Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Draadjesvlees met rode wijn

draadjesvlees

Draadjesvlees stond vroeger regelmatig op het menu maar tegenwoordig hebben mensen het druk en word het ouderwetse draadjesvlees een stuk minder vaak gemaakt. Zonde want het is echt heerlijk. Draadjesvlees maak je van rundvlees, je kunt hier sucadelapjes, riblappen of runderlappen voor gebruiken. Sucadelapjes bevatten over het algemeen het meeste vet en runderlappen zijn het magerst. Gebruik je runderlappen neem dan de wat doorregen runderlappen, anders word het vlees te droog. Er zijn vele recepten om draadjesvlees te krijgen maar dit recept vind ik zelf makkelijk en heel erg lekker.

Om de jus nog wat te binden kun je er op het laatst nog een plak ontbijtkoek in weg laten smelten, geeft een iets zoetere smaak en maakt de jus wat dikker. De specerijen uit de ontbijtkoek passen er ook erg goed bij.

Belangrijk bij het maken van draadjesvlees is dat je het vlees een uurtje voor het bakken alvast uit de koelkast haalt, zo komt het vlees al een beetje op temperatuur en krijg je lekker mals vlees.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd3 uurTotale tijd3 uur 15 minuten

Ingrediënten
 500 g riblappen, sucadelappen of runderlappen (doorregen) (uurtje uit de koelkast)
 100 g boter of margarine om in te bakken
 250 ml rode wijn
 peper, zout en nootmuskaat
 3 grote sjalotjes grof gesneden
 3 teentjes knoflook in plakjes gesneden
 2 tomaten in blokjes
 2 kruidnagels
 1 laurierblad
 optioneel 2 á 3 blaadjes salie

Draadjesvlees met rode wijn
1

Bestrooi het vlees ruim met zout, peper en nootmuskaat.

2

Zet een braadpan op het vuur en voeg hier de boter aan toe.

3

Laat de boter goed uit bruisen en voeg dan het vlees toe.

4

Bak het vlees goed aan, draai niet te snel om, zorg dat het vlees echt mooi bruin geworden is.

5

Draai dan om en bak de andere kant ook mooi bruin.

6

Voeg nu de sjalotjes en de gesneden knoflook toe en bak even mee.

7

Blus nu af met de rode wijn, giet het er langzaam bij zodat er niet in 1x een koude plons wijn bij het vlees gegoten word, zo schrikt het vlees en wordt taai.

8

Voeg nu de kruidnagel en het laurierblaadje toe en leg een deksel op de pan.

9

Zet het vuur nu zo dat het heel langzaam blijft pruttelen maar niet te hoog, het moet vooral langzaam garen.

10

Hou het vlees goed in de gaten en keer af en toe even om.

11

Na ongeveer 3 á 4 uur is het vlees lekker mals en gaar, controleer regelmatig, soms is het iets eerder klaar en soms duurt het langer.

12

Voeg de verse tomatenblokjes de laatste 15 minuten toe.

13

Voeg op het laatst nog 2 á 3 blaadjes salie in reepjes gesneden toe (dit is optioneel).

14

Eet het draadjesvlees lekker met gekookte aardappelen en een groente, of eet het lekker bij bv hutspot. Schep er een lekker schepje van de rode wijn jus overheen, heerlijk!.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 g riblappen, sucadelappen of runderlappen (doorregen) (uurtje uit de koelkast)
 100 g boter of margarine om in te bakken
 250 ml rode wijn
 peper, zout en nootmuskaat
 3 grote sjalotjes grof gesneden
 3 teentjes knoflook in plakjes gesneden
 2 tomaten in blokjes
 2 kruidnagels
 1 laurierblad
 optioneel 2 á 3 blaadjes salie

Aanwijzingen

Draadjesvlees met rode wijn
1

Bestrooi het vlees ruim met zout, peper en nootmuskaat.

2

Zet een braadpan op het vuur en voeg hier de boter aan toe.

3

Laat de boter goed uit bruisen en voeg dan het vlees toe.

4

Bak het vlees goed aan, draai niet te snel om, zorg dat het vlees echt mooi bruin geworden is.

5

Draai dan om en bak de andere kant ook mooi bruin.

6

Voeg nu de sjalotjes en de gesneden knoflook toe en bak even mee.

7

Blus nu af met de rode wijn, giet het er langzaam bij zodat er niet in 1x een koude plons wijn bij het vlees gegoten word, zo schrikt het vlees en wordt taai.

8

Voeg nu de kruidnagel en het laurierblaadje toe en leg een deksel op de pan.

9

Zet het vuur nu zo dat het heel langzaam blijft pruttelen maar niet te hoog, het moet vooral langzaam garen.

10

Hou het vlees goed in de gaten en keer af en toe even om.

11

Na ongeveer 3 á 4 uur is het vlees lekker mals en gaar, controleer regelmatig, soms is het iets eerder klaar en soms duurt het langer.

12

Voeg de verse tomatenblokjes de laatste 15 minuten toe.

13

Voeg op het laatst nog 2 á 3 blaadjes salie in reepjes gesneden toe (dit is optioneel).

14

Eet het draadjesvlees lekker met gekookte aardappelen en een groente, of eet het lekker bij bv hutspot. Schep er een lekker schepje van de rode wijn jus overheen, heerlijk!.

Notes

Draadjesvlees met rode wijn

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!