Een tartelette vind ik erg leuk om te serveren bij een verjaardag, lunch of high tea. Een frambozen tartelette is een klein gebakje bomvol smaak. De frambozen tartelette is erg eenvoudig om zelf te maken met dit recept voor frambozen tartelette. Dit recept voor frambozen tartelette is op basis van zanddeeg. Dit deeg heeft een korrelige structuur en is supersmaakvol. Let er wel op dat je zanddeeg niet te lang doet kneden. Hierdoor wordt de boter te wit en krijg je een andere structuur. De vulling van dit recept voor frambozentartelette is op basis van crème patissière.
In deze koopgids
Aandachtspunten voor de crème patissière van dit frambozen tartelette recept
Crème patissière is vrij eenvoudig om te maken. Je moet er alleen wel op letten dat de eieren niet gaar kunnen worden. Hierdoor kan de crème meer lijken op roerei. Verder moet je de crème wel goed genoeg binden zodat de crème goed kan binden. Als je de stappen goed volgt, maak je de frambozen tartelette zonder enige problemen. Heb je weinig tijd om de crème zelf te maken? Dan kun je ook roompoeder gebruiken voor de crème. Tegenwoordig zijn er ook goede kant-en-klare tartelettes te kopen. Dit is een erg goede optie als je veel tartelettes wil maken voor bijvoorbeeld een verjaardag!
Een frambozentartelette is een erg leuk taartje om te serveren op verjaardagen, lunches of een high tea. Heb je geen tijd om het zanddeeg te maken. In sommige winkels kun je de tartelettes al kant en klaar kopen!
Meng de bloem, bakpoeder, suiker (75) en de boter (75) met elkaar. Meng het zanddeeg met elkaar door het in je handen tegen elkaar te wrijven. Door de temperatuur van je handen smelt de boter.
Meng goed met elkaar door, totdat het een redelijk egale massa is. Laat vervolgens rusten voor een uur.
Breng de melk aan de kook met de merg van het vanillestokje. Laat dit trekken voor ongeveer 10 minuten.
Klop vervolgens de drie eidooiers, suiker en maïzena met elkaar door en klop door totdat het mengsel lichter wordt in kleur.
Breng de melk opnieuw aan de kook en voeg een derde van de melk toe aan de eimassa. Klop door en voeg vervolgens de rest toe. Zet vervolgens de massa terug op het vuur en klop door totdat de saus gaat binden. Voeg 25 gram boter toe en klop door. De crème kun je vervolgens in een spuitzak storten en laten afkoelen in de koelkast.
Spray de tartelette bodems in met pan coating en bekleed vervolgens ieder bodempje en bak af voor 15 minuten op 180 graden Celsius.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Meng de bloem, bakpoeder, suiker (75) en de boter (75) met elkaar. Meng het zanddeeg met elkaar door het in je handen tegen elkaar te wrijven. Door de temperatuur van je handen smelt de boter.
Meng goed met elkaar door, totdat het een redelijk egale massa is. Laat vervolgens rusten voor een uur.
Breng de melk aan de kook met de merg van het vanillestokje. Laat dit trekken voor ongeveer 10 minuten.
Klop vervolgens de drie eidooiers, suiker en maïzena met elkaar door en klop door totdat het mengsel lichter wordt in kleur.
Breng de melk opnieuw aan de kook en voeg een derde van de melk toe aan de eimassa. Klop door en voeg vervolgens de rest toe. Zet vervolgens de massa terug op het vuur en klop door totdat de saus gaat binden. Voeg 25 gram boter toe en klop door. De crème kun je vervolgens in een spuitzak storten en laten afkoelen in de koelkast.
Spray de tartelette bodems in met pan coating en bekleed vervolgens ieder bodempje en bak af voor 15 minuten op 180 graden Celsius.
Geef een reactie