Een cuban sandwich is een van de ultieme vormen van comfortfood en heb deze voor het eerst zelf gezien in de film “Chef”. Toen zag ik gelijk dat een cuban sandwich wel het ideale broodje als lekkere lunch of als goede avondmaaltijd met een salade. Het broodje is in de basis vrij eenvoudig: gegrild brood, ham, getrokken varkensvlees, gesmolten kaas, mosterd en augurk. En dan wel het liefste augurk die ingelegd zijn in dille en voor de keuze van kaas heb je ook keuze zat. Je kunt namelijk kiezen voor Zwitserse kaas voor een cuban sandwich, maar ook voor andere kazen die je lekker vindt. Al gaat mijn voorkeur naar een wat meer scherpere kaas. Voor het brood kun je ook alle kanten op, maar een cuban sandwich is het lekkerste met bijvoorbeeld focaccia, zuurdesembrood, stokbrood of een wat zachter stokbrood. Je kunt ook het broodje zelf maken. Dat is zeker de moeite waard om eens te doen. Je maakt dit met suiker, bloem, gist en vetspek. Door dit te doen zorgt dit voor een vollere smaak in het brood.
Het vlees is wel wat meer werk om klaar te maken. Ik heb het recept wat kleiner gehouden, maar het advies is om juist wat meer vlees klaar te maken en dat vervolgens uit te portioneren. Als je dit namelijk doet kun je het vlees invriezen en uithalen zodra je zin hebt in een machtig lekker broodje.
Een cuban sandwich is een van de ultieme vormen van comfortfood en heb deze voor het eerst zelf gezien in de film “Chef”. Toen zag ik gelijk dat een cuban sandwich wel het ideale broodje als lekkere lunch of als goede avondmaaltijd met een salade.
Bereid het vlees voor door eerste de marinade te maken. Snipper het sjalotje en doe alle ingrediënten voor de marinade in een blender behalve het vlees. Draai door totdat de marinade glad is. Marineer vervolgens het vlees in de marinade voor een nacht in de koelkast. De het vlees inclusief de marinade in een vuurvaste pan met deksel en gaar het vlees voor 3,5 uur in een oven op 180 graden Celsius.
Laat het vlees afkoelen en trek het uit elkaar met twee vorken. Meng het vlees vervolgens met de restant van de marinade en zet apart.
Bak het broodje af volgens instructie. Snijd de focaccia doormidden en bak de focaccia kort in roomboter. Bak in dezelfde pan de plakken ham zodat deze bruin zijn. Snijd de augurk in de lengte. Haal de focaccia uit de pan en besmeer deze met mosterd, de gebakken ham, het mojo-vlees en kaas. Bak ten slotte het broodje af onder een grill met eventueel extra boter en zodra de kaas is gesmolten, is het broodje klaar!
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bereid het vlees voor door eerste de marinade te maken. Snipper het sjalotje en doe alle ingrediënten voor de marinade in een blender behalve het vlees. Draai door totdat de marinade glad is. Marineer vervolgens het vlees in de marinade voor een nacht in de koelkast. De het vlees inclusief de marinade in een vuurvaste pan met deksel en gaar het vlees voor 3,5 uur in een oven op 180 graden Celsius.
Laat het vlees afkoelen en trek het uit elkaar met twee vorken. Meng het vlees vervolgens met de restant van de marinade en zet apart.
Bak het broodje af volgens instructie. Snijd de focaccia doormidden en bak de focaccia kort in roomboter. Bak in dezelfde pan de plakken ham zodat deze bruin zijn. Snijd de augurk in de lengte. Haal de focaccia uit de pan en besmeer deze met mosterd, de gebakken ham, het mojo-vlees en kaas. Bak ten slotte het broodje af onder een grill met eventueel extra boter en zodra de kaas is gesmolten, is het broodje klaar!
Geef een reactie