Ik ben dol op vegetarische burgers. Sterker nog: ik eet ze liever dan een vleesburger. Dit komt, omdat vleesburgers naar mijn smaak vaak te vet zijn. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar een vegetarische burger. Deze courgetteburger is vrij eenvoudig te maken. Het is geïnspireerd van het klassieke courgettekoekje. Door de panko krijgt de burger extra bite en van de chilimayonaise en panko krijgt de burger een extra kick.
In deze koopgids
Variëren met de courgetteburger
Met deze courgetteburger kan je eindeloos variëren en is eenvoudig om zelf te maken. Je kunt bijvoorbeeld de burger meer Italiaans maken met andere kruiden. Mijn voorkeur gaat uit naar een meer Aziatische kick met Kimchi. Hartig en pittig is voor mij heerlijk in combinatie met de relatief hartige smaak van de burgertjes zelf. Let er wel op dat je de burger op niet te hoge temperatuur bakt. Hierdoor brand de burger aan en is de binnenkant nog steeds niet gaar. Probeer daarom de burgertjes wat langer te bakken op iets lager vuur. Hierdoor krijg je het perfecte smaakvolle resultaat. Dit recept is geschikt voor twee tot drie personen en kun je eenvoudig voor vier personen maken door twee courgettes te gebruiken. Bij dit recept vind ik het zelf lekker om zoete aardappelfrietjes bij te eten of een zoete maïskolf.
Als ik burgers bestel, gaat mijn voorkeur vaak uit naar een vegetarische burger. Minder vet en ook nog smaakvoller. Deze courgetteburger is een leuk gerecht om minder vlees te eten!
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de courgette met een mandoline in dunne reepjes. Als je geen mandoline hebt, kun je het ook raspen met het grove mesje van de kaasrasp.
Meng bloem, zout en bakpoeder in een bekken. Voeg de melk en ei toe en klop goed door. Voeg het water en boter toe en roer goed door. Roer er ten slotte panko en de blaadjes van de tijm door het beslag heen.
Voeg het beslag toe aan de courgette en roer dit heel goed door. Voeg vervolgens zout en peper toe.
Pak een steekring en bak de burgers op middelhoog vuur in een pan, zodat je courgettekoekjes krijgt.
Snijd de burgerbroodjes open en bestrijk de binnenkantjes met boter. Bak de broodjes krokant in de pan op laag vuur.
Meng de chilisaus en mayonaise met elkaar en besmeer de broodjes ermee. Leg op ieder broodje een burger en bouw het broodje op met de kimchi en garnituurtjes naar keuze.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de courgette met een mandoline in dunne reepjes. Als je geen mandoline hebt, kun je het ook raspen met het grove mesje van de kaasrasp.
Meng bloem, zout en bakpoeder in een bekken. Voeg de melk en ei toe en klop goed door. Voeg het water en boter toe en roer goed door. Roer er ten slotte panko en de blaadjes van de tijm door het beslag heen.
Voeg het beslag toe aan de courgette en roer dit heel goed door. Voeg vervolgens zout en peper toe.
Pak een steekring en bak de burgers op middelhoog vuur in een pan, zodat je courgettekoekjes krijgt.
Snijd de burgerbroodjes open en bestrijk de binnenkantjes met boter. Bak de broodjes krokant in de pan op laag vuur.
Meng de chilisaus en mayonaise met elkaar en besmeer de broodjes ermee. Leg op ieder broodje een burger en bouw het broodje op met de kimchi en garnituurtjes naar keuze.
Geef een reactie