Pompoen pannenkoekjes
Schrijver: 
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: 8-10 kleine pannenkoekjes
 
Ingrediënten
  • 200 gram pompoenpuree (is ongeveer 350 gram rauwe pompoen in blokjes)
  • 2 eieren
  • 275ml karnemelk
  • ¼ theelepel gember
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram bloem
  • Wat vloeibare boter of olie om in te bakken
Bereiding
  1. Schil en snijd eerst de pompoen in stukjes
  2. Zet nu de pompoenstukjes op met een klein laagje water en breng aan de kook
  3. Kook de pompoen in ongeveer 15 minuten gaar
  4. Giet af en pureer de pompoen zodat je pompoenpuree krijgt
  5. Laat de pompoenpuree afkoelen
  6. Meng dan de pompoen puree met de karnemelk, 2 eieren, een theelepel bakpoeder, ¼ theelepel gemberpoeder en een ½ theelepel kaneel goed door elkaar
  7. Voeg nu al roerend met een garde de bloem erdoor tot je een mooi glad beslag krijgt
  8. Zet nu een koekenpan op het vuur en giet hier een klein beetje olie of vloeibare boter in
  9. Als de pan goed heet is schep je met een pollepel wat beslag in de pan, ik kon 2 pannenkoekjes tegelijk bakken
  10. Als 1 kant mooi bruin is en de bovenkant van het beslag gestold is kun je het pannenkoekje omdraaien
  11. Bak deze kant ook mooi bruin en haal dan uit de pan
  12. Bak zo verder tot a het beslag op is
  13. Eet de pompoen pannenkoekjes met poedersuiker, kaneelsuiker of zoals ik deed met zelfgemaakte karamelsaus mmmm
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/pompoen-pannenkoekjes/