Ben je ook zo’n fan van granola als ontbijt? Het is super eenvoudig om zelf granola te maken. Je hoeft alleen maar even een paar ingrediënten bij elkaar te gooien. Deze doe je vervolgens in een grote glazen weckpot die je op het aanrecht zet. Ook nog eens beter voor het milieu, want zo verbruik je veel minder verpakkingen. Bovendien is granola zelf maken super gezond en bevat deze geen gluten. De basis bestaat namelijk uit haver- en speltvlokken vermengd met noten en pitten. Dit eet je met (kokos) yoghurt en fruit. We geven je dit lekkere granola recept voor een overheerlijk en supergezond vegan ontbijtje.
Suiker- gluten en zuivelvrije granola
Granola is enorm populair deze dagen. Het lijkt een beetje op muesli maar is veel knapperiger en ook gezonder. Granola kun je ook heel eenvoudig suikervrij maken. Plaats in dit geval alleen ahornsiroop in het recept. Je kunt ook honing gebruiken in plaats van ahornsiroop. De granola is al glutenvrij wanneer je havervlokken gebruikt. Maar in speltvlokken zitten wel gluten. Wil je ook zuivelvrij eten? Vervang dan de Griekse of gewone yoghurt door kokos- of sojayoghurt.
Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats een vel bakpapier op de bakplaat.
Snijd de dadels in kleine stukjes.
Maal de pecannoten wat kleiner in een vijzel.
Vermeng alle ingrediënten in een grote kom (de rozijnen nog niet) en roer alles even door met een houten lepel.
Om de granola zelf te maken, plaats je nu alles op de bakplaat. Verspreid het mengsel zoveel mogelijk over de bakplaat.
Zet de granola 7 minuten in de oven.
Schep de granola even om met een spatel zodat alle kanten mooi bruin bakken.
De bakplaat plaats je weer terug in de oven. Je laat de granola mooi goudbruin bakken.
Haal de granola uit de oven en laat deze even afkoelen. Na verloop van tijd wordt het mooi knapperig en kleverig.
Wanneer de granola goed is afgekoeld, voeg je de rozijnen toe. Meng alles even door met de houten lepel.
Plaats de granola in een grote glazen weckpot. Deze is ongeveer een maand houdbaar.
En smullen maar van je gezonde granola. Er is niets lekkerder dan je zelfgemaakte ontbijt!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats een vel bakpapier op de bakplaat.
Snijd de dadels in kleine stukjes.
Maal de pecannoten wat kleiner in een vijzel.
Vermeng alle ingrediënten in een grote kom (de rozijnen nog niet) en roer alles even door met een houten lepel.
Om de granola zelf te maken, plaats je nu alles op de bakplaat. Verspreid het mengsel zoveel mogelijk over de bakplaat.
Zet de granola 7 minuten in de oven.
Schep de granola even om met een spatel zodat alle kanten mooi bruin bakken.
De bakplaat plaats je weer terug in de oven. Je laat de granola mooi goudbruin bakken.
Haal de granola uit de oven en laat deze even afkoelen. Na verloop van tijd wordt het mooi knapperig en kleverig.
Wanneer de granola goed is afgekoeld, voeg je de rozijnen toe. Meng alles even door met de houten lepel.
Plaats de granola in een grote glazen weckpot. Deze is ongeveer een maand houdbaar.
En smullen maar van je gezonde granola. Er is niets lekkerder dan je zelfgemaakte ontbijt!
Geef een reactie