Bibimbap is misschien wel een van de bekendste gerechten uit de Koreaanse keuken. Het recept voor bibimbap is erg simpel en dus eenvoudig om zelf te maken. Dit bibimbap recept is erg bewerkelijk. Het belangrijkste is dat je de pan of wok erg heet is. Hierdoor kun je de groenten erg krokant bakken, terwijl ze tegelijkertijd nog een bite hebben. Als je bibimbap letterlijk doet vertalen betekent dit feitelijk gemixte rijst. Dit betekent dat je feitelijk alles kunt combineren als je bibimbap maakt. Je kunt dit gerecht dus feitelijk zien als de Koreaanse variant van Nasi, maar dan een stuk pittiger.
In deze koopgids
Bibimbap recepten zelf aanpassen
Zoals eerder gezegd kun je bibimbap eenvoudig zelf maken en het recept aanpassen. Je kunt er dus ook voor kiezen om andere groenten toe te voegen aan jouw zelfgemaakte bibimbap zoals wortel, rode kool en lente uien. Ook kun je andere vleessoorten toevoegen in plaats van kip zoals rundvlees. Zo kun je alle groenten zelf uitkiezen die je gaat gebruiken voor jouw bibimbap recept. Klassiek gezien wordt bibmbap met een rauw ei geserveerd. De schaaltjes zijn vaak zo ontzettend warm dat et ei stolt in de rijst. Thuis is dit wat lastiger om voor elkaar te krijgen. Daarom is het ook een optie om bibimbap te serveren met een gebakken ei. Het belangrijkste is dat je wel een pittige saus maakt. Voor dit bibimbap recept is dit een mix van gochujang, rijstwijnazijn en kristalsuiker. De saus is iets afgezoet, maar heeft wel genoeg pit. Ik vind het ook erg lekker om bij bibimbap Kimchi te serveren. Deze kun je in toko’s kopen, maar liggen ook in de Jumbo. Wil je eens Kimchi zelf maken? Dan kun je hier het recept vinden.
Bibimbap is misschien wel een van de bekendste gerechten uit de Koreaanse keuken. Het recept voor bibimbap is erg simpel en dus eenvoudig om zelf te maken.
Meng de gochujang, rijstwijnazijn en kristalsuiker met elkaar, totdat de suiker is opgelost.
Kook de rijst af volgens de instructie of in een rijstkoker. Zorg ervoor dat de rijst warm blijft.
Verhit in een pan 1 eetlepel olie. Zodra de sesamolie heet is voeg je de ui toe en bak die voor 2 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en voeg nogmaals een eetlepel sesamolie toe. Bak nu de courgette voor een minuut. Haal dit ook uit de pan en zet apart. Bak nu de kip goudbruin gaar in een met een eetlepel olie. Voeg nogmaals een eetlepel sesamolie toe en bak het ei krokant. Je kunt dit proces ook per portie doen of verdelen in drie pannen. Dit is afhankelijk van je eigen voorkeur.
Voeg de rijst toe aan de kommen en verdeel de groenten over de kommen. Snijd de paddenstoelen in dunne reepjes en voeg ook deze toe aan je groenten. Voeg als laatste het ei en kip toe. Garneer dit ten slotte met de zelfgemaakte chilisaus.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Meng de gochujang, rijstwijnazijn en kristalsuiker met elkaar, totdat de suiker is opgelost.
Kook de rijst af volgens de instructie of in een rijstkoker. Zorg ervoor dat de rijst warm blijft.
Verhit in een pan 1 eetlepel olie. Zodra de sesamolie heet is voeg je de ui toe en bak die voor 2 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en voeg nogmaals een eetlepel sesamolie toe. Bak nu de courgette voor een minuut. Haal dit ook uit de pan en zet apart. Bak nu de kip goudbruin gaar in een met een eetlepel olie. Voeg nogmaals een eetlepel sesamolie toe en bak het ei krokant. Je kunt dit proces ook per portie doen of verdelen in drie pannen. Dit is afhankelijk van je eigen voorkeur.
Voeg de rijst toe aan de kommen en verdeel de groenten over de kommen. Snijd de paddenstoelen in dunne reepjes en voeg ook deze toe aan je groenten. Voeg als laatste het ei en kip toe. Garneer dit ten slotte met de zelfgemaakte chilisaus.
Geef een reactie