Ik ben dol op banaan. Hartig, maar toch zoet. Om die reden ben ik op dol op dit recept voor bananencake. Het leuke aan dit recept is de extra laag met gekarameliseerde bananen on top. De rietsuiker in de karamel zorgt voor een bijna rumachtige smaak. Een ware smaakexplosie! Dit recept voor bananencake is erg eenvoudig om zelf te maken. Helaas is dit recept voor bananencake niet heel gezond. Er zit namelijk behoorlijk wat suiker in. Toch is het belangrijk om jezelf soms te verwennen met een overheerlijke stukje zelfgemaakte bananencake. Dit recept voor bananencake heeft wel een Indische of meer Caribische tint door de kruiden. De baking soda in combinatie met zelfrijzend bakmeel zorgt ervoor dat je een luchtig beslag hebt voor je bananencake.
In deze koopgids
Bananencake maken
Dit recept voor bananencake is erg eenvoudig om zelf te maken. Het is luchtig en erg hartig. Je kunt de bananencake nog smaakvoller maken door walnoten toe te voegen. De walnoot combineert perfect met de hartige smaak van de banaan.
Let er ook op tijdens het maken van dit recept dat je de karamel goed verdeeld. Dit zorgt er namelijk voor dat de bananen gelijkmatig karamelliseren en vol smaak zit zodra de cake klaar is. Als de bananencake af is laat je de taart afkoelen en draai je de taart om en kun je de taart zonder problemen portioneren.
Ik ben dol op bananen. Zoet, maar toch hartig. Deze bananencake is een van mijn favoriete recepten om te maken. Erg eenvoudig en o zo smaakvol.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Smelt 80 gram boter samen met 170 gram rietsuiker en roer door tot het karamel is.
Bekleed een ovenschaal van 325x 265 millimeter met bakpapier. Bedek de bodem met de karamel.
Snijd 1,25 kilo bananen zonder schil doormidden en bekleed de bakplaat.
Meng 400 gram suiker met 170 gram boter en klop door voor 2 tot 3 minuten.
Meng de karnemelk en olie met elkaar en voeg dit toe aan de botermassa. Klop door voor zes minuten tot het een egale massa is.
Snijd vervolgens 450 gram overrijpe bananen kort en voeg deze, samen met de five spice al roerende toe in 60 seconden.
Voeg ten slotte het zelfrijzend bakmeel toe en de bakpoeder en spatel door totdat het een glad beslag is.
Stort het beslag in het bakblik en bak af in een oven in 45 minuten. Stort de bananencake en portioneer. Je kunt eventueel wat extra rietsuiker afbranden op de karamelbanaantjes voor extra smaak.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Smelt 80 gram boter samen met 170 gram rietsuiker en roer door tot het karamel is.
Bekleed een ovenschaal van 325x 265 millimeter met bakpapier. Bedek de bodem met de karamel.
Snijd 1,25 kilo bananen zonder schil doormidden en bekleed de bakplaat.
Meng 400 gram suiker met 170 gram boter en klop door voor 2 tot 3 minuten.
Meng de karnemelk en olie met elkaar en voeg dit toe aan de botermassa. Klop door voor zes minuten tot het een egale massa is.
Snijd vervolgens 450 gram overrijpe bananen kort en voeg deze, samen met de five spice al roerende toe in 60 seconden.
Voeg ten slotte het zelfrijzend bakmeel toe en de bakpoeder en spatel door totdat het een glad beslag is.
Stort het beslag in het bakblik en bak af in een oven in 45 minuten. Stort de bananencake en portioneer. Je kunt eventueel wat extra rietsuiker afbranden op de karamelbanaantjes voor extra smaak.
Geef een reactie