Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Bierbeslag maken recept

bierbeslag

Bierbeslag gebruik je net als beignetbeslag om fruit en/of groenten te frituren. Het bierbeslag geeft een iets dikker laagje dan het beignetbeslag en kan je gebruiken voor wat harde fruit/groentesoorten. Door het bier krijg je ook een net ander smaakje dan met beignetbeslag. Hieronder volgt het recept om bierbeslag zelf te maken.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd20 minuten

Ingrediënten
 125 ml ijskoud bier
 125 g gezeefde bloem
 2 eierdooiers
 2 eiwitten
 snufje zout

Bierbeslag maken
1

Doe de gezeefde bloem in een beslagkom en giet hier in 1x het bier bij.

2

Roer tot een glad beslag.

3

Voeg de olie, mespuntje zout en de eidooiers toe en roer nogmaals goed door.

4

Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf.

5

Spatel de stijf geslagen eiwit kort door het beslag heen zodat de eiwitten nog luchtig blijven.

6

Verwerk het bierbeslag direct.

Ingrediënten

Ingrediënten
 125 ml ijskoud bier
 125 g gezeefde bloem
 2 eierdooiers
 2 eiwitten
 snufje zout

Aanwijzingen

Bierbeslag maken
1

Doe de gezeefde bloem in een beslagkom en giet hier in 1x het bier bij.

2

Roer tot een glad beslag.

3

Voeg de olie, mespuntje zout en de eidooiers toe en roer nogmaals goed door.

4

Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf.

5

Spatel de stijf geslagen eiwit kort door het beslag heen zodat de eiwitten nog luchtig blijven.

6

Verwerk het bierbeslag direct.

Notes

Bierbeslag maken recept

Wat kun je o.a frituren in bierbeslag:

  • Banaan
  • Champignons
  • Appel
  • Ananas
  • Inktvisringen
  • Peer
  • Aardbei
  • Uiringen

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!