Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Couscous salade met perzik en rozijnen

couscous salade met perzik en rozijnen

Couscous is een graanproduct gemaakt van tarwemeel. Per persoon gebruik je ongeveer 75 gram couscous en de couscous is na bereiding nog ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast. Couscous kun je zowel gaar stomen als laten wellen in heet water wat net van de kook af is zoals in onderstaand recept. Couscous kun je zowel koud als warm eten dus prima geschikt als onderdeel van een salade of als onderdeel van een warme maaltijd. Ikzelf vind een zoete touch erg goed passen bij couscous dus vandaar dit recept met perzik en rozijnen. Eventueel ook erg lekker om nog wat gerookte kip toe te voegen.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd30 minuten

Ingrediënten
 150 g couscous
 1 theelepel kerriepoeder
 1 eetlepel olijfolie
 ¼ rode paprika in fijne reepjes gesneden
 ½ perzik in blokjes gesneden
 2 eetlepel rozijnen
 10 walnoten grof gehakt
 1 handje rucola
 1 eetlepel munt in fijne reepjes gesneden
 snufje zout

Couscous salade met perzik en rozijnen maken
1

Giet de couscous in een bak en voeg hier een snuf zout, een eetlepel olijfolie en een theelepel kerriepoeder bij.

2

Giet een zelfde hoeveelheid heet water (net van de kook af) op de couscous (zoals aangegeven op de verpakking).

3

Dek de bak even af met een bord of plastic folie.

4

Roer de couscous daarna goed los en laat afkoelen.

5

Voeg nu de reepjes rode paprika, de rozijnen, de perzik en de walnoten toe en roer goed door.

6

Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.

7

Leg op elk bord wat gewassen rucola en verdeel hier de couscous salade over.

8

Bestrooi nu met de reepjes munt.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 g couscous
 1 theelepel kerriepoeder
 1 eetlepel olijfolie
 ¼ rode paprika in fijne reepjes gesneden
 ½ perzik in blokjes gesneden
 2 eetlepel rozijnen
 10 walnoten grof gehakt
 1 handje rucola
 1 eetlepel munt in fijne reepjes gesneden
 snufje zout

Aanwijzingen

Couscous salade met perzik en rozijnen maken
1

Giet de couscous in een bak en voeg hier een snuf zout, een eetlepel olijfolie en een theelepel kerriepoeder bij.

2

Giet een zelfde hoeveelheid heet water (net van de kook af) op de couscous (zoals aangegeven op de verpakking).

3

Dek de bak even af met een bord of plastic folie.

4

Roer de couscous daarna goed los en laat afkoelen.

5

Voeg nu de reepjes rode paprika, de rozijnen, de perzik en de walnoten toe en roer goed door.

6

Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.

7

Leg op elk bord wat gewassen rucola en verdeel hier de couscous salade over.

8

Bestrooi nu met de reepjes munt.

Notes

Couscous salade met perzik en rozijnen

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!