Hartige taart met courgette en feta
Schrijver: 
Recept:: Hartige taart
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: 1 hartige taart
 
Ingredi├źnten
  • 5 eieren
  • 600 gram courgette geraspt
  • 8 zongedroogde tomaatjes in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels olie van zongedroogde tomaatjes
  • 8 kastanjechampigons in stukjes
  • 200 gram feta
  • 4 takjes verse tijmblaadjes (afgeritst van het steeltje) of ongeveer ┬ż theelepel gedroogde tijm)
  • mespuntje chilipoeder (optioneel)
  • 75 gram geraspte parmezaan
  • zout en peper
  • 2 of 3 tomaten
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Rasp de courgette in een keukenmachine
  3. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en de kastanje champignons in vieren of 8en als het grote champignons zijn
  4. Rasp de parmezaanse kaas en snijd de feta in blokjes
  5. Meng nu in een mengkom de eieren met de tijm, wat zout en peper en eventueel de chilipoeder
  6. Roer door en meng dan de bloem erdoor
  7. Roer nogmaals goed door en voeg daarna de geraspte courgette, de feta, de kastanje champignons en de zongedroogde tomatenreepjes toe en roer door
  8. Vet een bakblik in (ik had een brownieblik van 20 bij 25 cm maar je kunt ook een rond bakblik of eventueel een cakeblik gebruiken
  9. Giet het mengsel erin en snijd de tomaten in dunne plakjes
  10. Bedek het courgettemengsel met de plakjes tomaat en strooi hier de geraspte parmezaanse kaas overheen
  11. Zet in de oven voor 45-50 minuten
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/hartige-taart-met-courgette-en-feta/