Koekjes met blauwe bessen
Schrijver: 
Recept:: Koekjes
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: 18
 
Ingrediƫnten
  • 200 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 gram boter )op kamer temperatuur)
  • 175 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 100-150 gram blauwe bessen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng de suiker met de boter, de vanillesuiker en een snuf zout met de mixer tot een glad beslag
  3. Voeg het ei toe en meng nogmaals door elkaar
  4. Meng de bloem met het bakpoeder en voeg dit toe bij het boter/suiker mengsel
  5. Roer door elkaar en roer daarna de blauwe bessen erdoor
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hoopjes deeg op de bakplaat (8-9 stuks per keer), je haalt ongeveer 16-18 koekjes uit het deeg
  7. Heb je een ijsknijper dan kan je die ook gebruiken om het koekjesdeeg te portioneren
  8. Leg het koekjesdeeg niet te dicht bij elkaar, de koekjes lopen bij het bakken uit
  9. Bak de koekjes in 10 minuten goedbruin, het midden blijft wat zacht
  10. Laat de koekjes even op de bakplaat iets afkoelen en trek daarna de koekjes met bakpapier en al van de bakplaat op een taartrooster om ze verder af te laten koelen
  11. Bak nu de overige koekjes op dezelfde wijze
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/koekjes-blauwe-bessen/