Bierbeslag maken recept

Bierbeslag gebruik je net als beignetbeslag om fruit en/of groenten te frituren. Het bierbeslag geeft een iets dikker laagje dan het beignetbeslag en kan je gebruiken voor wat harde fruit/groentesoorten. Door het bier krijg je ook een net ander smaakje dan met beignetbeslag. Hieronder volgt het recept om bierbeslag zelf te maken.

Bierbeslag recept

  • 125 ml ijskoud bier
  • 125 gezeefde bloem
  • 2 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • snuf zout

Bierbeslag maken 

  1. Doe de gezeefde bloem in een beslagkom en giet hier in 1x het bier bij
  2. Roer tot een glad beslag
  3. Voeg de olie, mespuntje zout en de eidooiers toe en roer nogmaals goed door
  4. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf
  5. Spatel de stijf geslagen eiwit kort door het beslag heen zodat de eiwitten nog luchtig blijven
  6. Verwerk het bierbeslag direct

Wat kun je o.a frituren in bierbeslag:

  • Banaan
  • Champignons
  • Appel
  • Ananas
  • Inktvisringen
  • Peer
  • Aardbei
  • Uiringen
Bierbeslag
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Bierbeslag
Ingrediënten
  • 125 ml ijskoud bier
  • 125 gezeefde bloem
  • 2 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • snuf zout
Bereiding
  1. Doe de gezeefde bloem in een beslagkom en giet hier in 1x het bier bij
  2. Roer tot een glad beslag
  3. Voeg de olie, mespuntje zout en de eidooiers toe en roer nogmaals goed door
  4. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf
  5. Spatel de stijf geslagen eiwit kort door het beslag heen zodat de eiwitten nog luchtig blijven
  6. Verwerk het bierbeslag direct

 

Dit vind je vast ook leuk
1 reactie
  1. J.F. Koetse says

    Eh.. Er wordt gesproken over olie. Hoeveel? Een eetlepel?

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: