Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

De beste voedseldroger van 2021

Met een voedseldroger kun je groenten, fruit, vis en vlees drogen. Het blijft langer houdbaar en behoudt zijn vitaminen. Ook kun je bijzondere structuren maken met intense smaken door middel van een voedseldroger. Denk bijvoorbeeld aan gedroogde limoen of poeder van doperwt. Wij helpen je graag verder in je zoektocht naar de beste voedseldrogers van 2021!
Steba ED5 sfeer

Dit zijn de 10 beste voedseldrogers van 2021:


1. WMF KITCHENminis
1. WMF KITCHENminisOnze #1 keuze!
expert.nl €98,95 Bekijken
Last Amazon price update was: 22 oktober 2021 22:18
3. Clatronic DR 2751
bol.com €33,00 Bekijken
Last Amazon price update was: 22 oktober 2021 22:18
4. Aigostar Crispy 30INI
amazon.nl €49,99
1 new from €49,99
Bekijken
Last Amazon price update was: 22 oktober 2021 22:18
5. Vita5 Nobel PRO
bol.com €159,00 Bekijken
Last Amazon price update was: 22 oktober 2021 22:18
6. TurboTronic TT-FD14
amazon.nl €59,95
1 new from €59,95
Bekijken
Last Amazon price update was: 22 oktober 2021 22:18
7. Steba ED5
amazon.nl €66,95
4 new from €66,95
Bekijken
Last Amazon price update was: 22 oktober 2021 22:18
8. Princess 112380
amazon.nl €48,95
3 new from €48,95
Bekijken
Last Amazon price update was: 22 oktober 2021 22:18
10. Fritel Dehydrator DH 2025
amazon.nl €49,13
2 new from €49,13
Bekijken
Last Amazon price update was: 22 oktober 2021 22:18

Top 4 beste voedseldroger uitgelicht

Wij hebben voor jou de vier beste voedseldrogers uitgelicht. Deze droogtorens zijn eenvoudig in gebruik en zijn eenvoudig om op temperatuur te houden. Een laatste factor dat belangrijk is bij de beoordeling van de droger is de kwetsbaarheid van de voedseldroger en gelijkmatige luchtverdeling. De voedseldroger kun je online aanschaffen maar ook offline bij een Blokker, Mediamarkt of Lidl.


WMF KITCHENminisWMF KITCHENminis

De WMF KITCHENminis heeft een erg goede voedseldroger waarmee je eenvoudig groentes, vlees en kruiden kunt drogen. Het voedsel kun je drogen op 5 levels. De droogtoren heeft ook een ingebouwde beveiliging tegen oververhitting die zorgt voor extra veiligheid. Het apparaat schakelt zich dan automatisch uit. De voedseldroger is ten slotte ook geruisloos. Waar je wel op moet letten is dat de droogtoren redelijk kwetsbaar kan zijn. Wees daarom altijd voorzichtig in het gebruik met deze voedseldroger.

Bestel de WMF KITCHENminis voedseldroger bij deze vertrouwde webshop(s):


Esperanza Voedsel DehydratorEsperanza Voedsel Dehydrator

Deze voedsel dehydrator doet precies wat het moet doen. De droogtoren is compact en droogt relatief snel. Kies je ervoor om grote hoeveelheden tegelijkertijd te drogen, kun je het beste een grotere nemen. De droogtoren zelf heeft vijf droogbakken en een gebruiksvriendelijke temperatuur regeling. De droger heeft een beveiliging tegen oververhitting en maakt relatief weinig lawaai. Een voordelige aankoop en doet wat het moet doen.

Bestel de Esperanza Voedsel Dehydrator voedseldroger bij deze vertrouwde webshop(s):


Clatronic DR 2751Clatronic DR 2751

Deze voedseldroger droogt snel en efficiënt. De voedseldroger heeft stevige voetjes  en de toren zelf is ook stevig. De voedseldroger is relatief stil en maakt het mogelijk om voedsel goed en gelijkmatig te drogen. Bij de Clatronic DR 2751 voedseldroger is het niet mogelijk om de temperatuur in te stellen. Mocht je dit voor specifieke recepten wel nodig hebben, is dit niet de beste keuze. Voor kruiden, fruit en groenten is dit een betrouwbare voedseldroger waar je jaren van kunt genieten.

Bestel de Clatronic DR 2751 voedseldroger bij deze vertrouwde webshop(s):


Aigostar Crispy 30INIAigostar Crispy 30INI

Met de Aigostar kun je voedsel betrouwbaar en gecontroleerd drogen. De voedseldroger heeft een timer die je tot 99 uur kunt instellen en heeft de mogelijkheid om de temperatuur in te stellen. Ook kun je bij deze voedseldroger de temperatuur eenvoudig instellen en de bakjes kunnen in de vaatwasser. Een goede optie om gecontroleerd een gezonde snack te maken.

Bestel de Aigostar Crispy 30INI voedseldroger bij deze vertrouwde webshop(s):

amazon.nl Amazon.nl €49,99 Bekijken
bol.com Bol.com €49,99 Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: 22 oktober 2021 22:18

Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een voedseldroger?

Bij het aanschaffen van een goede voedseldroger zijn er verschillende punten waarop je moet letten. Met deze tips weet je precies waarop je moet letten bij de aanschaf van een voedseldroger.

Capaciteit

Het is als eerste erg belangrijk om te weten wat en hoeveel je wilt drogen. Heb je een voedseldroger nodig voor een restaurant of voor wat simpele snacks is toch een verschil. Ga dus eerst na waarvoor de voedseldroger nodig is. Hierdoor zorg je ervoor dat je gelijk de juiste capaciteit hebt voor het drogen van groenten, fruit, meringues en andere producten.

WMF KITCHENminis sfeer
De WMF KITCHENminis voedseldroger – Te bestellen op Bol.com

De warmteverdeling van de voedseldroger

Er zijn voedseldrogers in verschillende vormen en maten. In sommige voedseldrogers kun je verticaal drogen en in andere juist horizontaal. Bij aanschaf moet je er dan op letten waar de ventilator zit. Het is namelijk erg belangrijk dat de lucht zich gelijkmatig verdeeld. In de regel zijn horizontale voedseldrogers beter in het gelijkmatig drogen van producten. Dit komt omdat de lucht hier gelijkmatig verdeeld wordt. Vaak zie je in horizontale drogers dat de onderste lades eerder droog zijn dan de onderste lades.

Optie voor het instellen van de temperatuur

Het instellen van de temperatuur is erg belangrijk bij het aanschaffen van een voedseldroger. Dit komt, doordat je dan meer controle hebt voor het droogproces. Wil je bijvoorbeeld meringues snel drogen, dan is het belangrijk om een hogere temperatuur in te stellen. Ook zijn deze temperaturen beter bestand tegen een hoge luchtvochtigheid. Wil je groentes drogen voor het behouden van zoveel mogelijk vitaminen, dan moet je een voedseldroger aanschaffen die kan drogen op een temperatuur van 40 graden Celsius.

Extra functies van een voedseldroger

Ook kun je letten op de functies van een voedseldroger. Een voedseldroger met bijvoorbeeld een timer is zeer geschikt om gecontroleerd te drogen. Zo kun je de voedseldroger ook in de nacht aan houden zonder dat je hoeft te controleren of je groentes gedroogd zijn. Ook het energieverbruik is een belangrijke factor bij het aanschaffen van een voedseldroger. Veel voedseldrogers hebben tot wel 10 uur nodig om voedsel te drogen. In de regel kun je ervan uit gaan dat een voedseldroger vijf Eurocent per uur kost.

WMF KITCHENminis sfeer2
De WMF KITCHENminis voedseldroger – Te bestellen op Bol.com

Waarom zou ik voedsel drogen?

Het drogen van voedsel zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk voedingsstoffen kunt behouden, terwijl je tegelijkertijd het product conserveert. Ook kun je met een voedseldroger snel en gelijkmatig meringues drogen in de patisserie. In de horeca worden voedseldrogers ook veel gebruikt om poeders te maken van voedsel. Je doet dan de kruiden of groenten drogen en vervolgens draai je deze door totdat het poeder is. Ook kun je met een voedseldroger quinoa drogen voordat je het poft. Hierdoor is de voedseldroger een veelzijdige tool in de keuken.

Ook fruit kun je drogen met een voedseldroger. Hierdoor kun je zoete snacks maken die ook nog eens gezond zijn. Door al het vocht te onttrekken uit het fruit kun je de houdbaarheid aanzienlijk verlengen. Dit betekent dus dat je bepaalde soorten fruit, zoals appel, in het seizoen kunt kopen en deze vervolgens droogt. Hierdoor kun je op een duurzame manier het gehele jaar appels eten. In veel gevallen blijven gedroogde groenten en fruit tot een jaar houdbaar. Je moet deze wel goed opbergen op een donkere en koele plek. Mocht het product in contact komen met fruit zal dit ervoor zorgen dat deze snel bederven.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!