Overheerlijke snelle bisque

Printen

Overheerlijke snelle bisque

bisque

Een bisque is een schaaldierensoep gemaakt op basis van bijvoorbeeld garnalen, langoustines en kreeft. Sommige mensen verwarren bisque met vissoep. Echter, doordat een bisque een andere basis heeft en doordat het gemaakt is op basis van schaaldieren is de smaak van bisque net even anders dan de smaak van bouillabaise of vissoep. De soep heeft een zeer verfijnde smaak en je kunt het gebruiken zowel als een voorgerecht als een hoofdgerecht serveren. Een bisque kun je vullen met verschillende typen vis of schaal- of schelpdieren die je zelf vindt, zodat deze goed gevuld en aangepast is naar jouw smaak.

Een lekkere bisque maken met schaaldieren

Dit recept voor bisque is op basis van een combinatie van kreeft en garnalendoppen. Bij sommige visboeren kun je enkel de schalen bestellen van de kreeften, waardoor je behoorlijk kunt besparen op de prijs. Ook kun je soepkreeften of bevroren kreeften gebruiken voor de vissoep. De garnalendoppen zijn zeer goedkoop en geven zeer veel smaak af. Het voordeel van garnalendoppen is daarnaast dat je ze kunt bewaren in de vriezer en dat je ze in de toekomst kunt gebruiken voor verschillende bereidingen zoals het maken van een heerlijke schaaldierensaus. Dit recept voor bisque is geschikt voor 4 personen.

  • Auteur: Daniël Vergouwen
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 65
  • Keuken: Frans

Ingrediënten

          200 gram kreeftenschalen

          200 gram garnalendoppen

          1 wortel

          20 gamba’s zonder schil

          120 gram Hollands garnalen

          250 gram visfilet naar keuze zoals zalmfilet of tarbot zonder vel.

          1 ui

          2 tenen knoflook

          1 prei

          Een halve venkel

           1,5 liter visbouillon

          Scheut kookroom

          Flinke scheut cognac

          3 eetlepels olijfolie

          1 laurierblad

          4 peperkorrels

Instructies

          Maak de ui, wortel, prei en knoflook schoon.

          Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel en prei in halve ringen.

          Snijd ten slotte de venkel doormidden en snijd deze in kwart ringen van maximaal 1 centimeter dik.

          Zet nu een soeppan op middelhoog vuur.

          Voeg de olijfolie toe en fruit de knoflook en ui voor ongeveer 5 minuten.

          Voeg de wortel, prei, venkel, laurierblad en zwarte peperkorrels toe aan de pan en bak dit eveneens 5 minuten mee.

          Voeg nu de kreeftenschalen en garnalendoppen toe en zet deze kort aan.

          Draai het vuur iets lager en ontzuur de tomatenpuree in 5 tot 10 minuten.

          Blus het geheel af met de cognac en voeg vervolgens de visbouillon toe.

          Breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag.

          Kook het geheel voor 45 minuten.

          Zeef de soep en breng de soep op smaak met zout en peper

          Voeg een scheut kookroom toe voor een extra romige smaak.

          Snijd ten slotte de visfilet in blokjes.

          Breng de soep nogmaals aan de kook en voeg dan de gamba’s, garnalen en visfilet toe aan de soep.

          Zodra de vis en garnalen gaar zijn, kun je de soep uitschenken aan tafel. Garneer de soep met wat zeekraal en/ of dungesneden bieslook.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website