Pastasalade met gerookte kip en amandelen
Schrijver: 
Recept:: Salade
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: p.p
 
Ingrediënten
  • 50 gram pasta per persoon
  • Handje sla naar keuze gesneden (denk aan rucola, veldsla of gesneden slamix)
  • ½ gerookte kipfilet p.p
  • ¼ paprika per persoon
  • 5-10 amandelen p.p grof gehakt
  • 2-3 zongedroogde tomaatjes fijngesneden
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Kook de pasta zoals op de verpakking staat en spoel af onder koud water en laat uitlekken
  2. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes en de paprika en zongedroogde tomaatjes in reepjes
  3. Hak de amandelen grof en meng alles door de pasta
  4. Breng op smaak met een klein scheutje olijfolie en peper en zout (of zoals hierboven aangegeven met een eetlepel pesto of basilicumdressing)
  5. Meng net voordat je de salade gaat eten de gemengde sla erdoorheen
  6. Bestrooi eventueel nog met wat verse basilicum
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/pastasalade-gerookte-kip-en-amandelen/