Blini beslag

Blini’s zijn Russische kleine dikke pannenkoekjes die meestal als hartig hapje gegeten worden. Oorspronkelijk werden ze van boekweitmeel gemaakt maar gewone bloem kan ook. Je bakt de blini’s en laat ze afkoelen om ze vervolgens te beleggen me wat je lekker vind. Denk hierbij aan gerookte zalm met wat kruidenkaas en dille, geitenkaas met honing en een walnootje, blini’s met avocado en gerookte kip, de mogelijkheden zijn eindeloos. Erg leuk om te serveren als voorgerechtje of als hapje.

Blini beslag recept

  • 200 gram bloem of boekweitmeel
  • 3,5 gram gedroogde gist (is een half zakje)
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • goede snuf zout
  • 1 theelepel suiker

Blini’s maken

  1. Meng de bloem met de gist, de suiker en een snuf zout goed door elkaar
  2. Verwarm de melk in een steelpannetje of in de magnetron tot deze lauwwarm is
  3. Splits de eieren
  4. Giet de lauw warme melk bij de eidooiers en roer goed door
  5. Voeg het bloem mengsel nu langzaam toe aan de melk en roer goed door tot een glad beslag
  6. Laat dit beslag afgedekt een uur rusten
  7. Klop nu de eiwitten tot stijve pieken en spatel dit door het beslag heen
  8. Verhit een koekenpan op het vuur en vet de bodem in met wat boter of olie
  9. Giet een klein beetje beslag in de pan van ongeveer 1cm dik
  10. Maak net zoveel hoopjes als er in de pan passen
  11. Bak op matig vuur de blini’s ongeveer 2 minuten en draai dan om
  12. Bak de andere kant nu nog ongeveer 1 minuut
  13. Schep de blini’s uit de pan en laat ze op een bord afkoelen
  14. Beleg de blini’s nu naar eigen wens.

Blini’s bewaren en invriezen 

Blini’s kun je een dag bewaren in de koelkast, wil je ze langer bewaren dan kan je de blini’s ook invriezen. Leg tussen elke blini een stukje bakpapier dan plakken ze niet aan elkaar. Pak ze dan luchtdicht in een plastic zakje en laat ze ontdooien wanneer je ze wil gebruiken.

Blini beslag
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Blini beslag
Ingrediënten
  • 200 gram bloem of boekweitmeel
  • 3,5 gram gedroogde gist (is een half zakje)
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • goede snuf zout
  • 1 theelepel suiker
Bereiding
  1. Meng de bloem met de gist, de suiker en een snuf zout goed door elkaar
  2. Verwarm de melk in een steelpannetje of in de magnetron tot deze lauwwarm is
  3. Splits de eieren
  4. Giet de lauw warme melk bij de eidooiers en roer goed door
  5. Voeg het bloem mengsel nu langzaam toe aan de melk en roer goed door tot een glad beslag
  6. Laat dit beslag afgedekt een uur rusten
  7. Klop nu de eiwitten tot stijve pieken en spatel dit door het beslag heen
  8. Verhit een koekenpan op het vuur en vet de bodem in met wat boter of olie
  9. Giet een klein beetje beslag in de pan van ongeveer 1cm dik
  10. Maak net zoveel hoopjes als er in de pan passen
  11. Bak op matig vuur de blini’s ongeveer 2 minuten en draai dan om
  12. Bak de andere kant nu nog ongeveer 1 minuut
  13. Schep de blini’s uit de pan en laat ze op een bord afkoelen
  14. Beleg de blini’s nu naar eigen wens.

 

Bekijk meer beslagsoorten

Dit vind je vast ook leuk
1 reactie
  1. Natasja says

    Kan je het beslag bewaren? Of gaat dit splitsen als je het beslag in de koelkast bewaard?

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: