Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Beste Thaise kookboek van 2021

Thais eten is supersmaakvol en bomvol pit. Thais eten zit namelijk vol met smaakvolle kruiden en een goede balans van smaken, zodat iedere hap bijzonder blijft. Ondanks de complexe smaken van een Thais gerecht is het eenvoudiger te maken dan je denkt. Je kunt bijvoorbeeld inspiratie opdoen in Thaise kookboeken. Natuurlijk wil je dan wel het beste Thaise kookboek hebben. Wij zijn voor je op onderzoek uitgegaan om de beste Thaise kookboeken te vinden van 2021!
beste thaise kookboek

Dit zijn de 10 beste Thaise kookboeken van 2021


1
The Curry Guy Thai
Hardcover | 160 pagina's | Beste Thais kookboek
Bekijken Bol.com
9.6
2
Vegan street food
Hardcover | 128 pagina's | Beste vegan Thais kookboek
Bekijken Bol.com
9.3
3
Thai
Hardcover | 176 pagina's | Beste goedkope Thais kookboek
Bekijken Bol.com
9.3
6
Creatief Koken Thais
8.7
7
Thais
Bekijken Bol.com
8.5
9
Thais Ik Kook
8.2
10
Aroy Aroy
7.9

3 keer het beste Thaise kookboek van 2021 uitgelicht

Hieronder staan de beste Thaise kookboeken van 2021. Deze boeken hebben wij beoordeeld op verschillende punten zoals de hoeveelheid en kwaliteit van de recepten in het boek, de vormgeving en beschikbaarheid van de boeken. De Thaise kookboeken zelf kun je online bestellen op bijvoorbeeld Bol.com, maar je kunt ze ook vinden bij jouw lokale boekenwinkel.


#1 The Curry Guy Thai

The Curry Guy Thai. meer dan 100 gerechten uit de Thaise keuken, Toombs, Dan, Hardcover

Beste Thais kookboek

The Curry Guy is terug maar dan met een Thais kookboek. In dit recept heeft hij ruim 100 recepten uitgeschreven die je eenvoudig kunt maken als thuiskok. Daarnaast geeft hij ook uitleg over belangrijke Thaise ingrediënten, technieken en smaakmakers voordat je aan de slag gaat. In dit Thaise kookboek staan onder andere recepten zoals Thaise viskoekjes en tom yung gai. Het kookboek zelf is daarnaast ook erg betaalbaar en netjes vormgegeven. Een erg leuk kookboek om kennis te maken met de Thaise keuken.

Zeer compleet
Eenvoudige recepten
Mooi vormgegeven

Bestel The Curry Guy Thai vertrouwd bij de volgende webshops:


#2 Vegan Streetfood

Beste vegan kookboek over de Thaise keuken

Als Vegan kan het soms lastig zijn om een leuk kookboek te vinden om Thais te veganizen. Vlees en vis staan namelijk erg centraal in de Thaise keuken. Vegan Streetfood helpt je verder om overheerlijke Thaise gerechten vegan te maken. De schrijfsters van dit kookboek zijn opgegroeid in Thailand en hebben de recepten zo aangepast dat je ze als vegan kunt maken. In dit Thaise kookboek staan onder andere recepten voor desserts, sapjes, snacks en warme maaltijden. Ook zijn de recepten glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers.

Originele vegan recepten
Uitgebreid kookboek
Mooi vormgegeven

Bestel Vegan Streetfood vertrouwd bij de volgende webshops:


#3 Thai

Thai. meer dan 70 recepten uit de Thaise keuken, Tove Nilsson, Hardcover

Beste goedkope Thais kookboek

Dit Thaise kookboek bevat meer dan 70 recepten waarmee je thuis mee aan de slag kunt. Dit zijn verschillende recepten zoals kruidenpasta’s, salades, dessertjes en leuke hoofdgerechten. Ook geeft Tove Nilsson uitleg over kook-, en snijtechnieken en extra uitleg over basisbereidingen. De recepten waaraan je kunt denken zijn bijvoorbeeld kipdumplings, salade van groene mango, beef paneng en thom kha gai. Nadat je je klaar bent met dit boek weet je precies hoe je de balans kunt creëren tussen zoet, zout, pittig en zuur.

Bevat 70 recepten
Geeft extra uitleg

Bestel Thai vertrouwd bij de volgende webshops:


Waarom zou ik een Thais kookboek kopen?

De Thaise keuken bevat veel complexe smaken waardoor je niet meteen je vinger kunt plaatsen welke ingrediënten precies zijn gebruikt. Als je vervolgens thuis aan de slag gaat om het gerecht na te maken wat je had gegeten kom je er dus ook snel achter dat je niet de specifieke ingrediënten hebt gebruikt waardoor het gerecht zo lekker is. Een Thais kookboek helpt je om de recepten authentiek en kloppend te maken.

Waar moet ik op letten als ik het beste Thaise kookboek wil kopen?

Er is heel veel keuze in Thaise kookboeken. Natuurlijk wil je wel het beste Thaise kookboek kopen. Als je een goed Thais kookboek wilt kopen, heb je hieronder een aantal punten waarop je moet letten, zodat je een waar Thaise kookbijbel koopt.

De hoeveelheid en kwaliteit van de recepten

Een goed Thais kookboek heeft genoeg recepten, zodat je inspiratie op kunt doen in de keuken. Een goed kookboek moet dus genoeg recepten hebben. Een goede richtlijn voor een goed kookboek is rond de 75 tot 125 recepten. Hiermee kun je namelijk genoeg inspiratie opdoen om aan de slag te kunnen. De recepten zelf moeten goed en duidelijk zijn uitgelegd, zodat je precies weet wat je moet doen. Ook moeten de verhoudingen van de recepten zelf kloppen, zodat het gerecht niet te zout, zuur of pittig is.

De vormgeving van het kookboek

Een mooi vormgegeven kookboek is aantrekkelijker om te lezen. Een goed Thais kookboek moet je het gevoel geven dat je in het land zelf bent. Dit betekent dus dat er mooie foto’s zijn gemaakt van de gerechten én eventueel sfeerimpressies van het land zelf.

Extra informatie

Als je een nieuwe keuken leert kennen is het wel handig als je meer weet over de ingrediënten en kooktechnieken. Dit helpt je namelijk om meer te leren over de keuken zelf en hoe je recepten kunt aanpassen.

De prijs-kwaliteit van het boek

Natuurlijk moet de prijs van het kookboek ook redelijk zijn. Een goed boek is uitgebreid, netjes vormgegeven en heeft goede recepten. Als dit zo is heb je een goed kookboek te pakken. Wel is de prijs van dit soort kookboeken iets hoger.

Het beste Thaise kookboek van 2021

Als je kijkt naar alle belangrijke punten is het boek van Curry Guy het beste Thaise kookboek. Het boek neemt je mee naar Thailand en geeft extra uitleg over alle ingrediënten die gebruikt kunnen worden in de Thaise keuken. Daarnaast bevat het kookboek voldoende recepten waarmee je aan de slag kunt gaan in de keuken. Het boek zelf is netjes vormgegeven en heeft mooie foto’s van de gerechten zodat je weet hoe het gerecht er ongeveer uitziet. Het boek zelf is erg praktisch en kun je eenvoudig opbergen.

Op zoek naar een Thaise kookbijbel?

Als je op zoek bent naar een echt uitgebreid kookboek moet je kiezen voor de bijbel van de Thaise keuken. Dit boek van maar liefst 360 pagina’s geeft zeer uitgebreide uitleg over de Thaise keuken met originele recepten. Dit boek is om die reden een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een uniek kookboek voor een leuke prijs.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!