Het valt niet altijd mee om een lekker smakelijk vegetarisch of vegan gerecht te vinden. Maar met deze lauw warme maaltijdsalade heb je gegarandeerd succes. Bovendien nog supergezond ook, want de spinazie blijft rauw. En verse, groene bladgroente is zeer belangrijk voor onze gezondheid. Naast gemarineerde vegetarische stukjes kip en lente-ui zit er ook feta en zongedroogde tomaat in deze salade voor een pittige bite. Geen flauwe vegetarische hap dus. En ben je niet vegetarisch? Dan kun je deze salade ook prima maken als gezonde maaltijd met bijvoorbeeld kippendij of kipfilet.
Bulgur recept varianten
Bulgur is een ideale basis voor een maaltijdsalade. Zo heb je toch ook iets voedzaams en warms in je salade. Naast deze bulgur salade kun je ook kiezen voor één van de volgende recepten met bulgur.
Bulgur recepten:
- Turkse bulgur salade met verse blokjes tomaten, komkommer, ui, feta en gegrilde paprika.
- Met bloemkoolrijst, falafel, ui, tomaten, munt, paprika en hummus
- Met 500 gram gemixte gebakken paddenstoelen, komijnzaad, tijm, feta en verse dille van Otto Lenghi.
- Met tapioga bietjes, edamame boontjes, limoen, avocado, pecannoten en rode bieten hummus
- Of maak een buddha bowl met bulgur, spinazie, gepocheerd ei, champignons en broccolirijst
Marineer de vegetarische kipstukjes een aantal uren in de koelkast in de ketjap. Wanneer je kippendij gebruikt, dan snijd je deze eerst in stukjes en plaats je deze vervolgens in de ketjap.
Dep de kipstukjes goed droog met keukenpapier en bak ze in een koekenpan op middelhoog vuur in een paar minuten mooi goudbruin en knapperig (niet te lang!).
Snijd de fetakaas en zongedroogde tomaten in stukjes.
Haal de schil van de avocado en ontpit deze. Snijd de avocado in plakjes. Ditzelfde doe je met de lente-ui.
Ontdooi de doperwten en warm ze even op in een steelpan met wat water. Giet ze daarna af.
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat deze even uitlekken in een vergiet.
Plaats de spinazie in een grote kom. Plaats de quinoa, kip, avocado, lente-ui, feta, doperwten, zongedroogde tomaat erbij en schep voorzichtig door.
Maak een dressing van olie, balsamico en gembersiroop en breng deze op smaak met zout en peper.
Verdeel de dressing over de bulgur salade en schep voorzichtig door.
En klaar is je bulgursalade! (wanneer je glutenvrij wilt eten, dan kun je de bulgur vervangen door quinoa)
Ingrediënten
Aanwijzingen
Marineer de vegetarische kipstukjes een aantal uren in de koelkast in de ketjap. Wanneer je kippendij gebruikt, dan snijd je deze eerst in stukjes en plaats je deze vervolgens in de ketjap.
Dep de kipstukjes goed droog met keukenpapier en bak ze in een koekenpan op middelhoog vuur in een paar minuten mooi goudbruin en knapperig (niet te lang!).
Snijd de fetakaas en zongedroogde tomaten in stukjes.
Haal de schil van de avocado en ontpit deze. Snijd de avocado in plakjes. Ditzelfde doe je met de lente-ui.
Ontdooi de doperwten en warm ze even op in een steelpan met wat water. Giet ze daarna af.
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat deze even uitlekken in een vergiet.
Plaats de spinazie in een grote kom. Plaats de quinoa, kip, avocado, lente-ui, feta, doperwten, zongedroogde tomaat erbij en schep voorzichtig door.
Maak een dressing van olie, balsamico en gembersiroop en breng deze op smaak met zout en peper.
Verdeel de dressing over de bulgur salade en schep voorzichtig door.
En klaar is je bulgursalade! (wanneer je glutenvrij wilt eten, dan kun je de bulgur vervangen door quinoa)
Geef een reactie