Geroosterde kip blijft een persoonlijke favoriet van me. Toen ik zelf nog klein was, was het altijd een feestmaal als mijn moeder geroosterde kip maakte voor het gezin. Dit was voor mij altijd erg leuk om samen te delen met het gezin en is ook een herinnering om te koesteren. Dit is een variant op de klassieke geroosterde kip van mijn moeder. Deze is meer oosters geïnspireerd en is ook erg smaakvol en vooral erg eenvoudig om te maken. De buikholte van de kip vul je met de couscous. Hierdoor wordt de couscous nog smaakvoller en vooral smeuïger. Daarnaast zorgen de verse kruiden ervoor dat de kip van binnen nog smaakvoller wordt. Dit recept is geschikt voor vier tot 6 personen. Vaak hou je dan nog wel iets van restjes over. Deze kun je bijvoorbeeld omtoveren tot een lekkere salade.
In deze koopgids
Bijgerechten voor de geroosterde kip met couscous
Natuurlijk is het altijd lekker om nog een bijgerecht te serveren bij de geroosterde kip. Doordat dit een echt familiegerecht is, zou ik zelf adviseren om dit te serveren met Turks brood en hummus. Ook een frisse tomatensalade zou niet misstaan bij dit gerecht. De voorkeur voor een bijgerecht bij de geroosterde kip is natuurlijk persoonlijk, maar het beste kun je gaan voor meer Oosterse bijgerechten. Een ander idee is bijvoorbeeld een smaakvolle tabouleh of gevulde wijnbladeren. Dit alles maakt het familiediner extra compleet!
Geroosterde kip blijft een persoonlijke favoriet van me. Toen ik zelf nog klein was, was het altijd een feestmaal als mijn moeder geroosterde kip maakte voor het gezin. Dit is een leuke variatie op de klassieke geroosterde kip!
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de couscous toe. Dek vervolgens af en roer na 5 minuten goed door als al het water is opgenomen.
Snijd de koriander, dragon en peterselie heel fijn en voeg dit vervolgens toe aan de couscous toe. Pers vervolgens twee tenen knoflook over de couscous.
Giet vervolgens de kikkererwten af en spoel ze goed af. Voeg dit als laatste toe aan de couscous samen met citroenrasp en citroensap, komijnpoeder en korianderpoeder. Breng eventueel op smaak met zout en peper en roer nogmaals goed door.
Besmeer de kip royaal met sumak, zout en peper en vul de kip vervolgens met de couscous. Dicht als laatste de buikholte af met een halve citroen, zodat er een soort ‘mini-oven’ ontstaat.
Bak de kip af in 90 minuten op 180 graden Celsius in de oven of totdat het vlees gaar is. Laat de kip vervolgens rusten voor minimaal 15 minuten.
Leeg de buikholte en verdeel de couscous over het aantal personen. Verdeel ten slotte de kip.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de couscous toe. Dek vervolgens af en roer na 5 minuten goed door als al het water is opgenomen.
Snijd de koriander, dragon en peterselie heel fijn en voeg dit vervolgens toe aan de couscous toe. Pers vervolgens twee tenen knoflook over de couscous.
Giet vervolgens de kikkererwten af en spoel ze goed af. Voeg dit als laatste toe aan de couscous samen met citroenrasp en citroensap, komijnpoeder en korianderpoeder. Breng eventueel op smaak met zout en peper en roer nogmaals goed door.
Besmeer de kip royaal met sumak, zout en peper en vul de kip vervolgens met de couscous. Dicht als laatste de buikholte af met een halve citroen, zodat er een soort ‘mini-oven’ ontstaat.
Bak de kip af in 90 minuten op 180 graden Celsius in de oven of totdat het vlees gaar is. Laat de kip vervolgens rusten voor minimaal 15 minuten.
Leeg de buikholte en verdeel de couscous over het aantal personen. Verdeel ten slotte de kip.
Geef een reactie