Bun cha is een Noord-Vietnamees gerecht dat bestaat uit geroosterd vlees, rijstvermicelli en vooral veel verse kruiden. En gelijk hebben ze! Je hebt bun cha in een handomdraai gemaakt en het is vooral heel erg lekker. Klassiek gezien moet je al het vlees roosteren boven een bbq. Natuurlijk heb je niet altijd zin om de barbecue aan te slinger. Om die reden heb ik het recept iets aangepast dat je het vlees kunt roosteren in de oven. Dit is namelijk minder werk en dat is precies wat je wilt als het zo warm is! Je kunt overigens de gehaktballen ook grillen in een grillpan. Dit recept voor bun cha is erg licht en bewerkelijk. Dit betekent dus dat je dit recept voor bun cha kunt aanpassen naar wat je op dat moment in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan slierten komkommer of andere verse groenten zoals paprika. Dit recept voor bun cha hebben we redelijk klassiek gehouden en is dus zoals je het in Vietnam ook zou kunnen eten. Je hebt wel veel verse kruiden nodig, maar dat zorgt precies voor de juiste frisheid van het gerecht!
Een lekker gerecht als je snel iets wilt maken tijdens de warme dagen.
Maak de saus door de rode peper en knoflook te hakken. Verwarm vervolgens de saus vissaus, suiker en rijstazijn door deze samen te verwarmen totdat de suiker is opgelost. Voeg vervolgens de knoflook en peper toe.
Maak de gehaktballen door het uitje te snipperen en de bieslook ragfijn te snijden. Kneed vervolgens het varkensvlees amen met het uitje, de bieslook, vissaus en sojasaus. Kneed door totdat het een homogene massa is. Dit kun je het beste doen met een keukenmachine voor een fijne structuur. Braad de balletjes ten slotte af in een oven voor 30 tot 40 minuten in een oven van 180 graden Celsius.
Kook de vermicelli af volgens verpakking. Giet af en spoel koud onder de kraan. Rasp de wortel en pluk de blaadjes van de verse kruiden. Snijd de sla in reepjes en hak de pinda’s. Serveer nu alles door alle componenten te verdelen over de kommetjes. Verdeel de saus over de kommen en meng goed door voordat je het opeet.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak de saus door de rode peper en knoflook te hakken. Verwarm vervolgens de saus vissaus, suiker en rijstazijn door deze samen te verwarmen totdat de suiker is opgelost. Voeg vervolgens de knoflook en peper toe.
Maak de gehaktballen door het uitje te snipperen en de bieslook ragfijn te snijden. Kneed vervolgens het varkensvlees amen met het uitje, de bieslook, vissaus en sojasaus. Kneed door totdat het een homogene massa is. Dit kun je het beste doen met een keukenmachine voor een fijne structuur. Braad de balletjes ten slotte af in een oven voor 30 tot 40 minuten in een oven van 180 graden Celsius.
Kook de vermicelli af volgens verpakking. Giet af en spoel koud onder de kraan. Rasp de wortel en pluk de blaadjes van de verse kruiden. Snijd de sla in reepjes en hak de pinda’s. Serveer nu alles door alle componenten te verdelen over de kommetjes. Verdeel de saus over de kommen en meng goed door voordat je het opeet.
Geef een reactie