Goed gekruide Indiase Biryani met kip

Printen

Goed gekruide Indiase Biryani met kip

Gekruide biryani

Biryani is een stoofpotje waarbij rijst bovenop het vlees mee wordt gestoofd. Dit Biryani recept is gemaakt met kip en heel veel kruiden en is erg eenvoudig om zelf te maken.

Je moet niet schrikken van de hoeveelheid kruiden die nodig zijn voor Biryani. Door de combinatie van alle kruiden, is er een balans tussen gekruid en licht pittig. De heerlijke geuren die je huis zullen vervullen zijn niet te weerstaan. Toch moet je met Biryani geduld hebben, maar dat is het zeker waard! Dit recept voor Biryani zie je voornamelijk in de restaurants van India en is een erg populair gerecht in India. Dit gerecht is geschikt voor 4 personen

  • Auteur: Daniël Vergouwen
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 3 uur
  • Totale tijd: 3 uur en 15 minuten
  • Categorie: Indiaas hoofdgerecht
  • Keuken: Indiaas
Schalen

Ingrediënten

  • 2 kruidnagels
  • 2 groene kardemon
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theelepel zwart mosterdzaad
  • 1 eetlepel garam masala
  • 0,5 tot 1 theelepel gemalen chilipoeder
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • Optioneel: een mespuntje asafoetida
  • Een stuk gember te grootte van je duim
  • 3 tenen knoflook
  • 8 kipdrumsticks
  • 400 gram basmatirijst
  • 1 eetlepel ghee of een scheut zonnebloemolie
  • 1 grote ui
  • 4 grote rijpe tomaten
  • Zout en peper

Instructies

Zet een pan op middelhoog vuur en voeg olie toe. Braad als eerste alle drumsticks goedbruin aan alle kanten. Zet nu de drumsticks apart. Rasp de gember en knoflook zo fijn mogelijk. Als je het makkelijker wilt maken, kun je ook een eetlepel geraspte knoflook- en gemberpasta gebruiken. Snijd de ui in halve ringen. En zet een pan op middelhoog vuur. Voeg de ghee of zonnebloemolie toe en fruit hierin de ui met de knoflook- gemberpasta. Dit doe je voor ongeveer 5 minuten. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes. Draai nu het vuur laag en voeg alle kruiden toe. Bak deze op laag vuur mee en blijf goed roeren voor 5 tot 10 minuten. Let hierbij op dat je de kruiden niet aan laat branden. Voeg dan de kip en tomatenblokjes toe aan de pan en bak deze even mee. Voeg vervolgens 400 milliliter water toe en zet het vuur op laag- tot middelhoog vuur en plaats de deksel half op de pan. Dit geheel laat je stoven tot de kip gaar is of tot het vlees zacht is, wat ongeveer 2 tot 3 uur duurt. Mocht het vocht te ver zijn ingekookt voeg je water toe. Spoel ondertussen de rijst goed en week deze voor minimaal 20 minuten. Op deze wijze is de rijst sneller gaar en blijft de korrel mooi. Zet nu een pan water op en breng deze aan de kook. Voeg zout toe aan de pan en kook de rijst voor 5 tot 7 minuten. Giet vervolgens de rijst af en spoel deze koud en laat even staan, indien je kip nog niet gaar zijn. Zodra de kip gaar is, leg je de rijst bovenop de kip en laat je de rijst meestoven voor 10 minuten. Voordat je de rijst toevoegt moet er genoeg stoofvocht in de pan zitten. De rijst neemt nog een deel van het vocht op, waardoor er kans is dat de kip aanbrand.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website