Zo maak je snel zelf heerlijke verse aioli
Schrijver: 
Recept:: Saus recepten
Spaanse keuken
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
 
Een lekker vers stuk ciabatta met eigengemaakte aioli is een van de lekkerste dingen die er is. Geen aioli uit een bakje, maar vers en zelfgemaakt. Dan proef je pas echt de smaak van de knoflook en is de aioli of knoflookmayonaise ook veel zachter. En aioli maken is echt maar een paar minuten werk. Krijg je gasten? Dan zul je deze zeker verrassen met dit zelfgemaakte aioli recept met vers walnotenbrood of olijvenbrood en wat tapas. Je kunt de mayonaise natuurlijk ook zelf maken met eidooiers en olie. In deze snelle variant hebben we een goede mayonaise gebruikt. Het recept heeft ook wat tabasco en citroenrasp. Daardoor is deze aioli lekker fris met een pittige touch.
Ingrediënten
  • 6 el goede mayonaise of neem bv. vegan mayonaise, ook lekker
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl mosterd
  • 2 el goede olijfolie
  • Rasp van een citroen (gebruik er één van de markt die niet geverfd is)
  • Scheutje tabasco
  • Zout en peper
Bereiding
  1. Pel de knoflook en pers deze in een schaaltje met een knoflookpers.
  2. Rasp de citroen met de fijne rasp.
  3. Meng de mayonaise, tabasco, olijfolie, mosterd en zout en peper erdoor.
  4. Roer even door tot een romig mengsel.
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/aioli-maken-recept/