Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Rode Bietenstamppot zelf maken recept

Wil jij zelf de lekkerste rode bietenstamppot maken? Lees dan snel verder want dit is het beste rode bietenstamppot recept dat je online zult vinden!

bietenstamppot

Deze rode bietenstamppot is makkelijk te maken en heel erg lekker. Ik heb het deze keer gemaakt met balletjes gehakt erbij maar je kunt er ook een lekker speklapje bij serveren of heerlijk draadjesvlees. Je hebt ook niet heel veel ingrediënten nodig voor deze bietenstamppot dus ideaal als je een keer niet zoveel tijd hebt.

De spekjes en ui bak ik in een lekker stukje (room) boter, zo krijg je een lekkere smeuïge stamppot en het is gelijk je jus. De spekjes en uien geven ook lekker smaak af door het zachtjes bakken zodat je stamppot met weinig ingrediënten toch al heel lekker smaakt.

Eet de stamppot bijvoorbeeld met kleine balletjes gehakt.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd45 minuten

Bietenstamppot recept

 500 g kruimige aardappelen
 500 g gekookte bietjes in reepjes of blokjes
 125 g gerookte spekblokjes
 2 uien grof gesnipperd
 50 g (room) boter
 scheutje melk
 zout en peper

Bietenstamppot maken

1

Schil de aardappels en kook ze met wat zout gaar.

2

Bak in de boter op zacht vuur de spekblokjes met de uisnippers en laat lekker pruttelen.

3

Maak de bietjes warm, stamp de aardappelen en roer de bietjes en het ui, spekjes mengsel samen met de boter bij de gestampte aardappelen.

4

Roer goed door en voeg eventueel nog wat melk toe mocht de stamppot niet smeuïg genoeg zijn.

5

Breng indien nodig nog op smaak met wat extra zout en peper.

Ingrediënten

 500 g kruimige aardappelen
 500 g gekookte bietjes in reepjes of blokjes
 125 g gerookte spekblokjes
 2 uien grof gesnipperd
 50 g (room) boter
 scheutje melk
 zout en peper

Aanwijzingen

1

Schil de aardappels en kook ze met wat zout gaar.

2

Bak in de boter op zacht vuur de spekblokjes met de uisnippers en laat lekker pruttelen.

3

Maak de bietjes warm, stamp de aardappelen en roer de bietjes en het ui, spekjes mengsel samen met de boter bij de gestampte aardappelen.

4

Roer goed door en voeg eventueel nog wat melk toe mocht de stamppot niet smeuïg genoeg zijn.

5

Breng indien nodig nog op smaak met wat extra zout en peper.

Notes

Bietenstamppot
bietenstamppot1

Maak ook eens een lekkere rode bieten focaccia of bekijk alle stamppot recepten.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!