Bolognese saus is de meest bekende en ik denk ook de meest gebruikte pasta saus. Iedereen kent de spaghetti bolognese. Vanaf nu hoef je geen kant en klare potjes of pakjes bolognesesaus te kopen want die maak je met onderstaand recept gewoon lekker zelf.
Wil jij zelf de lekkerste bolognesesaus maken? Lees dan snel verder want dit is het beste bolognesesaus recept dat je online zult vinden!
Doe een scheutje olie in de pan en zet op het vuur.
Voeg de knoflook, de pancetta (of spekreepjes) en de gesnipperde ui toe en bak zachtjes aan.
Voeg het gehakt toe en bak zachtjes mee tot rul gebakken is.
Bak nu kort de tomatenpuree mee en giet dan de rode wijn erop en laat dit even inkoken.
Voeg nu de overige ingrediënten ( winterpeen, bleekselderij, kruiden, gepelde tomaten in blokjes, bouillonblokjes, laurierblaadjes en water) toe en breng aan de kook.
Laat dit nu zachtjes pruttelen voor 1 ½ tot 2 uur (hoe langer hoe lekkerder) pas op voor aanbakken dus regelmatig roeren en op heel zacht vuur..
Haal dan de laurierblaadjes en de rozemarijn eruit en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Mocht de saus iets te zuur zijn voeg dan een klein snufje suiker toe..
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe een scheutje olie in de pan en zet op het vuur.
Voeg de knoflook, de pancetta (of spekreepjes) en de gesnipperde ui toe en bak zachtjes aan.
Voeg het gehakt toe en bak zachtjes mee tot rul gebakken is.
Bak nu kort de tomatenpuree mee en giet dan de rode wijn erop en laat dit even inkoken.
Voeg nu de overige ingrediënten ( winterpeen, bleekselderij, kruiden, gepelde tomaten in blokjes, bouillonblokjes, laurierblaadjes en water) toe en breng aan de kook.
Laat dit nu zachtjes pruttelen voor 1 ½ tot 2 uur (hoe langer hoe lekkerder) pas op voor aanbakken dus regelmatig roeren en op heel zacht vuur..
Haal dan de laurierblaadjes en de rozemarijn eruit en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Mocht de saus iets te zuur zijn voeg dan een klein snufje suiker toe..
Notes
Rijke tomatensaus
Wil je liever een volle tomatensaus die je als basis voor andere gerechten kan gebruiken dan kun je ook het rundergehakt weglaten, je hebt dan een volle rijke tomatensaus die je in porties in kan vriezen en daarna verder kan verwerken in verschillende gerechten. Voor spaghetti bolognese kun je dan altijd nog wat gehakt rul bakken en daar de saus bijdoen.
Bolognesesaus invriezen
Je kunt bolognesesaus prima invriezen. Ik maak zelf meestal een grote pan en vries het dan in porties in. Laat het eerst goed afkoelen en doe het dan in diepvriesbakjes en vries in. Zo heb je altijd een lekkere bolognesesaus als je eens wat minder tijd hebt om te koken. Ik gebruik de bolognesesaus ook in de lasagna, heerlijk!
Ik moet bekennen dat ik normaal een pakje gebruikte of die potten met kant en klare saus maar ik heb deze saus nu al 2x gemaakt en maak een dubbele portie en vries de rest dan is, super handig. Sindsdien geen kant en klare saus meer gebruikt!