Cheesecake limoen recept

Echt een superlekker recept voor cheesecake limoen.  Er zijn heel veel recepten voor cheesecake te vinden, de 1 gebruikt alleen kwark, de ander alleen roomkaas maar hier heb ik een combinatie gebruikt van alle 2. Daarnaast heb ik ook volle kwark gebruikt omdat die toch wat voller van smaak is en de structuur wat romiger is. Deze cheesecake moet je echt een keer geproefd hebben.

Om te beginnen zet je je oven aan op 160 graden en bekleed je je bakvorm met bakpapier. Dit gaat het makkelijkste als je de bakvorm even invet met wat boter zodat het bakpapier goed blijft zitten.

Vervolgens maak je de bodem door de rol biscuit fijn te maken in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine dan kun je de biscuits ook in een plastic zak doen en daaroverheen een theedoek en er dan met bv een deegroller op slaan tot alle koekjes fijn zijn.

Voeg de gesmolten boter bij de koekjes en roer goed door

Verdeel het koekmengsel gelijkmatig in de bakvorm. Druk met de achterkant van een lepel goed aan en zet dan de vorm in de koelkast.

  • Was en schrob de limoenen goed (neem bij voorkeur biologisch onbespoten limoenen) en rasp de schil van 2 limoenen (fijne rasp) Pers de 5 limoenen uit
  • Meng de kwark samen met de roomkaas door elkaar in een beslagkom
  • Voeg de suiker toe en dan 1 voor 1 de eieren
  • Voeg het limoensap en de schil van 1 limoen toe (het klopt dat het mengsel vrij dun is)
  • Giet het mengsel in de bakvorm en zet in de oven voor ongeveer 55-60 minuten
  • Voel na die tijd of de binnenkant van de taart nog iets meegeeft als je er met je vinger op drukt (het moet niet meer nat of heel dun zijn)  hij stijft nog verder op bij het afkoelen.
  • Haal dan de taart uit de oven en laat afkoelen
  • Zet in de tussentijd de oven op 220 graden
  • Klop vervolgens de eiwitten op, als het eiwit een vaste vorm krijgt voeg dan al kloppend langzaam de 110 gram suiker toe
  • Blijf kloppen tot je mooie pieken kan maken van het eiwit of als je de kom op zijn kop kan houden zonder dat het eiwit eruit loopt
  • Verdeel het eiwit dan over de taart en maak er met een lepel mooie pieken op
  • Zet in de oven voor ongeveer 8-10 minuten tot het eiwit  mooi bruin kleurt
  • Laat afkoelen en verdeel als laatste de geraspte schil van de andere limoen erover

 

Maak ook eens zelf limoensiroop

Cheesecake limoen recept
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Taart
Hoeveelheid: 1 taart
Ingrediënten
Bodem
  • 1 rol biscuitjes (country)
  • 120 gram gesmolten boter (kan gezouten of ongezouten net wat je het lekkerste vind, ik had gezouten boter en dat was erg lekker)
Vulling
  • 450 gram volle kwark
  • 3 pakjes (a 185 gram) roomkaas (ik had Philadelphia)
  • 150 gram suiker
  • 5 hele eieren
  • Sap van 5 limoenen
Eiwit topping
  • 3 eiwitten
  • nog 110 gram kristalsuiker
  • rasp van één van de limoenen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Bekleed eerst een bakvorm met bakpapier (het blijft goed zitten als je eerst de bakvorm invet met bv wat boter)
  3. Zet in een pannetje de boter op en laat zachtjes smelten
  4. Doe de rol biscuit in een keukenmachine en maal fijn, heb je geen keukenmachine dan kun je de biscuits ook in een plastic zak doen en daaroverheen een theedoek en er dan met bv een deegroller op slaan tot alle koekjes fijn zijn
  5. Voeg de gesmolten boter bij de koekjes en roer goed door
  6. Doe het koekmengsel in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig. Druk met de achterkant van een lepel goed aan en zet dan de vorm in de koelkast
  7. Was en schrob de limoenen goed (neem bij voorkeur biologisch onbespoten limoenen) en rasp de schil van 2 limoenen (fijne rasp)
  8. Pers de 5 limoenen uit
  9. Doe in een beslagkom de kwark samen met de roomkaas en roer door elkaar
  10. Voeg dan de suiker toe en dan 1 voor 1 de eieren
  11. Voeg dan het limoensap en de schil van 1 limoen toe (het klopt dat het mengsel vrij dun is)
  12. Giet het mengsel in de bakvorm en zet in de oven voor ongeveer 55-60 minuten
  13. Voel na die tijd of de binnenkant van de taart nog iets meegeeft als je er met je vinger op drukt (het moet niet meer nat of heel dun zijn) hij stijft nog verder op bij het afkoelen.
  14. Haal dan de taart uit de oven en laat afkoelen
  15. Zet in de tussentijd de oven op 220 graden
  16. Klop vervolgens de eiwitten op, als het eiwit enig sinds een vaste vorm krijgt voeg dan al kloppend langzaam de 110 gram suiker toe
  17. Blijf kloppen tot je mooie pieken kan maken van het eiwit of als je de kom op zijn kop houd dat het eiwit er niet uitloopt
  18. Verdeel het eiwit dan over de taart en maak er met een lepel mooie pieken op
  19. Zet dan in de oven voor ongeveer 8-10 minuten tot het eiwit mooi bruin kleurt
  20. Laat afkoelen en verdeel als laatste de geraspte schil van de andere limoen erover

 

Geen reacties mogelijk