Recept om zelf de lekkerste hamburgers te maken
Schrijver: 
 
Er gaat natuurlijks niets boven zelf overheerlijke eigengemaakte hamburgers maken. Liefst op de bbq bereid, zodat je ook die lekkere gerookte smaak hebt. Maar niet elke hamburger is een echte hamburger. Zelfs in restaurants begrijpen ze soms niet hoe ze zo’n echt lekkere hamburger moeten maken. Met knapperige bacon, kort aangebakken uiringen en gesmolten cheddarkaas. Vandaag hebben we een familierecept voor je, dit keer met kerriesaus en smeuïge avocado. En verder is natuurlijk ook het juiste vlees hier super belangrijk. Koop dus zeker een luxe Angus Beef voor je burgers. De zomer is nog niet voorbij, dus verwen jezelf zeker nog even met dit zalige hamburger recept.
Ingrediënten
  • 500 gram gehakt van rundvlees
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 10 druppels worcestersaus
  • 1 el ketchup
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 mespunt cayennepeper
  • Half zakje Inproba nasi goreng kruiden
  • Peper, zout, 1 el olijfolie
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 uien
  • 1 rijpe avocado
  • Kerrie-mayonaise tube
  • 20 gram boter
  • 4 plakjes bacon
  • 1 vleestomaat (een echte lekkere tomaat van de markt)
  • 4 plakjes augurk
  • Pakje cheddarkaas
  • Veldsla zakje en eventueel hamburgerprikkers
Bereiding
  1. Snipper de ui en knoflook fijn in zeer kleine stukjes.
  2. Vermeng het gehakt met de ui, knoflook en kruiden: worcestersaus, fijngehakte rozemarijn, cayennepeper, nasi goreng kruiden, ketchup en wat zout en peper.
  3. Laat het mengsel even intrekken in de koelkast tot het goed koud is.
  4. Maak met de hamburgerpers of met een ring 4 schijven van maximaal 2,5 centimeter dik.
  5. Bak de hamburgers op de bbq of in een grillpan met wat olijfolie.
  6. Snijd de uiringen en bak de ui en bacon even kort.
  7. Snijd de tomaat en avocado in plakken.
  8. Bak de broodjes even bruin aan de binnenzijde.
  9. Plaats de veldsla en bacon op de broodjes en daar de hamburger bovenop. Vervolgens de ui, tomaat, avocado, cheddar, augurk en kerriemayonaise.
  10. Laat de cheddar even smelten, eventueel kun je ze nog even in de pan leggen met de deksel erop.
  11. Eventueel kun je er een prikker in steken: zo kun je hem beter opeten zonder dat hij uit elkaar valt.
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/recept-om-zelf-de-lekkerste-hamburgers-te-maken/