Yoghurt notencake
Schrijver: 
Recept:: Cake
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: 1 cake
 
Ingrediƫnten
  • 250 volle yoghurt
  • 2 appels
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 100 gram bloem
  • 100 gram havermout (eventueel fijngemalen)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 100-125 gram noten ongezouten en ongebrand
  • 70 gram rozijnen (of stukjes gedroogde abrikoos of dadel)
  • 4 eetlepels honing
  • rasp van 1 sinaasappel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appels en snij deze in stukjes.
  3. Prak de banaan en voeg de yoghurt, eieren, bakpoeder, kaneel, honing en een snuf zout toe
  4. Meng het geheel goed door elkaar.
  5. Voeg de bloem, havermout (fijngemalen), sinaasappel rasp, rozijnen, noten en appelstukjes toe en meng het geheel nogmaals door elkaar.
  6. Vet je cakeblik in en doe het beslag in de vorm.
  7. Zet het blik in de oven voor ongeveer 40 minuten (check of de cake gaar is anders nog 5-10 minuten langer laten staan)
  8. Laat de cake daarna op een rooster afkoelen.
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/yoghurt-notencake/