Couscous is een graanproduct gemaakt van tarwemeel. Per persoon gebruik je ongeveer 75 gram couscous en de couscous is na bereiding nog ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast. Couscous kun je zowel gaar stomen als laten wellen in heet water wat net van de kook af is zoals in onderstaand recept. Couscous kun je zowel koud als warm eten dus prima geschikt als onderdeel van een salade of als onderdeel van een warme maaltijd. Ikzelf vind een zoete touch erg goed passen bij couscous dus vandaar dit recept met perzik en rozijnen. Eventueel ook erg lekker om nog wat gerookte kip toe te voegen.
Giet de couscous in een bak en voeg hier een snuf zout, een eetlepel olijfolie en een theelepel kerriepoeder bij.
Giet een zelfde hoeveelheid heet water (net van de kook af) op de couscous (zoals aangegeven op de verpakking).
Dek de bak even af met een bord of plastic folie.
Roer de couscous daarna goed los en laat afkoelen.
Voeg nu de reepjes rode paprika, de rozijnen, de perzik en de walnoten toe en roer goed door.
Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
Leg op elk bord wat gewassen rucola en verdeel hier de couscous salade over.
Bestrooi nu met de reepjes munt.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Giet de couscous in een bak en voeg hier een snuf zout, een eetlepel olijfolie en een theelepel kerriepoeder bij.
Giet een zelfde hoeveelheid heet water (net van de kook af) op de couscous (zoals aangegeven op de verpakking).
Dek de bak even af met een bord of plastic folie.
Roer de couscous daarna goed los en laat afkoelen.
Voeg nu de reepjes rode paprika, de rozijnen, de perzik en de walnoten toe en roer goed door.
Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
Leg op elk bord wat gewassen rucola en verdeel hier de couscous salade over.
Bestrooi nu met de reepjes munt.
Geef een reactie