Wanneer we het over Italiaanse pasta hebben dan is cannelloni echt één van de lekkerste gerechten. Grote ronde pasta buizen die je vult met allerlei heerlijkheden. Daarna gratineer je ze in de oven met sugo, bechamelsaus en geraspte kaas. Hmmm, echt op en top genieten! In Nederland eten we deze pastasoort eigenlijk weinig. En dat is echt een gemiste kans. Vandaag willen we je daarom graag inspireren met een topper onder de cannelloni recepten. Dit cannelloni recept is met ricotta, gehakt en spinazie. Lekker en bovendien ook een gezonde maaltijd dus. Een ander voordeel: je kunt een grote ovenschaal maken en er verschillende keren van eten. Probeer het zeker een keer uit!
In deze koopgids
Cannelloni varianten & tips
Naast dit cannelloni recept met gehakt en spinazie, zijn ook de volgende recepten met andere vullingen overheerlijk:
- Cannelloni gevuld met funghi porcini, knoflook, mascarpone, zachte blauwe kaas, tijm en ricotta
- Cannelloni gevuld met bolognese, bechamel en geraspte kaas
- Cannelloni gevuld met stukjes kip, tomatensugo, parmaham, crème fraîche, oregano en champignons
- Cannelloni gevuld met geroosterde paprika, gehakt, mozzarella en passata met basilicum.
Snipper de ui en knoflook in kleine stukjes en bak deze mooi goudbruin en glazig in een koekenpan met wat olijfolie.
Plaats de frittata bij het uimengsel en breng op smaak met wat kruiden.
Bak daarna het gehakt rul met de nasikruiden in een paar minuten in een hete koekenpan.
Doe een beetje olie in een grote wok of pan en laat de spinazie slinken op een lage temperatuur.
Schep de spinazie regelmatig om en laat deze niet helemaal zacht worden. Wacht tot de spinazie net helemaal geslonken is en nog een beetje vers en knapperig is.
Roer de ricotta door de spinazie en laat dit op een laag vuurtje even pruttelen. Voeg ook het gehakt toe aan de spinazie.
Plaats de helft van de frittata met ui en knoflook onderin een ovenschaal.
Roer de mascarpone door de andere helft van de frittata met ui en knoflook.
Vul de cannelloni met het spinaziemengsel en plaats ze in de ovenschaal.
Schenk de rest van de fritatasaus met mascarpone erover.
Verdeel de zak geraspte kaas over de cannelloni.
Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats de ovenschotel 40 minuten in de oven.
Wanneer je een grotere hoeveelheid wilt maken kun je de hoeveelheden verdubbelen.
Serveer de cannelloni met verse ciabatta en een groene, frisse salade.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snipper de ui en knoflook in kleine stukjes en bak deze mooi goudbruin en glazig in een koekenpan met wat olijfolie.
Plaats de frittata bij het uimengsel en breng op smaak met wat kruiden.
Bak daarna het gehakt rul met de nasikruiden in een paar minuten in een hete koekenpan.
Doe een beetje olie in een grote wok of pan en laat de spinazie slinken op een lage temperatuur.
Schep de spinazie regelmatig om en laat deze niet helemaal zacht worden. Wacht tot de spinazie net helemaal geslonken is en nog een beetje vers en knapperig is.
Roer de ricotta door de spinazie en laat dit op een laag vuurtje even pruttelen. Voeg ook het gehakt toe aan de spinazie.
Plaats de helft van de frittata met ui en knoflook onderin een ovenschaal.
Roer de mascarpone door de andere helft van de frittata met ui en knoflook.
Vul de cannelloni met het spinaziemengsel en plaats ze in de ovenschaal.
Schenk de rest van de fritatasaus met mascarpone erover.
Verdeel de zak geraspte kaas over de cannelloni.
Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats de ovenschotel 40 minuten in de oven.
Wanneer je een grotere hoeveelheid wilt maken kun je de hoeveelheden verdubbelen.
Serveer de cannelloni met verse ciabatta en een groene, frisse salade.
Geef een reactie