Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

De lekkerste frambozentartelette maak je zo

Een frambozentartelette is een feest op het bord. Klein en verfijnd en vol van smaak. Je kunt ze eenvoudig thuis maken in slechts een aantal stappen!
frambozentartelette

Een tartelette vind ik erg leuk om te serveren bij een verjaardag, lunch of high tea. Een frambozen tartelette is een klein gebakje bomvol smaak. De frambozen tartelette is erg eenvoudig om zelf te maken met dit recept voor frambozen tartelette. Dit recept voor frambozen tartelette is op basis van zanddeeg. Dit deeg heeft een korrelige structuur en is supersmaakvol. Let er wel op dat je zanddeeg niet te lang doet kneden. Hierdoor wordt de boter te wit en krijg je een andere structuur. De vulling van dit recept voor frambozentartelette is op basis van crème patissière.

Aandachtspunten voor de crème patissière van dit frambozen tartelette recept

Crème patissière is vrij eenvoudig om te maken. Je moet er alleen wel op letten dat de eieren niet gaar kunnen worden. Hierdoor kan de crème meer lijken op roerei. Verder moet je de crème wel goed genoeg binden zodat de crème goed kan binden. Als je de stappen goed volgt, maak je de frambozen tartelette zonder enige problemen. Heb je weinig tijd om de crème zelf te maken? Dan kun je ook roompoeder gebruiken voor de crème. Tegenwoordig zijn er ook goede kant-en-klare tartelettes te kopen. Dit is een erg goede optie als je veel tartelettes wil maken voor bijvoorbeeld een verjaardag!

SchrijverDaniël VergouwenMoeilijkheidGemiddeld

Een frambozentartelette is een erg leuk taartje om te serveren op verjaardagen, lunches of een high tea. Heb je geen tijd om het zanddeeg te maken. In sommige winkels kun je de tartelettes al kant en klaar kopen!

Hoeveelheid1 Portie
Voorbereidingstijd45 minKooktijd30 minTotale tijd1 hr 15 min

 150 g bloem
 1 pinch bakpoeder
 75 g gram kristalsuiker
 1 ei
 75 g boter
 1 el water
 250 ml volle melk
 1 vanillestokje
 3 eidooiers
 60 g suiker
 25 g maïzena
 gezoete slagroom (spuitbus)
 200 g verse frambozen

1

Meng de bloem, bakpoeder, suiker (75) en de boter (75) met elkaar. Meng het zanddeeg met elkaar door het in je handen tegen elkaar te wrijven. Door de temperatuur van je handen smelt de boter.

2

Meng goed met elkaar door, totdat het een redelijk egale massa is. Laat vervolgens rusten voor een uur.

3

Breng de melk aan de kook met de merg van het vanillestokje. Laat dit trekken voor ongeveer 10 minuten.

4

Klop vervolgens de drie eidooiers, suiker en maïzena met elkaar door en klop door totdat het mengsel lichter wordt in kleur.

5

Breng de melk opnieuw aan de kook en voeg een derde van de melk toe aan de eimassa. Klop door en voeg vervolgens de rest toe. Zet vervolgens de massa terug op het vuur en klop door totdat de saus gaat binden. Voeg 25 gram boter toe en klop door. De crème kun je vervolgens in een spuitzak storten en laten afkoelen in de koelkast.

6

Spray de tartelette bodems in met pan coating en bekleed vervolgens ieder bodempje en bak af voor 15 minuten op 180 graden Celsius.

Ingrediënten

 150 g bloem
 1 pinch bakpoeder
 75 g gram kristalsuiker
 1 ei
 75 g boter
 1 el water
 250 ml volle melk
 1 vanillestokje
 3 eidooiers
 60 g suiker
 25 g maïzena
 gezoete slagroom (spuitbus)
 200 g verse frambozen

Instructies

1

Meng de bloem, bakpoeder, suiker (75) en de boter (75) met elkaar. Meng het zanddeeg met elkaar door het in je handen tegen elkaar te wrijven. Door de temperatuur van je handen smelt de boter.

2

Meng goed met elkaar door, totdat het een redelijk egale massa is. Laat vervolgens rusten voor een uur.

3

Breng de melk aan de kook met de merg van het vanillestokje. Laat dit trekken voor ongeveer 10 minuten.

4

Klop vervolgens de drie eidooiers, suiker en maïzena met elkaar door en klop door totdat het mengsel lichter wordt in kleur.

5

Breng de melk opnieuw aan de kook en voeg een derde van de melk toe aan de eimassa. Klop door en voeg vervolgens de rest toe. Zet vervolgens de massa terug op het vuur en klop door totdat de saus gaat binden. Voeg 25 gram boter toe en klop door. De crème kun je vervolgens in een spuitzak storten en laten afkoelen in de koelkast.

6

Spray de tartelette bodems in met pan coating en bekleed vervolgens ieder bodempje en bak af voor 15 minuten op 180 graden Celsius.

De lekkerste frambozentartelette maak je zo

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Daniël Vergouwen
koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier