Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Verse Bolognesesaus Recept, Bolognesesaus Zelf Maken

Bolognesesaus

Bolognese saus is de meest bekende en ik denk ook de meest gebruikte pasta saus. Iedereen kent de spaghetti bolognese. Vanaf nu hoef je geen kant en klare potjes of pakjes bolognesesaus te kopen want die maak je met onderstaand recept gewoon lekker zelf.

Wil jij zelf de lekkerste bolognesesaus maken? Lees dan snel verder want dit is het beste bolognesesaus recept dat je online zult vinden!

SchrijverKooktijdschriftMoeilijkheidMakkelijk

Hoeveelheid4 Porties
Voorbereidingstijd15 minKooktijd2 uurTotale tijd2 uur 15 min

Ingrediënten
 500 g rundergehakt
 125 g pancetta in reepjes gesneden
 1 klein blikje tomatenpuree
 2 uien gesnipperd
 2 winterpenen geschild en fijn gesneden
 4 stengels bleekselderij
 2 runderbouillonblokjes
 2 laurierblaadjes
 250 ml rode wijn
 800 g gepelde tomaten
 3 takjes verse tijm
 1 takje verse rozemarijn
 200 ml water
 olie
 peper & zout

Bolognesesaus maken
1

Doe een scheutje olie in de pan en zet op het vuur.

2

Voeg de knoflook, de pancetta (of spekreepjes) en de gesnipperde ui toe en bak zachtjes aan.

3

Voeg het gehakt toe en bak zachtjes mee tot rul gebakken is.

4

Bak nu kort de tomatenpuree mee en giet dan de rode wijn erop en laat dit even inkoken.

5

Voeg nu de overige ingrediënten ( winterpeen, bleekselderij, kruiden, gepelde tomaten in blokjes, bouillonblokjes, laurierblaadjes en water) toe en breng aan de kook.

6

Laat dit nu zachtjes pruttelen voor 1 ½ tot 2 uur (hoe langer hoe lekkerder) pas op voor aanbakken dus regelmatig roeren en op heel zacht vuur..

7

Haal dan de laurierblaadjes en de rozemarijn eruit en breng eventueel op smaak met zout en peper.

8

Mocht de saus iets te zuur zijn voeg dan een klein snufje suiker toe..

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 g rundergehakt
 125 g pancetta in reepjes gesneden
 1 klein blikje tomatenpuree
 2 uien gesnipperd
 2 winterpenen geschild en fijn gesneden
 4 stengels bleekselderij
 2 runderbouillonblokjes
 2 laurierblaadjes
 250 ml rode wijn
 800 g gepelde tomaten
 3 takjes verse tijm
 1 takje verse rozemarijn
 200 ml water
 olie
 peper & zout

Instructies

Bolognesesaus maken
1

Doe een scheutje olie in de pan en zet op het vuur.

2

Voeg de knoflook, de pancetta (of spekreepjes) en de gesnipperde ui toe en bak zachtjes aan.

3

Voeg het gehakt toe en bak zachtjes mee tot rul gebakken is.

4

Bak nu kort de tomatenpuree mee en giet dan de rode wijn erop en laat dit even inkoken.

5

Voeg nu de overige ingrediënten ( winterpeen, bleekselderij, kruiden, gepelde tomaten in blokjes, bouillonblokjes, laurierblaadjes en water) toe en breng aan de kook.

6

Laat dit nu zachtjes pruttelen voor 1 ½ tot 2 uur (hoe langer hoe lekkerder) pas op voor aanbakken dus regelmatig roeren en op heel zacht vuur..

7

Haal dan de laurierblaadjes en de rozemarijn eruit en breng eventueel op smaak met zout en peper.

8

Mocht de saus iets te zuur zijn voeg dan een klein snufje suiker toe..

Verse Bolognesesaus Recept, Bolognesesaus Zelf Maken

Rijke tomatensaus

Wil je liever een volle tomatensaus die je als basis voor andere gerechten kan gebruiken dan kun je ook het rundergehakt weglaten, je hebt dan een volle rijke tomatensaus die je in porties in kan vriezen en daarna verder kan verwerken in verschillende gerechten. Voor spaghetti bolognese kun je dan altijd nog wat gehakt rul bakken en daar de saus bijdoen.

Bolognesesaus invriezen

Je kunt bolognesesaus prima invriezen. Ik maak zelf meestal een grote pan en vries het dan in porties in. Laat het eerst goed afkoelen en doe het dan in diepvriesbakjes en vries in. Zo heb je altijd een lekkere bolognesesaus als je eens wat minder tijd hebt om te koken. Ik gebruik de bolognesesaus ook in de lasagna, heerlijk!