Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

De beste sous-vide stick van 2021

Altijd een perfecte garing van je vlees en vis. Dat is natuurlijk iets waar iedere (hobby)kok naar streeft. Toch is het eenvoudiger dan je denkt. Je hebt er niet eens jarenlange ervaring voor nodig of een kerntemperatuurmeter. De sous-vide stick is het antwoord op de perfecte garing van je vlees, vis en groenten. Een sous-vide stick is wel vrij prijzig en daarom is het juist belangrijk om ervoor te zorgen dat je de beste sous-vide stick koopt. Wij hebben voor je een lijst samengesteld met de beste sous-vide sticks van 2021!
beste sous vide stick

Dit zijn de 10 beste sous vide sticks van 2021



5 keer de beste sous vide stick van 2021 uitgelicht

Wij hebben voor je de beste sous-vide sticks voor je uitgezocht, zodat je bent verzekerd van de beste koop. Ze zijn beoordeeld op verschillende functies en van bekende merken zoals Anova, iVide en Wartmann. Je kunt ze kopen in verschillende kookwinkels, maar ook online op bijvoorbeeld Bol.com en Coolbue.


#1 iVide Circulator Stick – met Wifi Besturing

Laatste Amazon prijs update was op: 24 oktober 2021 10:20

De iVide Circulator stick is een zeer accurate sous-vide stick. Je kunt de temperatuur tot op 0,1 graden Celsius precies instellen en dat tot 99 uur. Je kunt deze sous-vide stick instellen van 25-, tot 90 graden Celsius. Daarbij circuleert het 20 liter water met een circulatie van 8 liter per minuut. Dit terwijl het vrijwel geen geluid maakt. De sous-vide stick is zeer eenvoudig om in te stellen en heeft een handige WiFi besturing. Hierdoor kun je via je smartphone de sous-vide stick instellen. Ook zijn er ruim 600 recepten voorgeprogrammeerd. Ten slotte heeft deze sous-vide stick een beveiliging, zodat het uitvalt als er niet genoeg water in de pan/ bak zit.

Bestel de iVide Circulator Stick vertrouwd bij de volgende webshops:

bol.com Bol.com €189,95 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
niet op voorraad
Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: 24 oktober 2021 10:20

#2 Anova Nano

Heb je nog geen vacuümmachine? Dan is de Anova Nano set erg voordelig. Hier zit alles in wat je nodig hebt om sous-vide te kunnen koken. Zo zit er in deze bundel een sous-vide stick, vacuümmachine en 18 liter water reservoir. De timer kun je instellen tot 99 uur en is instelbaar tot 92 graden Celsius met een nauwkeurigheid van 0,1 graden Celsius. De touchscreen is zeer eenvoudig te bedienen en is zeer compact. Een leuke set is de sterren van de hemel te koken.

Bestel de Anova Nano sous-vide stick vertrouwd bij de volgende webshops:

bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken

#3 Wartmann WM-1507

De sous-vide stick van Wartmann is een handige sous-vide stick dat tot 20 liter water kan circuleren. Dit terwijl het een temperatuur heeft tot 95 graden Celsius. Deze sous-vide stick is op 0,5 graden nauwkeurig in te stellen. Het apparaat geeft een melding zodra het water op temperatuur is, maar ook wanneer er te weinig water in staat. Ook zit er een alarm ingebouwd, dat afgaat wanneer het eten perfect gaar is. De sous-vide stick werkt ten slotte op 1300 Watt.

Bestel de Wartmann WM-1507 vertrouwd bij de volgende webshops:


#4 Steba SV100PROFESSIONAL

Laatste Amazon prijs update was op: 24 oktober 2021 10:20

De Steba Sv100 Sous-vide stick is in staat om 30 liter water te verwarmen binnen 45 minuten tot 56 graden Celsius. De temperatuur van de sous-vide stick is instelbaar tot een temperatuur van 99 graden Celsius. De sous-vide stick is instelbaar op de graden nauwkeurig en heeft slechts een afwijking van 0,1 graden Celsius. De sous-vide stick werkt goed genoeg om 120 porties tegelijkertijd af te garen in 30 liter water. Hierdoor is deze stick, net als de meeste andere sticks, zeer geschikt voor professioneel gebruik.

Bestel de Steba SV100PROFESSIONAL vertrouwd bij de volgende webshops:


#5 Precision Cooker Pro

De precision cooker pro van Anova is een zeer eenvoudig instelbare sous-vide stick. De sous-vide stick kan ingesteld worden tot 92 graden Celsius en kan een maar liefst 60 liter water verwarmen. De temperatuur kan op de graden worden ingesteld en werkt tot 0,05 graden accuraat. Daarnaast heeft Anova een handige app waarin je recepten kunt opzoeken die je kunt maken met deze sous-vide stick. De precision cooker heeft een handig alarm waardoor je tijdig weet dat het product klaar is, of dat er te weinig water in het reservoir zit. Hierdoor grijp je niet onnodig mis.

Bestel de Precision Cooker Pro vertrouwd bij de volgende webshops:

bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken

Wat is een sous-vide stick?

Een sous-vide stick is voor menig mens een onbekende tool. Het wordt namelijk vaak gebruikt in professionele keukens in het hogere segment en staat ook wel bekend als roner stick. De sous-vide stick wordt tegenwoordig ook steeds meer gebruikt door hobbykoks. Dit komt, doordat de stick erg handig is om vlees perfect af te garen. Een sous-vide stick verwarmt water tot de gewenste temperatuur, waarna je producten gaart in de vacuüm. Hierdoor heb je altijd de perfecte garing zonder dat je het product kunt vergeten en doorslaat.

Waarom zou ik een sous-vide stick kopen?

Zoals eerder gezegd worden sous-vides sticks veel gebruikt in professionele keukens. Tegenwoordig wordt het ook meer gebruikt door hobbykoks. Vlees, groenten en vis kun je met een sous-vide stick altijd perfect afgaren. Als je bijvoorbeeld een diner hebt met vrienden en je wilt niet constant voor de oven staan, terwijl je wacht op het vlees dan is de sous-vide stick het perfecte antwoord. Na het garen in het waterreservoir hoef je het vlees alleen nog te schroeien. Daarnaast zul je ook zien dat het vlees botermals blijft dankzij de langzame garing. Ook merk je dat het vlees mooi en effen gegaard is. Als je vlees bijvoorbeeld gaart in een oven dan zie je ook op welke plek het vlees op een plaat heeft gelegen. Hierdoor oogt het vlees toch net iets minder mooi ten opzichte van garing met een sous-vide stick. Al met al is het een handige tool waarmee je veel plezier kunt beleven voor zowel amateurs als professionals.

sous vide stick wifi
Precision Cooker Pro – Sous vide stick – Bestel hem op Bol.com

Waarop moet ik letten als ik de beste sous-vide stick wil kopen?

Een goede sous-vide stick is vaak relatief prijzig. Toch is een goede sous-vide stick iedere cent waard. De specificaties van een sous-vide stick kunnen vrij vaag klinken. Wat is bijvoorbeeld een goede capaciteit voor een goede sous-vide stick? Wij hebben een lijstje voor je samengesteld met belangrijke punten waarop je kunt letten als je de beste sous-vide stick wilt kopen.

De nauwkeurigheid van een sous-vide stick

De charme van een goede sous-vide stick is dat een sous-vide stick zeer accuraat is. Het is natuurlijk persoonlijk of je de garing tot op 0,1 graden Celsius wilt of tot 1 graden Celsius nauwkeurig. De garing van 0,1 graden Celsius is vooral handig als je vlees of vis erna nog wilt schroeien. Hierdoor kan de temperatuur nog iets oplopen, waardoor de kerntemperatuur van het vlees iets hoger uitvalt dan je wilde. Ben je dus altijd op zoek naar perfectie? Kies dan een zeer nauwkeurige sous-vide stick.

Instelbare tijd van de sous-vide stick

Het is handig als je de sous-vide stick zo kunt instellen op het uur en minuut nauwkeurig. Soms is het bevorderlijk om vlees een langere tijd te garen. In dit geval moet je niet constant de tijd opnieuw moeten instellen. Let er daarom op dat de sous-vide stick minimaal instelbaar is tot 48 uur. In de regel kunnen de sous-vide sticks ingesteld worden tot 99 uur en 0 minuten.

Vermogen van de sous-vide stick

Met het vermogen van sous-vide stick wordt de hoeveelheid water bedoelt die je kunt verwarmen met de sous-vide stick. De meeste sous-vide sticks hebben een vermogen van 20-, of 30 liter. Bij een vermogen van 20 liter kun je ongeveer 40 eendenborsten of 30 biefstukken afgaren. Heb je een capaciteit van 30 liter? Dan kun je maar liefst 120 porties garen. Let er wel op dat het water goed kan blijven circuleren. Zodra dit niet het geval is gaart het vlees alsnog oneven. Dit kan liggen aan het waterreservoir of de grootte van het vlees. Kies er in dit geval altijd voor om minder vlees tegelijk te garen.

Is de sous-vide stick bestuurbaar met een smartphone?

Het is geen must, maar wel een handige extra. Door je smartphone te verbinden met de sous-vide stick kun je de sous-vide stick eenvoudig instellen of koppelen aan een specifiek recept. Hierdoor ben je verzekerd van de juiste garing van vlees, vis en groente.

De beveiliging van een sous-vide stick

Tegenwoordig zijn de meeste sous-vide sticks goed beveiligd om doorbranding te voorkomen. Dit betekent dus dat er een alarm afgaat als er te weinig water zit in het reservoir. Als er namelijk geen water inzit verwarmd de stick door en door, waardoor het apparaat kapot gaat en in de ergste situatie zelfs brand veroorzaakt.

Geluid

Met name als je het apparaat thuis gebruikt is het wel prettig dat het apparaat niet teveel geluid maakt. Let er daarom op of er ook bijstaat hoeveel geluid het apparaat maakt. Een goede sous-vide stick maakt zo min mogelijk lawaai, waardoor het niet stoort als je vlees langer dan 16 uur moet garen.

Extra accessoires

Sommige sous-vide sticks leveren extra accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een vacuümapparaat of ontkalkingsmiddelen. Dit maakt het eenvoudiger om vacuüm te garen. Dit is natuurlijk geen must maar wel handig om te hebben.

sous vide stick kopen
Wartmann WM-1507 – Sous vide stick – Bestel hem op Bol.com

Conclusie de beste sous-vide sticks van 2021

Als je kijkt naar de verschillende punten waaraan een sous-vide stick moet voldoen resulteert dit dat de iVide sous-vide stick het beste is. Het maakt weinig geluid, is zeer accuraat, heeft een goed vermogen en is goed instelbaar. Ook kun je de sous-vide stick instellen met je smartphone. Deze sous-vide stick is geschikt voor zowel gebruik in professionele-, en hobbykeukens. Wil je veel producten tegelijk afgaren? Kies dan voor de sous-vide stick van Steba. Hierin kun je meer water tegelijk laten circuleren, waardoor je dus ook meer kunt garen.

Aandachtspunten als je een sous-vide stick gebruikt

Zoals eerder gezegd kun je vlees, vis en groente zeer accuraat instellen. Toch zijn er een aantal punten waardoor koken met een sous-vide stick mislukt. Door deze punten te volgen mislukt geen enkel stuk vlees, vis of groente meer.

Zorg dat het water goed kan circuleren

Als eerste is het belangrijk dat het water goed kan circuleren. Zodra het water niet circuleert, zul je zien dat het je product niet gelijkmatig kan garen. Zorg er daarom voor dat het water goed kan circuleren.

Gaar pas af als het water op temperatuur is

Tenzij je stoofvlees gaat maken is het belangrijk om het water eerst op temperatuur laat komen. Moet je bijvoorbeeld rabarber 15 minuten garen op 56 graden? Dan telt ook de temperatuur ervoor mee. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat bijvoorbeeld de rabarber te gaar is.

Vacuümeer het product goed

Ten slotte is het belangrijk om je product zo goed mogelijk goed vacuüm te trekken. Doe je dit niet dan heb je kans dat de zak volloopt met water. Hierdoor ben je genoodzaakt alsnog na te moeten zouten en bereik je niet het gewenste resultaat. Bij vis kan het zelfs zo zijn dat het zeer waterig, en vaak ook flauw, gaat smaken.

Een must-have bij een sous-vide stick: een vacuummeerapparaat

Als je een sous-vide stick wilt hebben zul je ook op zijn minst een vacummeerapparaat moeten kopen. Het is namelijk nagenoeg onmogelijk om sous-vide te garen zonder vacuüm. Je zak loopt namelijk vol met water en zal dus niet smaken. Het hoeft geen hele dure te zijn, maar je product zal goed vacuüm getrokken moeten zijn. Daarnaast is het handig om sowieso eentje te hebben. Je kunt bijvoorbeeld producten langer bewaren en invriezen zonder dat het vriesdroogt. Hierdoor kun je nog langer doen met je producten.  Uit onderzoek blijkt dat voedsel tot wel 5x langer vers blijft als het goed vacuüm getrokken is!

Wanneer is mijn biefstuk perfect sous-vide gegaard?

Voor biefstuk kun je de volgende richtlijnen gebruiken:

  • Rood: 50 graden Celsius
  • Medium-rood: 54 graden Celsius
  • Medium: 56 graden Celsius
  • Doorbakken: 70 graden

Na het garen moet je het vlees alleen nog aanbraden voor een mooi kleurtje. Als je eens iets anders wilt kun je het vlees ook afbranden met een gasbrander. Je kunt het vlees ook voor de vacuüm bakken. In principe zit hier geen verschil in als het gaat om smaakbeleving. Let er wel goed op dat je het vlees altijd goed op smaak brengt met zout en peper.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!