Banaan muffin met kaneel topping
Schrijver: 
Recept:: Muffins
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: 12 muffins
 
Ingrediënten
Muffins
  • 190 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 3 gram zout
  • 3 rijpe bananen gepureerd
  • 110 gram suiker
  • 1 ei
  • 75 gram margarine gesmolten (roomboter kan ook)
Topping
  • 75 gram bruine suiker
  • 20 gram boter
  • 15 gram bloem
  • handje pecan noten (of walnoten)
  • theelepel kaneelpoeder
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Pureer de bananen met de staafmixer fijn (goed prakken kan eventueel ook)
  3. Voeg de gesmolten boter en suiker toe en mix nog even kort
  4. Voeg nu de bloem, zout, en het ei toe en roer even door, als laatste het bakpoeder toevoegen en kort doorroeren (niet te lang door mixen)
  5. Doe de cupcake papiertjes in het bakblik en verdeel het banaanbeslag over de vormpjes (ik haalde er zelf 11 uit) Gebruik je geen cupcakepapiertjes vet dan het bakblik goed in en verdeel het beslag rechtstreeks in de vorm.
  6. Maak nu van de ingrediënten voor de kaneel topping een kruimeldeeg. Rol met je vingers de boter door de andere ingrediënten zonder echt te kneden, je moet dus een los "kruimel"deeg krijgen.
  7. Verdeel dit over het beslag en zet dan in de oven
  8. Bak de banaan muffins in 20 minuten af
  9. Om te controleren of de muffins gaar zijn prik je er na 20 minuten met een sate prikker in en komt deze er schoon en droog weer uit dan zijn de muffins gaar.
  10. Laat afkoelen en eet smakelijk!
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/banaan-muffin-met-kaneel-topping/