Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

De heerlijkste taarten voor jou!

aardbeien kwarktaart recept

Vind jij zoetigheid ook zo lekker? Grijp je altijd heel snel de taart en gebakjes van de schappen? Dan ben jij een echte zoetekauw. Als zoetekauw, ben je bij iedere gelegenheid al heel snel op zoek naar de lekkerste taarten, gebakjes, vlaai, cupcakes en koekjes. Om het jou gemakkelijker te maken zoeken wij uit van welke soorten lekkernijen je kunt smullen. Ben jij ook benieuwd naar deze lekkernijen? Lees er hier meer over.

Taarten

Taart bakken of kopen kan gezien worden als feest in de maag. Al die heerlijke geuren en smaken. Natuurlijk heeft een ieder een eigen favoriete taart, want smaken verschillen per persoon. Soms heb je inspiratie nodig, voordat je zelf een taart gaat bakken of misschien loop je wel zo ver mogelijk van de keuken vandaan. Sta je graag in de keuken, dan kun je met behulp van de vele recepten op het Internet jouw favoriete smaken bij elkaar husselen en een taart bakken. Is dat niet geval, kun je gemakkelijk jouw favoriete taart bestellen op verschillende webshops waar je het kunt afhalen of waar het aan huis wordt bezorgd. 

Gebak

Het kan zijn dat taarten niet helemaal in jouw straatje vallen, maar je wel zoekt naar een alternatief ter vervanging van een taart. Een vlaai is een gebak die erg bekend is in België en Limburg. Daar verkopen ze overigens de lekkerste vlaai soorten. Tegenwoordig zijn ze overal in Nederland verkrijgbaar. Een vlaai is vaak luchtiger dan een taart en heeft een soort brood randje. In de vlaai kunnen verschillende soorten vullingen zitten, zoals fruit en dessertrijst. Dit hangt natuurlijk af van wat jij het lekkerst vindt.

Klein gebakje

Een hele taart of vlaai is meestal beschikbaar vanaf 8 personen. Soms ben je alleen of met weinig personen waardoor je geen behoefte hebt in een grote taart of gebak, maar heb je wel zin in zoet. Gelukkig bestaan er klein gebakjes, oftewel cupcakes. De inhoud van de cupcake komt erg overeen met die van een taart, alleen zijn deze kleinere versies. Daarnaast kun je net als een taart, de cupcake versieren zoals jij het leuk vindt. Net als bij taarten en vlaaien kunnen de smaken in de cupcake behoor variëren van heerlijke combinaties met fruit, chocolaatjes tot alcoholische dranken erin verwerkt.

Kortom, ben jij een zoetekauw en houd je van heerlijke lekkernijen. Dan is een taart, gebak of klein gebakje misschien datgene wat je zoekt. Taarten kun gemakkelijk zelf bakken of bestellen in de smaak waarin jij ze het lekkerst vindt. Zoek je een alternatief ter vervanging van een taart, dan zijn vlaaien bijna gelijkwaardig aan een taart. Echter verschillen ze wel in de taartbodem en soort vulling. Een taart of vlaai wordt heel vaak gegeten in de gelegenheid met meerdere personen. Heb je lievers iets kleins? Dan zijn cupcakes wellicht wat je zoekt.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!