Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Broodpudding met rode bessen en amandel

Broodpudding met aalbessen

Ik had nog wat tramezzini brood (Italiaans brood zonder korst) over en nog een bakje aalbessen waar ik iets mee wilde doen. Hier heb ik een broodpudding van gemaakt met wat amandelspijs, room,ei en rietsuiker.  Je kan uiteraard ook ander (oud) brood gebruiken of brioche of krentenbrood/bollen.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd45 minuten

Ingrediënten
 3 lange plakken tramezzini brood (of ander brood/brioche)
 2 eieren
 250 ml (kan eventueel ook met melk)
 3 eetlepel rietsuiker
 100 g amandelspijs
 1 bakje aalbessen

Bereiding
1

Verwarm de oven voor op 200 graden

2

Leg in een cakeblik een plak tramezzini brood (of 2 sneden brood)

3

Verdeel de helft van de aalbessen over het brood en bestrooi met 1 a 1½ eetlepel rietsuiker

4

Leg er dan weer een laagje brood op en daarop weer een laagje aalbessen en 1 a 1 ½ eetlepel rietsuiker

5

Leg er vervolgens het laatste laagje brood op

6

Roer het amandelspijs samen met de room (of melk) en de 2 eieren goed door elkaar en giet dit over het brood

7

Duw het eventueel een beetje aan zodat al het brood volzuigt met het room/ei mengsel

8

Bak het vervolgens ongeveer 30 minuten op 200 graden

Ingrediënten

Ingrediënten
 3 lange plakken tramezzini brood (of ander brood/brioche)
 2 eieren
 250 ml (kan eventueel ook met melk)
 3 eetlepel rietsuiker
 100 g amandelspijs
 1 bakje aalbessen

Aanwijzingen

Bereiding
1

Verwarm de oven voor op 200 graden

2

Leg in een cakeblik een plak tramezzini brood (of 2 sneden brood)

3

Verdeel de helft van de aalbessen over het brood en bestrooi met 1 a 1½ eetlepel rietsuiker

4

Leg er dan weer een laagje brood op en daarop weer een laagje aalbessen en 1 a 1 ½ eetlepel rietsuiker

5

Leg er vervolgens het laatste laagje brood op

6

Roer het amandelspijs samen met de room (of melk) en de 2 eieren goed door elkaar en giet dit over het brood

7

Duw het eventueel een beetje aan zodat al het brood volzuigt met het room/ei mengsel

8

Bak het vervolgens ongeveer 30 minuten op 200 graden

Broodpudding met rode bessen en amandel

Eet smakelijk

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!