Aardappelgratin
Schrijver: 
Recept:: Aardappelgratin
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: 1 ovenschaal
 
Ingrediƫnten
  • 600 gram aardappelplakjes (vastkokende aardappel)
  • 125 ml room
  • 125 ml melk
  • zout/peper/nootmuskaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram gruyere kaas geraspt
  • Naar smaak eventueel verse tijm of bieslook
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes en was ze goed
  3. Droog de plakjes goed af
  4. Snijd 1 knoflookteentje door de helft en wrijf de ovenschaal goed in met het knoflookteentje
  5. Wrijf de ovenschaal daarna goed in met boter
  6. Meng de melk , 1 teentje knoflook uit de knoflookpers met de room, zout, peper en nootmuskaat en eventueel de blaadjes van 1 of 2 takjes tijm (of wat fijngesneden bieslook) door elkaar
  7. Verdeel de aardappelplakjes in laagjes in de ovenschaal en giet het roommengsel over de aardappel
  8. Bestrooi met de geraspte kaas en schuif de ovenschaal in de oven
  9. Bak voor ongeveer anderhalf uur in de oven tot de aardappel mooi gaar is
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/aardappelgratin/