Dit zijn de lekkerste groente recepten voor op de bbq

Op warme dagen steken we in Nederland massaal de barbecue aan. En zeg nou eerlijk: wat is er nu lekkerder dan die heerlijke gerookte bbq smaak? Malse gemarineerde saté spiezen, eigengemaakte hamburgers en overheerlijke shaslickspiezen. Het water loopt je in de mond. Maar ja, voor de niet-carnivoren zitten er ook wat nadelen aan de traditionele barbecue. Met een overdaad aan vlees en saus, zit je al snel flink vol. Ook ligt het best zwaar op de maag. De dag erna merk je dit vaak (…) Bovendien eten de meesten van ons tegenwoordig minder of geen vlees. Handig is dus om je bbq te combineren met wat verse groente bbq recepten zoals een zomerse fruitsalade, wat gegrilde bbq groente of een lekkere frisse groene salade. Maar goed, de meeste groente bbq recepten zijn niet zo briljant culinair. Daarom geven we je vandaag wat echt lekkere ideetjes voor groente op de bbq.

Makkelijke groenterecepten voor op de bbq

1. Gegrilde aubergine met mozzarella, rucola en rozemarijnpesto

 

Gegrilde bbq aubergine recept (4p): rozemarijnpesto (of zelf maken in de blender met pesto uit de winkel of van de markt en dan verse rozemarijn toevoegen), 2 bolletjes mozzarella, 2 aubergines, rucola, 1 grote of twee kleine vleestomaten, peper en zout.

 Gegrilde bbq aubergine maken:

  1. Snijd de aubergine, tomaten en mozzarella in plakken van een halve centimeter.
  2. Nu alleen even de plakken aubergine en tomaat grillen totdat ze mooi bruin en gaar zijn zoals op de foto.
  3. Smeer de aubergine in met de pesto en plaats er rucola tomaat en mozzarella op en als laatste weer een plak aubergine
  4. Steek een satéprikker in dit groente-bbq-pakketje en gaar 7-10 minuten op de bbq. Je kunt ze ook in folie wikkelen en zo gaar stoven.
  5. Ook zeer geschikt als vegan bbq recept!

2. Verse healthy vegan groentespiezen

Healthy caprese spiezen recept (4p): zak bolletjes mozzarella, zakje olijven zonder pit, cherrytomaatjes in drie kleuren, basilicum, paprika, radijs, satéprikkers.

Healthy caprese spiezen maken: Was de groente. Snijd de paprika in stukjes en de radijs in dunne plakjes. Rijg de spiezen zoals op het voorbeeld. En genieten maar van deze feestelijke, oergezonde snack!

3. Caprese gevulde vegan portobello’s met knoflookboter

 

Gevulde portobello’s recept (6 porties): 2el boter, 2 tenen knoflook, 1el gehakte peterselie, 6 grote portobello’s, 1 bakje cherrytomaatjes gehalveerd, 1 zakje mozzarella bolletjes, basilicum, balsamicodressing, blikje tomatenpuree, pizzakruiden

Gevulde portobello’s maken: Smelt de boter met de uitgeperste knoflook. Was de portobello’s en verwijder de steel en smeer ze in met de knoflookboter. Grill de portobello’s en halve tomaatjes gaar op de bbq. Meng de tomatenpuree met de pizzakruiden en plaats een laagje op de bodem van de portobello’s. Plaats de tomaatjes, peterselie en mozzarella stukjes en de rest van de knoflookboter erbovenop. Laat 7-10 minuten gaar grillen op bbq met deksel. Sprenkel er wat balsamicodressing over en basilicum. Een heerlijk receptje ook voor groente op de barbecue!

Dit zijn de lekkerste groente recepten voor op de bbq!
 
Op warme dagen steken we in Nederland massaal de barbecue aan. En zeg nou eerlijk: wat is er nu lekkerder dan die heerlijke gerookte bbq smaak? Malse gemarineerde saté spiezen, eigengemaakte hamburgers en overheerlijke shaslickspiezen. Het water loopt je in de mond. Maar ja, voor de niet-carnivoren zitten er ook wat nadelen aan de traditionele barbecue. Met een overdaad aan vlees en saus, zit je al snel flink vol. Ook ligt het best zwaar op de maag. De dag erna merk je dit vaak (...) Bovendien eten de meesten van ons tegenwoordig minder of geen vlees. Handig is dus om je bbq te combineren met wat verse groente bbq recepten zoals een zomerse fruitsalade, wat gegrilde bbq groente of een lekkere frisse groene salade. Maar goed, de meeste groente bbq recepten zijn niet zo briljant culinair. Daarom geven we je vandaag wat echt lekkere ideetjes voor groente op de bbq.
Schrijver:
Ingrediënten
  • Gegrilde bbq aubergine recept (4p): rozemarijnpesto (of zelf maken in de blender met pesto uit de winkel of van de markt en dan verse rozemarijn toevoegen), 2 bolletjes mozzarella, 2 aubergines, rucola, 1 grote of twee kleine vleestomaten, peper en zout.
  • Healthy caprese spiezen recept (4p): zak bolletjes mozzarella, zakje olijven zonder pit, cherrytomaatjes in drie kleuren, basilicum, paprika, radijs, satéprikkers.
  • Gevulde portobello’s recept (6 porties): 2el boter, 2 tenen knoflook, 1el gehakte peterselie, 6 grote portobello’s, 1 bakje cherrytomaatjes gehalveerd, 1 zakje mozzarella bolletjes, basilicum, balsamicodressing, blikje tomatenpuree, pizzakruiden
Bereiding
  1. Gegrilde bbq aubergine maken: Snijd de aubergine, tomaten en mozzarella in plakken van een halve centimeter. Nu alleen even de plakken aubergine en tomaat grillen totdat ze mooi bruin en gaar zijn zoals op de foto. Smeer de aubergine in met de pesto en plaats er rucola tomaat en mozzarella op en als laatste weer een plak aubergine. Steek een satéprikker in dit groente-bbq-pakketje en gaar 7-10 minuten op de bbq. Je kunt ze ook in folie wikkelen en zo gaar stoven.
  2. Healthy caprese spiezen maken: Was de groente. Snijd de paprika in stukjes en de radijs in dunne plakjes. Rijg de spiezen zoals op het voorbeeld. En genieten maar van deze feestelijke, oergezonde snack!
  3. Gevulde portobello’s maken: Smelt de boter met de uitgeperste knoflook. Was de portobello’s en verwijder de steel en smeer ze in met de knoflookboter. Grill de portobello’s en halve tomaatjes gaar op de bbq. Meng de tomatenpuree met de pizzakruiden en plaats een laagje op de bodem van de portobello’s. Plaats de tomaatjes, peterselie en mozzarella stukjes en de rest van de knoflookboter erbovenop. Laat 7-10 minuten gaar grillen op bbq met deksel. Sprenkel er wat balsamicodressing over en basilicum. Een heerlijk receptje ook voor groente op de barbecue!
Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: