Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Churros maken recept

Churros zijn Spaanse zoete gefrituurde deegsliertjes die je daarna bestrooid met kaneelsuiker of poedersuiker. Ook is het lekker om de churros te dopen in warme chocoladesaus.

churros beslag

Wist je dat er ook een speciale keukenmachine is om churros te maken? Ik maak zelf gebruik van de Churros Cake Maker (zie foto hierboven) van het merk Princess. Hiermee maak je dé perfecte churros in een handomdraai. Je kunt deze voor €28,99 bestellen op Bol.com (klik hier).

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten10 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd25 minuten

Churros recept:

 50 ml water
 100 ml melk
 50 g boter
 30 g suiker
 snuf zout
 125 g bloem
 2 eieren
 1 theelepel kaneel
 3 eetlepel suiker
 Olie om te frituren
 Spuitzak met kartel spuitmondje

Churros zelf maken: 

1

Verwarm in een steelpan de melk, het water, de boter en de 30 gram suiker. Als het aan de kook komt voeg dan in 1x alle bloem toe en roer met een spatel goed door.

2

Laat de bloem vervolgens langzaam een minuut of 4 á 5 “garen”. Doe je dit niet dan zullen de churros straks een echte “bloem”smaak hebben. Dat garen doe je door met een spatel het mengsel steeds even om te scheppen. Je zal zien dat het mengsel dan ook meer loslaat van de bodem. Haal na enkele minuten de steelpan van het vuur en laat iets afkoelen.

3

Voeg nu 1 ei toe en roer met een spatel nu goed door tot het hele ei is opgenomen.
Voeg daarna het tweede ei toe en roer weer tot er een glad beslag is ontstaan.
Voeg nu nog een snuf zout toe en schep het mengsel in een spuitzak met een kartel spuitmondje erin. Meng daarna de 3 eetlepels suiker met de theelepel kaneel.

4

Verwarm de olie in een pan tot 180 graden en spuit dan slierten van ongeveer 10 cm in de warme olie, je kunt de slierten churros makkelijk doorknippen met een schaar. Maak 5 of 6 churros slierten tegelijk in de pan, afhankelijk van de grootte van je pan. Bak de churros in enkele minuten rondom goudbruin.

5

Schep de churros met een schuimspaan uit en bestrooi direct met de kaneelsuiker.
Eet de churros met de chocoladesaus. Smakelijk!

Ingrediënten

 50 ml water
 100 ml melk
 50 g boter
 30 g suiker
 snuf zout
 125 g bloem
 2 eieren
 1 theelepel kaneel
 3 eetlepel suiker
 Olie om te frituren
 Spuitzak met kartel spuitmondje

Aanwijzingen

1

Verwarm in een steelpan de melk, het water, de boter en de 30 gram suiker. Als het aan de kook komt voeg dan in 1x alle bloem toe en roer met een spatel goed door.

2

Laat de bloem vervolgens langzaam een minuut of 4 á 5 “garen”. Doe je dit niet dan zullen de churros straks een echte “bloem”smaak hebben. Dat garen doe je door met een spatel het mengsel steeds even om te scheppen. Je zal zien dat het mengsel dan ook meer loslaat van de bodem. Haal na enkele minuten de steelpan van het vuur en laat iets afkoelen.

3

Voeg nu 1 ei toe en roer met een spatel nu goed door tot het hele ei is opgenomen.
Voeg daarna het tweede ei toe en roer weer tot er een glad beslag is ontstaan.
Voeg nu nog een snuf zout toe en schep het mengsel in een spuitzak met een kartel spuitmondje erin. Meng daarna de 3 eetlepels suiker met de theelepel kaneel.

4

Verwarm de olie in een pan tot 180 graden en spuit dan slierten van ongeveer 10 cm in de warme olie, je kunt de slierten churros makkelijk doorknippen met een schaar. Maak 5 of 6 churros slierten tegelijk in de pan, afhankelijk van de grootte van je pan. Bak de churros in enkele minuten rondom goudbruin.

5

Schep de churros met een schuimspaan uit en bestrooi direct met de kaneelsuiker.
Eet de churros met de chocoladesaus. Smakelijk!

Notes

Churros

Chocoladesaus om de churros in te dopen

  • 65 g pure chocolade
  • 50 ml slagroom of melk
churros maken

Chocoladesaus maken

  1. Hak de pure chocolade in stukjes
  2. Verwarm de slagroom of melk en giet de hete slagroom/melk op de stukjes chocolade en roer door tot alle chocolade gesmolten is

Serveer de warme chocoladesaus nu samen met de churros.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!