Abrikozen ontbijt muffins
Schrijver: 
Recept:: Ontbijt
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: 12 stuks
 
Ingrediƫnten
  • 250 gram bloem
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 6 verse abrikozen in kleine stukjes
  • 1 eetlepel custardpoeder
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een muffinvorm in met wat boter of een bakspray
  2. Meng alle ingrediƫnten behalve de abrikozenstukjes en custardpoeder door elkaar met een mixer
  3. Roer een eetlepel custardpoeder door de stukjes abrikozen en spatel ze dan door het beslag
  4. Vul de muffinvormpjes met het beslag en zet in de oven voor 25 minuten
  5. Check met een sateprikker of de muffins gaar zijn
  6. Haal ze uit de oven en laat een paar minuutjes afkoelen voor je ze uit de vorm haalt en ze op een rooster verder laat afkoelen
  7. Bestrooi met wat poedersuiker voor het eten.
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/abrikozen-ontbijt-muffins/