort type pannen is het uit den boze om ze schoon te maken in zeep of ze te laten weken in water. Dit beschadigd de antiaanbaklaag van de pan.

Bestel de Innovaland Poffertjespan Premium bij deze vertrouwde webshop(s):


Inno Cuisinno Poffertjespan - Ø 24 cm - Zwart#4 Inno Cuissino Ø 24 cm

Deze poffertjespan van Inno Cuissino is gemaakt van gietijzer. De pan verwarmd geleidelijk en met deze pan kun je 19 poffertjes tegelijk bakken. Dit zijn ongeveer een tot twee porties. De poffertjespan heeft een diameter van 24 centimeter en krijgt een antiaanbaklaag door veel te bakken. Dit betekent ook dat de pan niet geschikt is om in de vaatwasser te wassen. Ook mag deze pan niet worden gewassen met zeep. Door de geleidelijke verwarming van de pan is ieder poffertje perfect bruin gebakken.

Bestel de Inno Cuissino Poffertjespan bij deze vertrouwde webshop(s):


LifeGreens Poffertjespan Antikleefbodem#5 LifeGreens Ø 24 cm

Deze LifeGreens poffertjespan kan 19 poffertjes tegelijkertijd maken. De pan is gemaakt van gietijzer en je kunt deze gebruiken voor ieder type fornuis. De pan heeft een antikleef bodem, waardoor je poffertjes niet snel aan kunnen branden. Daarnaast is het materiaal gemaakt van anti-roest materiaal namelijk roestvast steen. Bij goed onderhoud blijft deze steen erg lang stevig. Naast de pan zelf krijg je ook nog leuke extra’s: een e-book, kwast en vleesvork. Hierdoor kun je de poffertjes bakken als een echte professional.

Bestel de LifeGreens Poffertjespan bij deze vertrouwde webshop(s):


Grote poffertjes maken

Wil je juist grote poffertjes of american pancakes maken zonder gedoe? Dan is de BIKO Pancake Pan een goede optie. Met deze pan kun je zeven poffertjes, of pancakes, maken. De pan is gemaakt van aluminium en is gecoat met een antiaanbaklaag. Hierdoor blijft het poffertje niet plakken aan de pan. Ook kun je in deze pan eieren bakken die perfect rond zijn. Een leuk feitje: van origine is deze pan bedoelt om Baghrir te maken. Dit zijn Marokkaanse pannenkoekjes.

Poffertjespan voor het gasfornuis

Wil je een poffertjespan hebben die enkel geschikt is voor een gasfornuis? Dan is de patisse Poffertjespan erg geschikt.  De pan heeft een handgreep waardoor je deze eenvoudig van het fornuis kunt halen. In de pan zelf is het mogelijk om maar liefst 19 poffertjes tegelijkertijd te bakken. Ook de antiaanbaklaag zorgt ervoor dat je eenvoudig poffertjes kunt maken binnen een mum van tijd. Wel is het bij deze pan erg belangrijk dat de vlam goed wordt verdeeld. Dit zorgt ervoor dat de poffertjes gelijkmatig bakken en dus tegelijkertijd klaar zijn.

poffertjespan inductie

Hoe hebben wij deze lijst samengesteld?

Deze lijst is zorgvuldig samengesteld op basis van ervaring en reviews van gebruikers en de consumentenbond. Ook hebben wij gekeken naar de gebruikte materialen van de poffertjespannen zelf. Denk bijvoorbeeld aan materiaal. Ten slotte hebben wij ook rekening gehouden of de pan ook veelzijdig te gebruiken is op diverse typen fornuizen.

De oorsprong van het poffertje

Poffertjes worden in Nederland gezien als oer-Hollands. Dit betekent dus dat de poffertjes al een behoorlijke tijd worden gegeten. De poffertjes die wij nu eten op bijvoorbeeld een jaarmarkt of braderie wordt al gegeten sinds het begin van de 19e eeuw in Nederland. Het poffertje werd dan gebakken bij het binnenhalen van de oogst in Overijssel. Deze werden poffertjes genoemd. In Woerden werden ze gebakken in een klooster. Deze werden koekjes genoemd en leken erg veel op de poffertjes die wij nu kennen. In de omgeving van Woerden worden de poffertjes ook nog weleens broedertjes genoemd. De oorsprong van het poffertje zelf ligt eigenlijk in Frankrijk. Aan het einde van de 18e eeuw was er een tekort aan tarwebloem. Hierdoor konden er in Frankrijk geen hosties meer maken en zijn ze gaan experimenteren met het recept. In deze periode is het poffertje overgevlogen naar Nederland en is het recept doorontwikkeld naar de poffertjes die wij nu kennen.

poffertjespan kopen

Poffertjes zelf maken

Het maken van poffertjes is geen hogere wiskunde. Voor het maken van de poffertjes heb je natuurlijk wel de juiste ingrediënten nodig en een poffertjespan. Dit recept is genoeg voor zes porties. Zodra je de poffertjes gebakken hebt kun je de poffertjes garneren met poedersuiker en een klontje roomboter. Ook kun je er meer variaties op maken door er bijvoorbeeld warme kersen of aardbeien bij te serveren. Zo kun je beter inspelen op het seizoen en het fruit dat op dat moment in het seizoen is.

Ingrediënten poffertjes:

  • 300 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 350ml melk
  • 2 eieren

Bereidingswijze poffertjes:

  1. Doe de bakpoeder, bloem en zout in een bekken. Meng alles goed door en voeg vervolgens de melk en eieren toe.
  2. Klop het beslag goed door, totdat het beslag glad is.
  3. Is het beslag te dik? Voeg melk toe en gebruik een spuitzak of spuitfles
  4. Zet de poffertjespan op middelhoog vuur en smelt wat boter in een andere pan. Besmeer de kuiltjes van de poffertjespan met de gesmolten boter.
  5. Vul vervolgens ieder kuiltje tot het ongeveer voor drie kwart gevuld is.
  6. Zodra je belletjes ziet in het poffertjes kun je het poffertje omdraaien. Als je het poffertje nog niet kunt omdraaien, kun je ook nog iets langer wachten.
  7. Wacht 30 seconden tot een minuut en haal de poffertjes uit de pan.
  8. Herhaal dit proces, totdat het beslag op is.
  9. Garneer de poffertjes met poedersuiker en een klontje roomboter

Kan ik poffertjes bakken zonder poffertjespan?

Het is mogelijk om poffertjes te bakken zonder poffertjespan. Een nadeel hieraan is wel dat er kans is dat het beslag uitloopt zodra het beslag te dun is en je dus geen ronde poffertjes hebt. Dit betekent dus dat je eenvoudiger mis kunt grijpen bij het maken van poffertjes. De poffertjes kun je bakken in een normale pan. Spuit de poffertjes voorzichtig in de pan en bak deze als normale poffertjes.

elektrische poffertjespan

Een poffertjespan inbranden

De meeste poffertjespannen zijn bruikbaar op meerdere typen fornuizen. Wel is de pan nog steeds van hetzelfde materiaal. In veel gevallen is de pan namelijk gemaakt van gietijzer. Dit betekent dus dat je de pan eerst moet inbranden. Het inbranden van de pan is een must, doordat de poffertjes anders aanbranden. De ‘brandlaag’ zorgt ervoor dat de poffertjes niet aanbranden. Deze laag kun je zien als de antiaanbaklaag van een gietijzeren pan. Dit werkt volgens hetzelfde principe als het inbranden van een wokpan. Let er altijd op dat je dit type pannen nooit in water laat staan. Ook mogen deze pannen niet in de vaatwasser. De pannen maak je eenvoudig met de hand schoon met wat warm water. Droog vervolgens de pan goed af om roest te voorkomen. Hieronder staat uitgelegd hoe je een poffertjespan in kunt branden.

De poffertjespan inbranden in de oven

  1. Maak de pan grondig schoon met heet water.
  2. Verwarm de oven op 200 graden Celsius en bedek de bodem van de olie met aluminium.
  3. Smeer de pan vervolgens in met zonnebloemolie of arachideolie.
  4. Bedek ook de onderkant en de steel van de pan met olie.
  5. Laat de pan een uur staan in de oven. Haal eruit en herhaal het proces een of twee keer.

De poffertjespan inbranden op het vuur

  1. Maak de pan grondig schoon met heet water.
  2. Smeer de pan volledig in met zonnebloemolie of arachideolie.
  3. Brand de pan in voor 15 minuten en laat de pan afkoelen.
  4. Herhaal dit proces twee keer.

Variaties op poffertjes

Natuurlijk kun je erg veel variëren met het maken van poffertjes. Zo kun je bijvoorbeeld hartige poffertjes maken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van blinis. Deze zou je klassiek kun toppen met kaviaar en crème fraîche. Ook kun je deze maken van zoete aardappeltjes of toppen met wat parmaham. Ten slotte kun je met dit type pan ook nog andere gerechten maken. Denk bijvoorbeeld aan takoyaki of gevulde poffertjes. In Denemarken worden deze poffertjes bijvoorbeeld gevuld met jam. Natuurlijk kun je de variaties ook simpel houden door de poffertjes te toppen met wat chocolade. Of wat dacht je van pinda’s en banaan? Ook kun je de poffertjes klassiek houden door ze te serveren met slagroom en advocaat.

Recept Takoyaki

Wil je eens iets Japanse variant op poffertjes maken met de poffertjespan? Dan maak je Takoyaki uit Japan.

Ingrediënten Takoyaki

Voor het beslag:

  • 1 ei
  • 340 milliliter ijswater
  • 1 eetlepel dashipoeder
  • 1 theelepel lichte sojasaus
  • 100 gram patentbloem

Voor de vulling:

  • 200 gram gekookte octopus
  • 2 lente-uitjes
  • 1 eetlepel gedroogde garnaaltjes

Bereidingswijze Takoyaki

  1. Klop alles ingrediënten voor het beslag met elkaar totdat het beslag glad is.
  2. Snijd de octopus in stukken van 1 centimeter dik. Hak de garnaal en snijdt de lente-ui in zeer dunne ringen.
  3. Verhit de poffertjespan op hoog vuur.
  4. Smeer de poffertjespan in met olie.
  5. Spuit het beslag in de kuiltjes totdat deze driekwart vol zit.
  6. Verdeel vervolgens de vulling over de kuiltjes.
  7. Draai vervolgens de balletjes om de 20 seconden om voor zes minuten.
  8. Zijn ze al volledig gaar: schenk wat extra beslag in de kuiltjes.
  9. Garneer de balletjes met kewpie mayonaise of okonamiyaki-saus.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!