Bierbeslag gebruik je net als beignetbeslag om fruit en/of groenten te frituren. Het bierbeslag geeft een iets dikker laagje dan het beignetbeslag en kan je gebruiken voor wat harde fruit/groentesoorten. Door het bier krijg je ook een net ander smaakje dan met beignetbeslag. Hieronder volgt het recept om bierbeslag zelf te maken.
Doe de gezeefde bloem in een beslagkom en giet hier in 1x het bier bij.
Roer tot een glad beslag.
Voeg de olie, mespuntje zout en de eidooiers toe en roer nogmaals goed door.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf.
Spatel de stijf geslagen eiwit kort door het beslag heen zodat de eiwitten nog luchtig blijven.
Verwerk het bierbeslag direct.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe de gezeefde bloem in een beslagkom en giet hier in 1x het bier bij.
Roer tot een glad beslag.
Voeg de olie, mespuntje zout en de eidooiers toe en roer nogmaals goed door.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf.
Spatel de stijf geslagen eiwit kort door het beslag heen zodat de eiwitten nog luchtig blijven.
Verwerk het bierbeslag direct.
Notes
Wat kun je o.a frituren in bierbeslag:
- Banaan
- Champignons
- Appel
- Ananas
- Inktvisringen
- Peer
- Aardbei
- Uiringen
Eh.. Er wordt gesproken over olie. Hoeveel? Een eetlepel?
Hoeveel olie, staat niet vernoemd?
4 jaar geleden heeft dat ook al iemand gevraagd, ik zie daar geen antwoord
Die olie blijft maar een ding waar geen antwoord op komt……..
Gewoon geen olie gebruiken! Net zelf kibbeling van gebakken met mijn eigen gevangen kabeljauw! Bakken in olie!
Schrijver was waarschijnlijk in de olie