Churros maken recept

Churros zijn Spaanse zoete gefrituurde deegsliertjes die je daarna bestrooid met kaneelsuiker of poedersuiker. Ook is het lekker om de churros te dopen in warme chocoladesaus.

Churros recept

  • 50 ml water
  • 100 ml melk
  • 50 gram boter
  • 30 gram suiker
  • snuf zout
  • 125 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels suiker
  • Olie om te frituren
  • Spuitzak met kartel spuitmondje

Churros zelf maken 

  1. Verwarm in een steelpan de melk, het water, de boter en de 30 gram suiker
  2. Als het aan de kook komt voeg dan i 1x alle bloem toe en roer met een spatel goed door
  3. Laat de bloem nu langzaam een minuut of 4 á 5 “garen”
  4. Doe je dit niet dan zullen de churros straks een echte “bloem”smaak hebben
  5. Dat garen doe je door met een spatel het mengsel steeds even om te scheppen
  6. Je zal zien dat het mengsel dan ook meer loslaat van de bodem
  7. Haal na enkele minuten de steelpan van het vuur en laat iets afkoelen
  8. Voeg nu 1 ei toe en roer met een spatel nu goed door tot het hele ei is opgenomen
  9. Voeg dan het tweede ei toe en roer weer tot er een glad beslag is ontstaan
  10. Voeg nu nog een snuf zout toe en schep het mengsel in een spuitzak met een kartel spuitmondje erin
  11. Meng nu de 3 eetlepels suiker met de theelepel kaneel
  12. Verwarm de olie in een pan tot 180 graden en spuit dan slierten van ongeveer 10 cm in de warme olie, je kunt de slierten churros makkelijk doorknippen met een schaar
  13. Maak 5 of 6 churros slierten tegelijk in de pan, afhankelijk van de grootte van je pan
  14. Bak de churros in enkele minuten rondom goudbruin
  15. Schep de churros met een schuimspaan uit en bestrooi direct met de kaneelsuiker
  16. Eet de churros met de chocoladesaus

Wist je dat er ook een speciale keukenmachine is om churros te maken? Ik maak zelf gebruik van de Churros Cake Maker (zie foto hierboven) van het merk Princess. Hiermee maak je dé perfecte churros in een handomdraai. Je kunt deze voor €28,99 bestellen op Bol.com (klik hier).

Chocoladesaus om de churros in te dopen

  • 65 g pure chocolade
  • 50 ml slagroom of melk

Chocoladesaus maken

churros maken
  1. Hak de pure chocolade in stukjes
  2. Verwarm de slagroom of melk en giet de hete slagroom/melk op de stukjes chocolade en roer door tot alle chocolade gesmolten is

Serveer de warme chocoladesaus nu samen met de churros.

3.5 from 2 reviews
Churros beslag
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Churros
Ingrediënten
Churros beslag
  • 50 ml water
  • 100 ml melk
  • 50 gram boter
  • 30 gram suiker
  • snuf zout
  • 125 gram bloem
  • 2 eieren
Bestrooien
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels suiker
Chocoladesaus
  • 65 g pure chocolade
  • 50 ml slagroom of melk
Bereiding
Churros
  1. Verwarm in een steelpan de melk, het water, de boter en de 30 gram suiker
  2. Als het aan de kook komt voeg dan i 1x alle bloem toe en roer met een spatel goed door
  3. Laat de bloem nu langzaam een minuut of 4 á 5 “garen”
  4. Doe je dit niet dan zullen de churros straks een echte “bloem”smaak hebben
  5. Dat garen doe je door met een spatel het mengsel steeds even om te scheppen
  6. Je zal zien dat het mengsel dan ook meer loslaat van de bodem
  7. Haal na enkele minuten de steelpan van het vuur en laat iets afkoelen
  8. Voeg nu 1 ei toe en roer met een spatel nu goed door tot het hele ei is opgenomen
  9. Voeg dan het tweede ei toe en roer weer tot er een glad beslag is ontstaan
  10. Voeg nu nog een snuf zout toe en schep het mengsel in een spuitzak met een kartel spuitmondje erin
  11. Meng nu de 3 eetlepels suiker met de theelepel kaneel
  12. Verwarm de olie in een pan tot 180 graden en spuit dan slierten van ongeveer 10 cm in de warme olie, je kunt de slierten churros makkelijk doorknippen met een schaar
  13. Maak 5 of 6 churros slierten tegelijk in de pan, afhankelijk van de grootte van je pan
  14. Bak de churros in enkele minuten rondom goudbruin
  15. Schep de churros met een schuimspaan uit en bestrooi direct met de kaneelsuiker
Chocoladesaus
  1. Hak de pure chocolade in stukjes
  2. Verwarm de slagroom of melk en giet de hete slagroom/melk op de stukjes chocolade en roer door tot alle chocolade gesmolten is
  3. Serveer de warme chocoladesaus nu samen met de churros
Dit vind je vast ook leuk
2 Reacties
  1. Johan says

    Voor hoe veel personen is dit recept?

  2. Sybren says

    Lekker lang en krokant heerlijk met saus

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: