Couscous is een graanproduct gemaakt van tarwemeel. Je gebruikt ongeveer 75 gram couscous per persoon en is na bereiding 2 dagen houdbaar in de koelkast. Couscous kun je gaar stomen of laten wellen in heet water wat net van de kook af is (zoals in onderstaand recept). Je kunt het zowel koud als een salade eten of warm als onderdeel van een maaltijd. Wat heb je nodig voor deze couscous salade met gerookte kip.
Giet de couscous in een bak en voeg hier een snuf zout, een eetlepel olijfolie en een theelepel kerriepoeder bij.
Giet een zelfde hoeveelheid heet water (net van de kook af) op de couscous (zoals aangegeven op de verpakking).
Dek de bak even af met een bord of plastic folie.
Roer daarna goed los en laat afkoelen.
Voeg nu de gesneden tomaat, komkommer, ui , plakjes gerookte kip, fijngesneden peterselie en rucola toe en roer door.
Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Giet de couscous in een bak en voeg hier een snuf zout, een eetlepel olijfolie en een theelepel kerriepoeder bij.
Giet een zelfde hoeveelheid heet water (net van de kook af) op de couscous (zoals aangegeven op de verpakking).
Dek de bak even af met een bord of plastic folie.
Roer daarna goed los en laat afkoelen.
Voeg nu de gesneden tomaat, komkommer, ui , plakjes gerookte kip, fijngesneden peterselie en rucola toe en roer door.
Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
Geef een reactie