Mango chutney maken hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit recept voor mango chutney maak je een van de lekkerste chutneys die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als bijgerecht bij een lekkere Indiase curry, maar ook als smeersel om een broodje te maken met bijvoorbeeld gerookte kip. Het recept zelf is, net als alle andere chutneys en compotjes, erg eenvoudig om te maken. In de regel kook je een product in met suiker waarbij je dit eventueel verder op smaak kunt brengen met kruiden. In India zijn zij daar heel erg goed in. Zij maken hun mango chutneys erg gekruid door veel specerijen te gebruiken. Hierdoor is het kruidig en licht pittig. Toch is het, naar mijn mening, niet extreem pittig. Mocht je dit wel vinden dan moet je de mango chutney als volgt maken: bij alle pepers verwijder je dan de zaadlijsten. Hierin zit namelijk de pittigheid van de chutney en niet zozeer in de peper zelf.
Zodra je de mango chutney hebt gemaakt, dan kun je deze lang bewaren. Let er dan wel op dat je dit gekoeld doet. In dit geval blijft de mango chutney ruim drie maanden goed. Wat je eventueel ook kunt doen is een dag een grotere hoeveelheid mango chutney maken. Dit kun je vervolgens wecken waardoor je in het seizoen de chutney kunt maken. Overigens kun je voor dit recept voor mango chutney ook mango ook de vriezer gebruiken. Het enige waar je dan wel op moet letten is dat de kooktijd mogelijkerwijs iets langer is door het extra vocht in de vrucht.
Mango chutney maken hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit recept voor mango chutney maak je een van de lekkerste chutneys die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als bijgerecht bij een lekkere Indiase curry, maar ook als smeersel om een broodje te maken met bijvoorbeeld gerookte kip.
Hak de gember ragfijn en hak de rode peper.
Zet een bakpan op het vuur en rooster hierin kort alle specerijen uit het recept. Zodra de aroma’s vrijkomen zet je de specerijen apart
Haal de kaneelstokjes en steranijs eruit en hou deze apart. De overige specerijen crush je in een vijzel, totdat alles gekneusd is. Maak de knoflook schoon en stamp dit samen met de gehakte gember en gehakte chili fijn.
Maak de mango’s schoon en snijdt deze in blokjes.
Zet de pan weer terug op het vuur en voeg de mango toe aan de pan samen met alle ingrediënten. Breng dit aan de kok en laat dit zachtjes pruttelen voor 10 minuten. Vervolgens dek je de pan af en laat je de chutney voor een nacht staan.
Zet de pan weer terug op het vuur en kook de chutney zachtjes door voor een uur. Nu is de chutney klaar en kun je de chutney bijvoorbeeld wecken of bewaren in een gesteriliseerd bakje.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Hak de gember ragfijn en hak de rode peper.
Zet een bakpan op het vuur en rooster hierin kort alle specerijen uit het recept. Zodra de aroma’s vrijkomen zet je de specerijen apart
Haal de kaneelstokjes en steranijs eruit en hou deze apart. De overige specerijen crush je in een vijzel, totdat alles gekneusd is. Maak de knoflook schoon en stamp dit samen met de gehakte gember en gehakte chili fijn.
Maak de mango’s schoon en snijdt deze in blokjes.
Zet de pan weer terug op het vuur en voeg de mango toe aan de pan samen met alle ingrediënten. Breng dit aan de kok en laat dit zachtjes pruttelen voor 10 minuten. Vervolgens dek je de pan af en laat je de chutney voor een nacht staan.
Zet de pan weer terug op het vuur en kook de chutney zachtjes door voor een uur. Nu is de chutney klaar en kun je de chutney bijvoorbeeld wecken of bewaren in een gesteriliseerd bakje.
Geef een reactie