Dit zijn de beste vegetarische kookboeken van 2020

Vegetarisch eten is hip! Toch moet je anders denken zodra je vegetarisch gaat koken. Zodra je een AVG’tje (aardappelen, groenten, vlees) maakt, is dat toch net even anders dan wanneer je een vegetarisch gerecht gaat koken. Dit komt doordat je een andere verhouding moet hebben in je eiwitten en koolhydraten. Een goed vegetarisch kookboek kan je helpen om wat extra inspiratie op te doen, zodat vegetarisch koken steeds eenvoudiger wordt. Het maakt daarbij niet uit of je student bent en het liefst makkelijke en simpele recepten wilt hebben of dat je vegetarische koolhydraatarme recepten wilt maken. Er zijn verschillende vegetarische kookboeken zoals die van auteurs als Ottolenghi, Anna Jones en Jamie Oliver. Toch heeft iedereen een eigen stijl. Om je een overzicht te geven welke kookboeken er allemaal zijn, geven wij je de beste kookboeken van 2020!

Top 3 categorieën

Beste gekozen

Boeddha’s kookboek is een vegetarisch kookboek gebaseerd op boeddhistische recepten uit Tibet, Nepal, India, Vietnam en Japan. Het zijn zeer gezonde uitgebalanceerde recepten. Met dit kookboek leer je hoe je bewust eet en dat het zich loont om tijd, moeite en geld te steken in gezond eten.

Beste prijs

Het goedkoopste kookboek is de veganrevolutie. Voor slechts 15 Euro heb je maar liefst 50 plantaardige recepten en leer je veel nieuws over gezond en duurzaam veganistisch eten.

Beste prijs-kwaliteit

VEG van Jamie Oliver is een prachtig vegetarisch kookboek met makkelijke, betaalbare, lekkere groenterecepten. De foto’s zijn zeer professioneel en is erg geschikt van student tot werkenden met een druk leven en beschikt over maar liefst 116 recepten.

Belangrijke punten om op te letten wanneer je een vegetarisch kookboek koopt

Goede recepten

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat de recepten lekker zijn. Echter, moet je er ook rekening mee houden dat de recepten voedzaam zijn. Voordat je een vegetarisch kookboek koopt moet je er op letten dat de recepten beschikt over voldoende groenten, en net zo belangrijk, goede vetten en eiwitten. Daarnaast moeten de recepten duidelijk zijn omschreven, zodat je de recepten eenvoudig kunt koken.

Vormgeving

Een goede vormgeving zorgt ervoor dat het boek goed leesbaar is en dat het een mooi boek is voor in de boekenkast. Daarnaast geven goede foto’s van de gerechten een beter beeld over wat je kunt maken.

Top 5 beste kookboeken van 2020

Boeddha’s kookboek

Boeddha’s kookboek is een kookboek uitgebracht door Hans Peter Roel. Dit kookboek is voorzien van verschillende eenvoudige boeddhistische recepten uit bijvoorbeeld Tibet. Het kookboek is voorzien van mooie foto’s en heeft duidelijke goede recepten. Daarnaast zijn de recepten eenvoudig aan te passen, doordat de recepten in de basis erg eenvoudig zijn. Er moet wel rekening mee worden gehouden dat het boek niet volledig vegetarisch of veganistisch is. Er wordt bijvoorbeeld in sommige recepten gebruik gemaakt van bijvoorbeeld kippen- of visbouillon. Toch kun je deze recepten eenvoudig weer aanpassen door groentebouillon te gebruiken.

Jamie’s VEG

Jamie Oliver is een erg bekende televisiekok. In dit kookboek laat hij de lekkerste vegetarische recepten zien. De recepten zijn smaakvol, eenvoudig te bereiden en geschikt om te maken van student tot werkenden. In dit kookboek worden maar liefst 119 recepten gegeven en het boek is voorzien van voedingswaarden, koolhydraatarme recepten en vooral mooie foto’s. Voor de ervaren vegetariër kan het zijn dat de recepten niet verrassen en dat je misschien zelfs in het verleden een gerecht al zelf hebt gemaakt. Dit boek is om die reden met name interessant voor iemand die regelmatig meer vegetarisch wilt eten. Je haalt er goede inspiratie uit en je weet wat de voedingswaarden zijn van verschillende gerechten. Hierdoor kun je, als je bijvoorbeeld koolhydraatarm kookt, precies weten hoeveel voedingswaarden er in een recept zit.

Gewoon vegan

Gewoon vegan is een leuk veganistisch kookboek, waarbij je maar liefst 80 nieuwe recepten kunt vinden. De recepten zijn zeer variërend, zijn lekker, gezond en niet alleen maar ‘groen’. Dit kookboek beschikt ook nog eens over kinderproof recepten met verstopte groenten. Maar ook als je studeert en meer veganistisch wilt koken is dit kookboek perfect. Een klein nadeel is wel dat niet ieder recept voorzien is van foto’s.

Plenty more

Yotam Ottolenghi is een zeer bekende auteur. Dit keer komt Ottololenghi met maar liefst 120 nieuwe vegetarische recepten in zijn nieuwe vegetarische kookboek. De gerechten zijn ingedeeld per bereidingsmethode, zodat je snel kunt kiezen of je nou zin hebt in een salade of juist in gril. De prachtige foto’s zorgen voor een top vegetarisch kookboek! Ottolenghi heeft wel vaak exotische recepten en soms kan het lastig zijn om alle ingrediënten te vinden. Desalniettemin is dit een onmisbaar kookboek voor in de boekenkast.

The green kitchen at home

The green kitchen is een bekend vegetarisch kookboek. Het is geschreven door de auteurs David Frenkiel en Luise Vindahl en zij hebben maar liefst 100 nieuwe vegetarische recepten voor ons bedacht. De recepten variëren van ontbijt tot uitgebreide diners voor in het weekend. Ook de snelle maaltijd voor doordeweekse dagen ontbreekt niet in dit boek. Het vegetarische kookboek heeft diverse recepten zoals vegetarische fish-and-chips, maar ook recepten zoals bietenquiche met geitenkaas. Ook maakt het vegetarische kookboek gebruik van basisrecepten, zoals tomatensaus, waarmee je de rest van de week alle gerechten eenvoudig zelf kunt maken. Dit vegetarisch boek geeft je weer veel nieuwe ideeën om nieuwe recepten uit te proberen.

Hoe hebben wij de lijst samengesteld?

Bij deze lijst voor vegetarische kookboeken, hebben wij rekening gehouden met diverse factoren. Met name de hoeveelheid recepturen, vormgeving en tips en tricks hebben bijgedragen bij het samenstellen van deze lijst. Daarnaast hebben wij reviews gelezen op verschillende websites om tot een definitieve, onafhankelijke, betrouwbare lijst te komen. Daarnaast hebben wij rekening gehouden met het niveau van de recepten en, wat net zo belangrijk is, dat de recepten overheerlijk zijn.

Andere aanraders

Naast de top 5 zijn er natuurlijk ook nog talloze andere kookboeken. Heel veel veg! Van Hugh Fearnley-Whittinstall is eveneens een aanrader. In zijn kookboek heeft hij recepten met enkel groenten, fruit, noten, zaden en specerijen. Hierdoor kun je overheerlijke uitgebalanceerde gerechten koken.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website