Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

De lekkerste five spice bananencake maak je zo

Ik ben dol op banaan. Hartig, maar toch zoet. Om die reden ben ik op dol op dit recept voor bananencake. Het leuke aan dit recept is de extra laag met gekarameliseerde bananen on top. De rietsuiker in de karamel zorgt voor een bijna rumachtige smaak. Een ware smaakexplosie!
bananencake met five spice

Ik ben dol op banaan. Hartig, maar toch zoet. Om die reden ben ik op dol op dit recept voor bananencake. Het leuke aan dit recept is de extra laag met gekarameliseerde bananen on top. De rietsuiker in de karamel zorgt voor een bijna rumachtige smaak. Een ware smaakexplosie! Dit recept voor bananencake is erg eenvoudig om zelf te maken. Helaas is dit recept voor bananencake niet heel gezond. Er zit namelijk behoorlijk wat suiker in. Toch is het belangrijk om jezelf soms te verwennen met een overheerlijke stukje zelfgemaakte bananencake. Dit recept voor bananencake heeft wel een Indische of meer Caribische tint door de kruiden. De baking soda in combinatie met zelfrijzend bakmeel zorgt ervoor dat je een luchtig beslag hebt voor je bananencake.

Bananencake maken

Dit recept voor bananencake is erg eenvoudig om zelf te maken. Het is luchtig en erg hartig. Je kunt de bananencake nog smaakvoller maken door walnoten toe te voegen. De walnoot combineert perfect met de hartige smaak van de banaan.

Let er ook op tijdens het maken van dit recept dat je de karamel goed verdeeld. Dit zorgt er namelijk voor dat de bananen gelijkmatig karamelliseren en vol smaak zit zodra de cake klaar is. Als de bananencake af is laat je de taart afkoelen en draai je de taart om en kun je de taart zonder problemen portioneren.  

SchrijverDaniël VergouwenMoeilijkheidGemiddeld

Ik ben dol op bananen. Zoet, maar toch hartig. Deze bananencake is een van mijn favoriete recepten om te maken. Erg eenvoudig en o zo smaakvol.

Hoeveelheid1 Portie
Voorbereidingstijd20 minKooktijd45 minTotale tijd1 hr 5 min

 80 g boter
 10 g vijfkruidenpoeder
 1,25 kg banaan
 170 g boter
 400 g suiker
 2 eieren
 220 g karnemelk
 35 g zonnebloemolie
 450 g overrijpe bananen
 460 g zelfrijzend bakmeel
 6 g bakpoeder
 rietsuiker

1

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

2

Smelt 80 gram boter samen met 170 gram rietsuiker en roer door tot het karamel is.

3

Bekleed een ovenschaal van 325x 265 millimeter met bakpapier. Bedek de bodem met de karamel.

4

Snijd 1,25 kilo bananen zonder schil doormidden en bekleed de bakplaat.

5

Meng 400 gram suiker met 170 gram boter en klop door voor 2 tot 3 minuten.

6

Meng de karnemelk en olie met elkaar en voeg dit toe aan de botermassa. Klop door voor zes minuten tot het een egale massa is.

7

Snijd vervolgens 450 gram overrijpe bananen kort en voeg deze, samen met de five spice al roerende toe in 60 seconden.

8

Voeg ten slotte het zelfrijzend bakmeel toe en de bakpoeder en spatel door totdat het een glad beslag is.

9

Stort het beslag in het bakblik en bak af in een oven in 45 minuten. Stort de bananencake en portioneer. Je kunt eventueel wat extra rietsuiker afbranden op de karamelbanaantjes voor extra smaak.

Ingrediënten

 80 g boter
 10 g vijfkruidenpoeder
 1,25 kg banaan
 170 g boter
 400 g suiker
 2 eieren
 220 g karnemelk
 35 g zonnebloemolie
 450 g overrijpe bananen
 460 g zelfrijzend bakmeel
 6 g bakpoeder
 rietsuiker

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

2

Smelt 80 gram boter samen met 170 gram rietsuiker en roer door tot het karamel is.

3

Bekleed een ovenschaal van 325x 265 millimeter met bakpapier. Bedek de bodem met de karamel.

4

Snijd 1,25 kilo bananen zonder schil doormidden en bekleed de bakplaat.

5

Meng 400 gram suiker met 170 gram boter en klop door voor 2 tot 3 minuten.

6

Meng de karnemelk en olie met elkaar en voeg dit toe aan de botermassa. Klop door voor zes minuten tot het een egale massa is.

7

Snijd vervolgens 450 gram overrijpe bananen kort en voeg deze, samen met de five spice al roerende toe in 60 seconden.

8

Voeg ten slotte het zelfrijzend bakmeel toe en de bakpoeder en spatel door totdat het een glad beslag is.

9

Stort het beslag in het bakblik en bak af in een oven in 45 minuten. Stort de bananencake en portioneer. Je kunt eventueel wat extra rietsuiker afbranden op de karamelbanaantjes voor extra smaak.

De lekkerste five spice bananencake maak je zo

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Daniël Vergouwen
koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier