Zelf sate saus maken: zo doe je het!
Schrijver: 
Recept:: Saus recepten
Nederlandse keuken
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: 1
 
Er gaat niets boven een heerlijke eigengemaakte satesaus. Deze saus van pindakaas is super simpel en kun je in een paar minuten zelf maken. En natuurlijk veel lekkerder dan uit een potje. Heerlijk voor over je sate-spiezen bij de bbq. Of gewoon voor over kipsate met frites en salade als doordeweekse maaltijd. En natuurlijk kun je hem ook bij frites en snacks serveren. Deze sate saus bevat slechts 6 ingrediënten en je maakt hem in een handomdraai. Ook leuk om tegen je gasten te zeggen dat je deze sate saus zelf hebt gemaakt natuurlijk! We geven je het beste satesaus recept van BBQ specialisten.
Ingrediënten
  • 4 el pindakaas
  • 8 el kokosmelk
  • 1 tl sambal
  • 4 el ketjap
  • Gedroogde rode pepersnippers
  • 2 tl witte wijnazijn
  • Zout, peper
Bereiding
  1. Plaats de pindakaas, kokosmelk, sambal, ketjap, pepersnippers, wijnazijn en zout en peper in een kleine steelpan.
  2. Om de pindasaus te maken plaats je de steelpan op een laag vuur en blijf roeren in de pan.
  3. Warm de saus langzaam op terwijl je blijft roeren. Zo meng je alle ingrediënten goed door elkaar en voorkom je dat de saus aankoekt aan de bodem.
  4. Serveer deze saus bijvoorbeeld bij je eigen in ketjap en rode pepers gemarineerde kipsate. Hmmm, smullen maar!
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/zelf-satesaus-maken/