Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Broodje gerookte kip

Broodje gerookte kip

Gewoon een heerlijk broodje om te maken, je kan het zoals ik gedaan heb op een lekkere donker bruine boterham maken maar op elk broodje zal dit lekker smaken.

SchrijverKooktijdschriftMoeilijkheidMakkelijk

Hoeveelheid1 Portie
Voorbereidingstijd15 minKooktijd5 minTotale tijd20 min

Ingrediënten
 rucola sla
 1 gerookte kipfilet
 2 zongedroogde tomaatjes per boterham in reepjes gesneden
 pijnboompitjes geroosterd (theelepel per boterham)
 basilicum dressing (goede hand basilicumblaadjes, 2 eetlepel azijn, 6 eetlepels zonnebloem of neutrale olijfolie, snufje zout, snufje suiker in kleine keukenmachine of met staafmixer mixen tot een grove dressing
 tuinkers
 Geraspte grano pardano

Broodje gerookte kip maken
1

Maak eerst de basilicumdressing.

2

Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.

3

Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes.

4

Was evt de rucola als deze nog niet gewassen is.

5

Rooster de pijnboompitjes door een koekenpan op het vuur te zetten, een paar druppels olie in de pan te doen en dan de pijnboompitjes. Blijven roeren tot de pijnboompitjes mooi rondom bruin zijn.

6

Als alles klaar staat kun je het broodje maken. Leg de rucola op het broodje of de boterham, beleg met de dunne plakjes gerookte kipfilet.

7

Verdeel de reepjes zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitjes erover.

8

Druppel wat basilicumdressing naar smaak over de kipfilet en bestrooi met de tuinkers.

9

Rasp nu naar smaak nog wat grano pardano over je broodje. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Ingrediënten
 rucola sla
 1 gerookte kipfilet
 2 zongedroogde tomaatjes per boterham in reepjes gesneden
 pijnboompitjes geroosterd (theelepel per boterham)
 basilicum dressing (goede hand basilicumblaadjes, 2 eetlepel azijn, 6 eetlepels zonnebloem of neutrale olijfolie, snufje zout, snufje suiker in kleine keukenmachine of met staafmixer mixen tot een grove dressing
 tuinkers
 Geraspte grano pardano

Instructies

Broodje gerookte kip maken
1

Maak eerst de basilicumdressing.

2

Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.

3

Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes.

4

Was evt de rucola als deze nog niet gewassen is.

5

Rooster de pijnboompitjes door een koekenpan op het vuur te zetten, een paar druppels olie in de pan te doen en dan de pijnboompitjes. Blijven roeren tot de pijnboompitjes mooi rondom bruin zijn.

6

Als alles klaar staat kun je het broodje maken. Leg de rucola op het broodje of de boterham, beleg met de dunne plakjes gerookte kipfilet.

7

Verdeel de reepjes zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitjes erover.

8

Druppel wat basilicumdressing naar smaak over de kipfilet en bestrooi met de tuinkers.

9

Rasp nu naar smaak nog wat grano pardano over je broodje. Eet smakelijk!

Broodje gerookte kip

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!